Φυσικές λύσεις για λεύκανση προσώπου.

Φυσικές λύσεις για λεύκανση προσώπου.

 

Όποιος αντιμετωπίζει ακμή ή υπερμελάγχρωση καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να απαλλαγούμε από τα μαύρα στίγματα που παραμένουν μετά.

Αν και δεν τα παθαίνουν όλοι, όσοι γνωρίζουν ότι η αντιμετώπιση αυτών των μαύρων κηλίδων, είτε στο πρόσωπο, στο στήθος ή αλλού, μπορεί να είναι απογοητευτική και πολλές φορές, δεν υποχωρούν από μόνα τους.

Τα μαύρα στίγματα μπορεί να προκληθούν από ουλές και υπερμελάγχρωση (φωτογραφία που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο). Τα άτομα με περισσότερη χρωστική ουσία (άτομα με πιο σκουρόχρωμο δέρμα) είναι ακόμη πιο επιρρεπή σε υπερμελάγχρωση και ουλές.

Τείνουν να εξαφανίζονται με τη σωστή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, το χημικό peeling και τα σωστά προϊόντα τις περισσότερες φορές. Ταυτόχρονα, μπορείτε να βρείτε DIY σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τα σκοτεινά σημεία ακριβώς στην κουζίνα σας. εδώ είναι 5 από αυτά:

Δοκιμάστε να κάνετε απολέπιση με παπάγια
Ένα πολύ γνωστό φυσικό απολεπιστικό, η παπάγια είναι ένας σίγουρος τρόπος για να φωτίσετε τον τόνο της επιδερμίδας σας. Η παπάγια περιέχει άλφα-υδροξυοξέα (AHAs), ένα χημικό απολεπιστικό που χρησιμοποιείται για το ξηρό δέρμα και βελτιώνει τα ανώτερα στρώματα του δέρματος εξασθενώντας τα λιπίδια που το συγκρατούν.

Τα AHA είναι αποτελεσματικά στη διάσπαση των κυττάρων του δέρματος, αυξάνοντας επίσης την παραγωγή κολλαγόνου αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Για να κάνετε απολέπιση με παπάγια, πολτοποιήστε την ώριμη παπάγια σε ένα μπολ, στη συνέχεια καθαρίστε το πρόσωπό σας και εφαρμόστε την πολτοποιημένη παπάγια ως μάσκα στο καθαρό δέρμα σας.

Για να αφαιρέσετε τη μάσκα, κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις, επιτρέποντας τη σωστή απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.

Ο κουρκουμάς βοηθά στην ομοιόμορφη τόνωση του δέρματος


Ένα διαχρονικό φυσικό συστατικό περιποίησης του δέρματος. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον κουρκουμά εδώ και αιώνες για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Γνωστό ότι αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης του δέρματος, ο κουρκουμάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσική θεραπεία για την υπερμελάγχρωση.

Φτιάξτε μια μάσκα χρησιμοποιώντας κουρκουμά και μέλι. μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού εάν δεν έχετε σπυράκια ή ευαίσθητο δέρμα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε σε ήδη καθαρισμένο δέρμα.

Μειώστε τις κηλίδες και καταπραΰνετε το δέρμα με αμυγδαλέλαιο
Το αμυγδαλέλαιο βοηθά επίσης στη μείωση του αποχρωματισμού στο δέρμα. Το αμυγδαλέλαιο στην περιποίηση του δέρματος είναι ενισχυμένο με πρόσθετες βιταμίνες και μέταλλα.

Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε και νιασίνη επιτρέπει τη θεραπεία της υπερμελάγχρωσης και τη βελτίωση του τόνου του δέρματος. Μπορείτε να προσθέσετε αυτό το λάδι στη νυχτερινή σας ρουτίνα, είτε ως ντεμακιγιάζ είτε ως ενυδατική κρέμα.

Φωτίστε την επιδερμίδα σας με γιαούρτι
Ένα άλλο συστατικό κουζίνας που λειτουργεί και ως προϊόν λεύκανσης του δέρματος είναι το γιαούρτι. Το γιαούρτι απολεπίζει το δέρμα διασπώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Περιέχοντας γαλακτικό οξύ, επίσης κι ένα AHA, το γιαούρτι διπλασιάζει τη δύναμη του  ως χημικό απολεπιστικό. Το γαλακτικό οξύ βελτιώνει τον αποχρωματισμό και τις κηλίδες γήρανσης και είναι πολύ πιο απαλό στο δέρμα από άλλα χημικά απολεπιστικά.

Μπορείτε να επιλέξετε να εφαρμόσετε μόνο γιαούρτι στο καθαρό δέρμα σας ή αναμειγνύοντας πρόσθετα συστατικά όπως μέλι ή πλιγούρι βρώμης για να βελτιώσετε την υγεία του δέρματός σας και να καταπραΰνετε το ξηρό δέρμα σας.

Χρησιμοποιήστε τις ντομάτες για να αντιστρέψετε τη ζημιά.
Τρίψτε αι φέτα ντομάτας σε καθαρό πρόσωπο. Δοκιμάστε επίσης να αναμίξετε ελαιόλαδο με πελτέ ντομάτας και να το καταναλώσετε ως βρώσιμο καλλυντικό.

Πλούσιες σε λυκοπένιο, οι ντομάτες έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αντηλιακής προστασίας. Μια άλλη εναλλακτική είναι να δοκιμάσετε άλλα φρούτα και λαχανικά, όπως γκουάβα, ροζ γκρέιπφρουτ, καρπούζι και κόκκινες γλυκές πιπεριές.

Πολλά φυσικά συστατικά έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τα μαύρα στίγματα στο δέρμα. Ό,τι κι αν επιλέξετε, θυμηθείτε να κάνετε πρώτα ένα patch test πριν το απλώσετε γενναιόδωρα στο δέρμα σας και επικοινωνήστε με τον δερματολόγο σας για να μάθετε εάν αυτή είναι η σωστή θεραπεία για το δέρμα σας.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr