Μαύρο τσάι για τέλεια μαλλιά.

Μαύρο τσάι για τέλεια μαλλιά.

Το μαύρο τσάι ,εκτός από τα διάφορα οφέλη του στην υγεία μας, θεωρείται εξίσου τονωτικό στην περιποίηση των μαλλιών μας! Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, η καφεΐνη , το τανικό οξύ (τανίνες), τα μέταλλα αλλά και οι βιταμίνες Β2, C και Ε, συμβάλλουν στην καλή υγεία των μαλλιών μας καθιστώντας το σωτήριο και ευεργετικό σε πολλές περιπτώσεις.

Ας δούμε, όμως, τα 4 πιο σημαντικά οφέλη του στα μαλλιά, που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν:

1) Συμβάλλει στη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών

Η καφεΐνη, που το μαύρο τσάι περιέχει, διεισδύει στους θύλακες των τριχών και διεγείρει- ενεργοποιεί τη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών. Μάλιστα, παρατείνει και τον κύκλο ζωής της τρίχας!

2) Επιβραδύνει την τριχόπτωση

Παράλληλα, η καφεΐνη σταματά τη δράση της DHT (Dihydrotestosterone), της ορμόνης, δηλαδή, που είναι υπεύθυνη για την καταστροφή των θυλάκων και την πτώση των μαλλιών. Έτσι, το μαύρο τσάι, καταστέλλει την παραγωγή αυτής της ορμόνης και προλαμβάνει την αραίωση των μαλλιών και ενδυναμώνει την τρίχα.

3) Αποκαθιστά τη λάμψη και κάνει τα μαλλιά πιο απαλά στην υφή τους

Το μαύρο τσάι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις όπου οι τρίχες έχουν υποστεί βλάβη από σαμπουάν ή άλλα προϊόντα που περιέχουν πολλά χημικά. Επαναφέρει τη χαμένη λάμψη στα μαλλιά σας, αφήνοντάς τα στην υφή τους απαλά!

4) Σκουραίνει τα μαλλιά και απαλλάσσει από τις γκρίζες τρίχες

Ιδιαίτερα αν είστε καστανομάλλα ή μελαχρινή, το μαύρο τσάι θα λειτουργήσει ως φυσική βαφή για τα μαλλιά σας και θα τονώσει το χρώμα τους. Μάλιστα, απαλλάσσει και από τα γκρίζα ή ξεθωριασμένα μαλλιά.

O πιο ανέξοδος και εύκολος τρόπος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαύρο τσάι για να φροντίσετε τα μαλλιά σας, είναι να τα ξεπλύνετε με αυτό. Πριν κάνετε μπάνιο, ετοιμάστε ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι και αφού το αφήσετε να κρυώσει, εφαρμόστε στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε το τουλάχιστον 10 λεπτά (έως και μισή ώρα) στα μαλλιά σας και στη συνέχεια λουστείτε με το σαμπουάν σας.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr