ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ

Η καταπολέμηση της ακμής μπορεί να είναι στην κυριολεξία οδυνηρή, ειδικά όταν τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί. Με την ακμή, σχεδόν ο καθένας έχει μια διαφορετική ιστορία.

Τις περισσότερες φορές, οι βασικοί παίκτες σε αυτήν την ιστορία είναι η γενετική, η διατροφή και ο τύπος δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να λαμβάνετε συστάσεις περιποίησης από κανέναν. Ειδικά όχι από κάποιον με διαφορετικό τύπο δέρματος.

Το να έχεις ευαίσθητο δέρμα εκτός από δέρμα με τάση ακμής είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Το δέρμα σας δεν ανταποκρίνεται σε ορισμένες χημικές ουσίες, ενώ αυτές που βοηθούν την ακμή προκαλούν ακόμη χειρότερο ερεθισμό του δέρματος.

Αν έχετε βαρεθεί να σας ρωτούν τι συμβαίνει με το πρόσωπό σας ή να σας προτείνουν τις σπιτικές θεραπείες τους, τότε θα πρέπει να  διαβάσετε προσεκτικά. Θα συζητήσουμε τα καλύτερα συστατικά για ευαίσθητο δέρμα.

Τι είναι η ακμή και τι την προκαλεί;
Αυτή η τρομακτική αλλαγή του δέρματος έρχεται και εμφανίζεται στο αρχικό στάδιο, συνήθως ως σφραγισμένοι πόροι. Η ακμή σχηματίζεται όταν οι μικροσκοπικές τρύπες στο δέρμα σας γεμίζουν με λάδι, βρωμιά ή μικρόβια και κλείνουν. Διάσημη για την αντιαισθητική της φύση, η ακμή μπορεί να εμφανιστεί με διάφορους τρόπους. Μπορεί να ομαδοποιηθεί ευρέως σε ηπιότερη ακμή, που ονομάζεται μη φλεγμονώδης και πιο σοβαρή φλεγμονώδης ακμή. Η μη φλεγμονώδης ακμή περιλαμβάνει λευκά και μαύρα στίγματα που μπορούν να αφαιρεθούν και να προληφθούν με τακτική απολέπιση. Η φλεγμονώδης ακμή κυμαίνεται από βλατίδες έως οζίδια και κύστεις.

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω την ακμή στο ευαίσθητο δέρμα μου;
Το έχετε ακούσει χίλιες φορές. Το σαλικυλικό οξύ και το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου κάνουν μαγικά. Όχι όμως για σένα. Αυτά τα συστατικά είτε αφήνουν το δέρμα σας ερεθισμένο ή φλεγμονώδες. Γιατί;

Το πιθανότερο είναι ότι κάνετε πολλά πράγματα λάθος. Ας ξεκινήσουμε με τα συστατικά στο μπουκάλι θεραπείας ακμής.
1. Αποφύγετε συστατικά με πρόσθετα όπως αλκοόλ και συνθετικά αρώματα. Εάν είναι διαθέσιμη, η χωρίς άρωμα έκδοση του φαρμάκου σας είναι η καλύτερη επιλογή.
2. Αποφύγετε τις υψηλές συγκεντρώσεις δραστικών συστατικών – όταν δοκιμάζετε ένα νέο προϊόν, ξεκινάτε πάντα από κάτω προς τα πάνω. δοκιμάστε πρώτα τις χαμηλότερες συγκεντρώσεις για να ελαχιστοποιήσετε τη φλεγμονή. Εάν χρειάζεται, προχωρήστε προς τα πάνω.
3. Αποφύγετε να σκάσετε τα σπυράκια σας – δεν πρέπει καν να τα αγγίζετε εξαρχής. Τα σπυράκια και η κυστική ακμή είναι προϊόν μικροβίων και μόλυνσης. Το άγγιγμα τους θα εξαπλώσει βακτήρια και το σκάσιμο θα αυξήσει τη φλεγμονή, την ερυθρότητα και τις ουλές.

4. Μείνετε μακριά από θεραπείες με βάση το λάδι. Αυτό περιλαμβάνει το μακιγιάζ. Επιλέξτε περισσότερες υγροσκοπικές ουσίες όπως η γλυκερίνη για τη βάση. Συνιστώνται επίσης θεραπείες με βάση το νερό. Συστατικά όπως το ροδόνερο και το νερό από τεϊόδεντρο προτιμώνται από τις εκδοχές τους με λάδι.

Έχουμε πει πολλά για το τι δεν πρέπει να κάνετε. Ποια συστατικά πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από την ακμή χωρίς να ερεθίσετε το δέρμα σας;

1. Πάρτε μια ενυδατική κρέμα: Πολλές θεραπείες ακμής τείνουν να αφήνουν το δέρμα ξηρό. Αυτή η ξηρότητα θα μπορούσε να κάνει το δέρμα σας να ξεσπάσει πιο εύκολα. Καταπολεμήστε αυτό χρησιμοποιώντας μια καλή ενυδατική κρέμα που προάγει την αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματός σας.
2. Αναζητήστε καθαριστικά που περιέχουν θείο: Στον κόσμο της δερματολογίας. το θείο είναι βασιλιάς. Είναι ικανό να αποτρέψει την ανάπτυξη βακτηρίων και να περιορίσει τη φλεγμονή. Είναι επίσης εξαιρετικό για την αποβολή των νεκρών κυττάρων. Αυτά είναι που προκαλούν την περισσότερη ακμή. Για το ευαίσθητο δέρμα, το θείο 2-4% κάνει άψογη δουλειά.

3. Επιλέξτε καταπραϋντικά συστατικά: Θα πρέπει να επιλέξετε συστατικά όπως μέλι, γλυκερίνη και πίτουρο βρώμης αντί για οξέα και συνθετικές χημικές ουσίες.
4. Προσέξτε τις βιταμίνες: Οι βιταμίνες Α και D είναι ιδιαίτερα καλές για το δέρμα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε θεραπείες που περιέχουν ρετινοειδή από τη βιταμίνη Α ή νιασιναμίδη από τη σειρά Vit B.

Η καλύτερη θεραπεία ακμής για ευαίσθητο δέρμα
Με βάση τις παραπάνω οδηγίες, εδώ είναι μερικές θεραπείες ακμής που κάνουν θαύματα στο ευαίσθητο δέρμα.

1. Καθαριστικά εξοπλισμένα με θείο ως βασικό συστατικό και μέλι για καταπραϋντικά αποτελέσματα. Αυτά τα καθαριστικά  προκαλούν ελάχιστη έως καθόλου φλεγμονή.
2. Θεραπείες που είναι χωρίς λάδια, χωρίς paraben και χωρίς άρωμα με βασικά συστατικά το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και ένα παράγωγο σαλικυλικού οξέος.
3. Θεραπείες που περιέχουν νερό από τεϊόδεντρο, άργιλο μπεντονίτη και αμαμελίδα, κάνει φανταστική δουλειά κρατώντας τους πόρους σας απαλλαγμένους από βρωμιά.

Το πιο σημαντικό βήμα για να νικήσετε την ακμή είναι να βρείτε μια ρουτίνα που να λειτουργεί για εσάς και τον τύπο του δέρματός σας και να την ακολουθείτε θρησκευτικά.

/guardian.ng

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr