Νέα ανακάλυψη εξηγεί τις αντιυπερτασικές ιδιότητες του πράσινου και του μαύρου τσαγιού. Σχεδιάζουν φάρμακα με πράσινο τσάι.

Νέα ανακάλυψη εξηγεί τις αντιυπερτασικές ιδιότητες του πράσινου και του μαύρου τσαγιού. Σχεδιάζουν φάρμακα με πράσινο τσάι.

Τα αποτελέσματα της μελέτης μπορεί να οδηγήσουν σε νέα φάρμακα για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Irvine δείχνει ότι οι ενώσεις τόσο του πράσινου όσο και του μαύρου τσαγιού χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία ενεργοποιώντας τις πρωτεΐνες των καναλιών ιόντων στο τοίχωμα των αιμοφόρων αγγείων. Η ανακάλυψη βοηθά στην εξήγηση των αντιυπερτασικών ιδιοτήτων του τσαγιού και θα μπορούσε να οδηγήσει στον σχεδιασμό νέων φαρμάκων για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν ότι δύο φλαβονοειδείς ενώσεις τύπου κατεχίνης (γαλλική επικατεχίνη και γαλλική επιγαλλοκατεχίνη) που βρίσκονται στο τσάι, επιτρέπουν στα ιόντα καλίου να διαχέονται από τα κύτταρα  Καθώς οι κατεχίνες βρίσκονται στον λείο μυ που ευθυγραμμίζει τα αιμοφόρα αγγεία,  θα χαλαρώσει τα αιμοφόρα αγγεία — μια πρόβλεψη που επιβεβαιώθηκε από τους συνεργάτες του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης.

Το τσάι παράγεται και καταναλώνεται για περισσότερα από 4.000 χρόνια και πάνω από 2 δισεκατομμύρια φλιτζάνια τσαγιού πίνονται σήμερα καθημερινά παγκοσμίως, δεύτερο σε σειρά προτίμησης μετά το νερό όσον αφορά τον όγκο που καταναλώνουν οι άνθρωποι παγκοσμίως.

Τα τρία κοινά καταναλωμένα τσάγια με καφεΐνη (πράσινο, oolong και μαύρο) παράγονται όλα από τα φύλλα του αειθαλούς είδους Camellia sinensis, οι διαφορές που προκύπτουν από διαφορετικούς βαθμούς ζύμωσης κατά την παραγωγή τσαγιού.

Το μαύρο τσάι συνήθως αναμιγνύεται με γάλα προτού καταναλωθεί σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ερευνητές στην παρούσα μελέτη διαπίστωσαν ότι όταν το μαύρο τσάι εφαρμόστηκε απευθείας σε κύτταρα  η προσθήκη γάλακτος απέτρεψε τις ευεργετικές επιδράσεις του τσαγιού που ενεργοποιούν τα στοιχεία του τσαγιού. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Abbott, “Δεν πιστεύουμε ότι αυτό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να αποφύγει το γάλα όταν πίνει τσάι για να επωφεληθεί από τις ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού. Είμαστε βέβαιοι ότι το περιβάλλον στο ανθρώπινο στομάχι θα διαχωρίσει τις κατεχίνες από τις πρωτεΐνες και άλλα μόρια στο γάλα που διαφορετικά θα εμπόδιζαν τις ευεργετικές επιδράσεις των κατεχινών».

«Ανεξάρτητα από το αν το τσάι καταναλώνεται παγωμένο ή ζεστό, αυτή η θερμοκρασία επιτυγχάνεται μετά την κατανάλωση του τσαγιού, καθώς η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος είναι περίπου 37 βαθμοί Κελσίου», εξήγησε ο Άμποτ. «Έτσι, πίνοντας απλώς τσάι ενεργοποιούμε τις ευεργετικές, αντιυπερτασικές του ιδιότητες».

Αυτή η μελέτη υποστηρίχθηκε εν μέρει από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, το Εθνικό Ινστιτούτο Γενικών Ιατρικών Επιστημών, το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού, το Ίδρυμα Lundbeck και το Danmarks Frie Forskningsfond.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr