Ξαναχτίστε το κολλαγόνο και την ελαστίνη στο σπίτι: τα θαύματα και τα αντιγηραντικά οφέλη του αυτομασάζ προσώπου.

Ξαναχτίστε το κολλαγόνο και την ελαστίνη στο σπίτι: τα θαύματα και τα αντιγηραντικά οφέλη του αυτομασάζ προσώπου.

Χάρη στην άνοδο των κυλίνδρων νεφρίτη, η ευαισθητοποίησή μας για το μασάζ προσώπου —μια αρχαία τεχνική ομορφιάς— βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Διάσημοι με αιχμηρά ζυγωματικά όπως η Karlie Kloss και η Meghan Markle διαφημίζουν τακτικά τα πλεονεκτήματα της γλυπτικής και του περιγράμματος της τεχνικής hands-on, η οποία μπορεί να βελτιώσει τη λεμφική παροχέτευση και να ενθαρρύνει τη ροή του αίματος για μια λαμπερή εμφάνιση.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσα συναρπαστικά βίντεο παρακολουθείτε στο Instagram, η κατανόηση των θεμάτων της εκτέλεσης ενός μασάζ προσώπου στο σπίτι μπορεί να είναι λίγο συντριπτική.

Τα οφέλη του αυτομασααζ μας περιγράφει η Κορεατο-Ιαπωνέζα αισθητικός και δημιουργός της τεχνικής μασάζ προσώπου KAIKA, την οποία εκτελεί τακτικά στο Faceworks Studio της στο Λος Άντζελες — κατά καιρούς σε διασημότητες όπως η Lady Gaga . Η ταλαντούχα προσωπολόγος χρησιμοποιεί τη διαισθητική της προσέγγιση για να απελευθερώσει την ένταση και να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.

Αισθητικός, συγγραφέας και Διευθύνων Σύμβουλος της Joomee Song Inc. και της Faceworks Inc., η ειδικός ομορφιάς είναι γνωστή για την τεχνική μασάζ προσώπου με γλυπτική KAIKA, η οποία χρησιμοποιεί ιαπωνικά μικρορεύματα για λάμψη από μέσα προς τα έξω.

Ποια είναι τα οφέλη του μασάζ προσώπου στο σπίτι;

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του μασάζ προσώπου στο σπίτι είναι ο χρόνος αυτοσύνδεσης. Το υγιές δέρμα ξεκινά πάντα από μέσα και το μασάζ προσώπου είναι ένας κρίσιμος τρόπος για να το πετύχετε. Η τεχνική που ενθαρρύνω δεν αφορά το πόση πίεση ασκείτε στο πρόσωπό σας ή ακόμα και για πόσο καιρό. Αντίθετα, έχει να κάνει με το να αναγνωρίζεις πώς κρατάς την ένταση στο πρόσωπό σου και πώς αυτή η ένταση αλλάζει αγγίζοντας την και νιώθοντάς την κάθε μέρα. Μου αρέσει να κάνω check in με τον εαυτό μου όταν κάνω μασάζ στο πρόσωπό μου. Αναρωτιέμαι, «Τι έκανε το σήμερα υπέροχο; Τι δημιούργησε τη σημερινή πρόκληση; Πώς μπορώ να βελτιώσω αυτήν την κατάσταση την επόμενη φορά;» και ούτω καθεξής. Είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τα επίπεδα του άγχους σας και την ένταση του προσώπου που το συνοδεύει και να το αφήσετε πίσω σας στο τέλος κάθε μέρας.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το να έχεις δύσκαμπτους μύες στο πρόσωπό σου προκαλεί ανθυγιεινή ροή αίματος και κακή κυκλοφορία της λέμφου. Όταν οι ιστοί μας δεν λαμβάνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο, προκύπτει ανεπαρκής αποτοξίνωση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ξεσπάσματα, ερυθρότητα, θαμπάδα, πρήξιμο και πτώση στα μάγουλα λόγω του βάρους της κατακράτησης νερού. Το μασάζ ανακουφίζει από την ένταση στον ιστό μας και δημιουργεί υγιέστερη ροή αίματος και καλύτερη λεμφική κυκλοφορία για να βοηθήσει στην εξάλειψη όλων αυτών.

Όταν είμαστε αγχωμένοι, το σώμα μας παραμένει σε κατάσταση άμυνας και αυτό το σφίξιμο των μυών και το σφίξιμο των δοντιών οδηγεί σε πόνους στους μύες στο πρόσωπο και το σώμα. Μετά από δύο δεκαετίες εργασίας πρόσωπο με πρόσωπο, πιστεύω ακράδαντα ότι διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος των μυϊκών προβλημάτων που σχετίζονται με το στρες, επειδή το πρόσωπο και το κεφάλι είναι εκεί όπου αποθηκεύεται πρώτα το άγχος και το στρες. Πολλοί από τους πελάτες μου θα αντιμετωπίσουν τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες τους με μασάζ προσώπου ή μασάζ γλυπτικής.

Όταν μιλάμε για αντιγήρανση, πρέπει να θυμόμαστε ότι το πιο κρίσιμο στοιχείο είναι η υγιής ροή του αίματος στο δέρμα. Το λεμφικό σας σύστημα αποχέτευσης βρίσκεται μεταξύ του ιστού και του μυός και δεν έχει δικό του μηχανισμό άντλησης. Αντίθετα, βασίζεται σε υγιείς κινήσεις των μυών και των αρθρώσεων για την άντληση. Το να έχουμε τεντωμένους, δύσκαμπτους μύες λόγω στρες στο πρόσωπό μας, ειδικά στον μασητήρα, τον κροταφικό και τον αυχένα όπου βρίσκεται το λεμφικό σύστημα, εκτός από το σφίξιμο της γνάθου και το άγχος, μπορεί να προκαλέσει περισσότερη κατακράτηση νερού. Και οι τοξίνες και τα απόβλητα στη λέμφο δεν θα ρέουν ομαλά, επομένως πρέπει να τονώσετε το λεμφικό σας σύστημα να αποτοξινωθεί.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μασάζ προσώπου στο σπίτι; Γιατί;

Αν θέλετε υγιές, ελαστικό δέρμα, προτείνω καθημερινό μασάζ προσώπου, ακόμα κι αν είναι μόνο για λίγα λεπτά. Όταν ξεκινάτε να κάνετε μασάζ στο πρόσωπό σας καθημερινά, τα άμεσα οφέλη από την απελευθέρωση της έντασης στους μύες του προσώπου σας και τη βοήθεια στη διαδικασία της λεμφικής παροχέτευσης είναι βαθιά. Ωστόσο, η πραγματική αλλαγή έρχεται με την πάροδο του χρόνου όταν η συνολική υφή του δέρματός σας αρχίζει να βελτιώνεται. Η ελαστίνη, όπως και το κολλαγόνο, είναι μια πρωτεΐνη που βοηθά τον συνδετικό ιστό να διατηρήσει το σχήμα του. Με την πάροδο του χρόνου, χάνουμε την ποσότητα ελαστίνης και κολλαγόνου σε όλο τον συνδετικό μας ιστό, αλλά αυξάνοντας τη ροή του αίματος στις περιοχές του σώματός μας που αντιμετωπίζουν αυτήν την απώλεια, μπορούμε να το ξαναχτίσουμε.

Να χρησιμοποιήσουμε κάποιο εργαλείο ή μόνο τα χέρια μας; Ποιο είναι το όφελος;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε εργαλείο της επιλογής σας, αλλά πάντα να τελειώνετε το μασάζ σας χρησιμοποιώντας τα χέρια σας. Τα δάχτυλά μας έχουν αισθητηριακή μνήμη που σας λέει εάν το πρόσωπό σας φέρει περισσότερο άγχος ή αισθάνεται ξηρό, κ.λπ., οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα. Τα εργαλεία δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Γνωρίστε το πρόσωπό σας, την υφή του και τις περιοχές όπου κρατάτε την ένταση και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα.

camillestyles.com

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr