Έντονο κρύο: Πώς θα ανεβάσεις τη θερμοκρασία του σώματος με φυσικό τρόπο

Έντονο κρύο: Πώς θα ανεβάσεις τη θερμοκρασία του σώματος με φυσικό τρόπο

Έντονο κρύο: Πώς θα ανεβάσεις τη θερμοκρασία του σώματος με φυσικό τρόπο

Το ότι έξω κάνει κρύο το γνωρίζεις. Το ότι μόλις οι χιονοπτώσεις που πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη ένταση όσο διαβάζεις το κείμενο αυτό θα ρίξουν τη θερμοκρασία ακόμα πιο πολύ επίσης. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι κάτι πρέπει να κάνεις άμεσα, προκειμένου να διατηρήσεις τη θερμοκρασία του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα και να μην κρυώσεις. Μην αγχώνεσαι! Ένα κύμα είναι το οποίο θα περάσει πιο εύκολα αν ακολουθήσεις τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές. Για τσέκαρε…

Απόλαυσε τη σουπίτσα σου


Δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις για να τη φτιάξεις, θέλει λίγο χρόνο και απλά υλικά που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου. Με βασικό συστατικό το μπρόκολο, το σπανάκι, το καρότο, την κολοκύθα, το αβοκάντο, ακόμα και το κρεμμύδι. Στο κεφάλαιο “σούπα”, μπορείς να πειραματιστείς άφοβα. Θα προσφέρεις στον οργανισμό σου βιταμίνες και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ενώ την ίδια στιγμή θα ανεβάσεις τη θερμοκρασία στα ύψη. Έμπνευση για τις ζεστές μαγειρικές σου δημιουργίες μπορείς να βρεις εδώ.

Πιες ένα ζεστό ρόφημα!


Ζεστό κακάο, λουίζα, τίλιο, χαμομήλι, τσάι. Όποιο και να επιλέξεις το μόνο σίγουρο είναι ότι σε λίγα λεπτά θα νιώσεις ένα κύμα θερμότητας να σε διαπερνά, ενώ αν απομακρύνεις το κακάο θα αποκτήσεις και επίπεδη κοιλιά, αφού τα βότανα είναι διουρητικά. Αυτό που θα φτιάξουμε εμείς σήμερα μπορείς να το ετοιμάσεις και εσύ με τα παρακάτω:

Υλικά:

500 ml καυτό νερό
3 κουτ. της σούπας μέλι
2 κουτ. της σούπας λεμόνι
Λίγο τζίντζερ
Λίγη μέντα
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση:

Αρχικά, βράζεις το νερό στο κατσαρολάκι.
Μετά από δύο λεπτά, ρίχνεις μέσα στο νερό το λεμόνι.
Λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτεις και τα υπόλοιπα συστατικά.
Σκεπάζεις με το καπάκι και το αφήνεις να βράσει για 10 περίπου λεπτά.

Μην ξεχνάς το νερό!
Το μυστικό για να ενεργοποιείς λίγο πιο συχνά τον μεταβολισμό, αλλά και να ενυδατώνεις εσωτερικά τον οργανισμό και το δέρμα σου κρύβεται σε εκείνο το ποτήρι νερό που όλο αφήνεις για αργότερα. Και ας κινούνται οι θερμοκρασίες σε τιμές υπερβολικά χαμηλές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σώμα μας εξακολουθεί να χάνει υγρά – τα οποία πρέπει να αναπληρώσεις – ακόμα και όταν έξω κάνει πολικό κρύο. Για αυτό, ένα μπουκαλάκι νερό στο χέρι και ξεκινάμε!

Αποξηραμένα φρούτα για σνακ
Τα αποξηραμένα φρούτα είναι το σνακ που υπάρχει πάντα στον πάγκο της κουζίνας. Γιατί, έχουν υπέροχη γεύση και μπορείς να το απολαύσεις κάθε στιγμή της ημέρας. Αν σου αρέσουν τα αποξηραμένα βερίκοκα ή σύκα, τότε ετοιμάσου να ξεπεράσεις το τρέμουλο της στιγμής, αλλά και να προσφέρεις στο σώμα ενέργεια, προκειμένου να ολοκληρώσεις την τηλεργασία.

Ψητά λαχανικά και η θερμοκρασία ανεβαίνει
Εσύ βάζεις στο ταψί σου καρότα, πατάτες, κρεμμύδια, λίγο σκορδάκι και παντζάρια και αφήνεις τη θερμοκρασία του σώματος να ανέβει, για να μην κρυώσεις μόλις ο υδράργυρος πέσει απότομα. Α, πριν τα βάλεις στον φούρνο, προσπάθησε να μην ρίξεις από πάνω αλάτι. Έτσι, θα κάνεις το φαγητό σου ακόμα πιο υγιεινό, αφήνοντας τις φυτικές ίνες των λαχανικών να σε χορτάσουν.

Περισσότερα μπαχαρικά στο φαγητό και… όλο ανεβαίνει
Η θερμοκρασία και η διάθεση σου. Κανέλα, κύμινο, μοσχοκάρυδο, ginger. Κάπως έτσι το φαγητό σου αποκτά γεύση και το σώμα σου ζέστη. Και φυσικά ο ουρανίσκος σου την κατάλληλη θερμοκρασία. Spice It Up, λοιπόν!

Ένα κουταλάκι μέλι την ημέρα το κρύο κάνει πέρα
Έχει αντιοξειδωτική δράση, θεραπεύει τον ταλαιπωρημένο από βήχα λαιμό και δίνει στο φαγητό αυτή την ιδιαίτερη γλυκιά γεύση που ο ουρανίσκος σου λατρεύει. Ε, λοιπόν, ανεβάζει και την θερμοκρασία σου. Τι θα έλεγες να το προσθέσεις ως dressing στη σαλάτα σου;

Απόλαυσε ένα χλιαρό ντους
Λίγο πιο πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου, όχι, όμως, σε καυτά επίπεδα. Το μπάνιο με χλιαρό νερό θα σε χαλαρώσει, θα διεγείρει τους πόρους του δέρματος και το σημαντικότερο: θα σε ζεστάνει!

www.tlife.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr