Καθαρισμός και Περιποίηση Προσώπου: 8 Συμβουλές για υπέροχο και λαμπερό δέρμα!

Καθαρισμός και Περιποίηση Προσώπου: 8 Συμβουλές για υπέροχο και λαμπερό δέρμα!

Πόσο σωστά περιποιείσαι το δέρμα σου?

Νομίζεις πως κάνεις τη σωστή περιποίηση στο πρόσωπο σου αλλά μάλλον αγνοείς βασικούς κανόνες.

Αν η αγαπημενή σου συνήθεια είναι ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ ή απλά μια ενυδατική κρέμα το πρωί μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις !!!!

Ό,τι εποχή του χρόνου και να είναι, ό,τι τύπο δέρματος και να έχεις, ό,τι δουλειά και να κανείς, η καθαριότητα του προσώπου είναι για σένα κάτι που δεν πρέπει να αναβάλλεις ή να ξεχνάς! Πρέπει να είναι μέσα στη ρουτίνα σου πρωί και βράδυ ώστε να απομακρύνεις νεκρά κύτταρα ,ιδρώτα,βρωμιά και ρύπανση που έχει μαζέψει το δέρμα σου όλη την μέρα.

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και δε θα γκρινιάξεις ποτέ ξανά για την θαμπή επιδερμίδα σου.

 

1. Να καθαρίζεις το δέρμα σου μία εως δύο φορές την ημέρα.

Το καθαρό δέρμα είναι υγιές δέρμα. Όσο βαρύ και αν είναι το καθημερινό σας πρόγραμμα, μην ξεχνάτε και μην αναβάλλετε ποτέ τον καθαρισμό και την περιποίηση προσώπου. Το συχνότερο λάθος που κάνουμε οι γυναίκες στην περιποίηση του προσώπου μας είναι η αμέλεια για τον σωστό καθαρισμό του.Αιτίες όπως η ρύπανση της πόλης, η ηλιακή ακτινοβολία και το κάπνισμα – ακόμα και το παθητικό – επιβαρύνουν το δέρμα μας. Ακόμη και αν δεν είσαι βαμμένη θα πρέπει να καθαρίζεις το πρόσωπο σου με βαμβάκι και ειδικό γαλάκτωμα, όχι μόνο το βράδυ αλλά και το πρωί. Μέσα στην ημέρα το πρόσωπο μας γεμίζει ρύπους και μικρόβια από το εξωτερικό περιβάλλον. Αφαίρεσε τους πριν αποτελέσουν πηγή προβλημάτων.

2. Να πλένεις το πρόσωπο σου με χλιαρό νερό.

Το δέρμα του προσώπου μας είναι πολύ πιο ευαίσθητο απ΄ ότι στο υπόλοιπο σώμα. Απόφυγε, λοιπόν, τόσο το πολύ κρύο, όσο και το πολύ ζεστό νερό. Οι ακραίες θερμοκρασίες είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν κοκκινίλες και ερεθισμό στο δέρμα σου. Για την περιοχή του προσώπου να χρησιμοποιείς μόνο ειδικά σαπούνια ή καθαριστικά προσώπου που είναι κατάλληλα διαφορετικά μπορεί να ξηράνεις την επιδερμίδα σου. Φρόντισε επίσης να μην “κλονίζεις” το pH του δέρματος σου. Απέφυγετην χρήση προϊόντων με πολύ υψηλό ή πολύ χαμηλό pH. Το pH του δέρματος μας κυμαίνεται μεταξύ του 4,5 – 6, με τη μέση τιμή να προσεγγίζει το 5,5. Την επόμενη φορά που θα κληθείς να επιλέξεις προϊόντα για τον καθαρισμό του προσώπου σου, απόφυγε όσα παρουσιάζουν ακραίες τιμές, διότι μπορεί να βλάψεις την επιδερμίδα σου.

3. Επίλεξε μια μαλακή πετσέτα αποκλειστικά για το πρόσωπο σου ή απλό χαρτί – χαρτομάντηλα.

Αν χρησιμοποιείς όποια πετσέτα βρεθεί στο δρόμο σου για να καθαρίσεις το πρόσωπο σου, κάνεις ένα από τα μεγαλύτερα λάθη για την περιποίηση του δέρματος σου. Οι χρησιμοποιημένες πετσέτες διατηρούν πολλά μικρόβια πάνω τους, τα οποία δεν θέλεις να φτάσουν στην επιδερμίδα σου!

Διάλεξε την πιο μαλακή πετσέτα στο ντουλάπι και φρόντισε να είναι πάντα πεντακάθαρη και σιδερωμένη προτού στεγνώσεις το πρόσωπο σου, εναλλακτικά χρησιμοποίησε απλό χαρτί κουζίνας ή χαρτομάντηλα.

4. Ενυδατώσου πρωί και βράδυ!

Μην αμελείς ποτέ την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου και ιδίως του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ σου. Το σώμα ενός μέσου ανθρώπου αποτελείται κατά 57% έως 60% από νερό, με το ποσοστό αυτό να μειώνεται χρόνο με το χρόνο. Αυτή η μείωση οδηγεί στην δημιουργία ρυτίδων και το δέρμα μας θαμπώνει. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να εντάξουμε μια ενυδατική κρέμα και ένα αντιοξειδωτικό serum ή λάδι στην καθημερινή περιποίηση προσώπου. Επιπλέον, η ενυδάτωση του προσώπου βοηθά στην απόφραξη των πόρων του δέρματος. Η εφαρμογή κρέμας προσώπου και ορού-serum κάθε πρωί και βράδυ καθώς και η εφαρμογή κρέμας ματιών αποτελούν τη βασική φροντίδα για την επιδερμίδα.

Να θυμάστε ότι τα serum μεγιστοποιούν τα αποτελέσματα της κρέμας προσώπου. Επιπλέον η αντηλιακή προστασία αποτελεί τη σημαντικότερη φροντίδα για τη θωράκιση της επιδερμίδας από την πρόωρη γήρανση.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε να πίνουμε όσο περισσότερο νερό μπορούμε, καθώς ενυδατώνει σημαντικά την επιδερμίδα μας. Η ιδανική ποσότητα πρόσληψης νερού είναι 1,5 έως 2 λίτρα την ημέρα.

5. Κάνε απολέπιση 1 φορά την εβδομάδα!

Βρες τα ιδανικά προϊόντα για τον τύπο της επιδερμίδας σου και κάνε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα. Η απολέπιση βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων και ο βαθύς καθαρισμός χαρίζει λάμψη και απαλότητα. Δεν χρειάζεται να προβείς σε υπερβολές. Ένα απαλό μασάζ στο πρόσωπο σου με το κατάλληλο προϊόν είναι αρκετό για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου λαμπερή και υγιή μέχρι τον επόμενο βαθύ καθαρισμό. Ολοκλήρωσε την απολέπιση με μια μάσκα. Οι μάσκες προσφέρουν στην επιδερμίδα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας και της ομορφιάς.

6. Ύπνος, πάνω απ’ όλα

Γνωρίζατε ότι όσοι δεν κοιμούνται καλά το βράδυ, δείχνουν πιο κουρασμένοι και λιγότερο όμορφοι; ο βραδινός ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός, όχι μόνο γιατί ξεκουράζει τον εγκέφαλο, αλλά και γιατί βελτιώνει την εξωτερική μας εμφάνιση. Κατά την διάρκεια του ύπνου, το δέρμα μας ανανεώνεται. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κοιμόμαστε αρκετά, έτσι ώστε να προσφέρουμε στην επιδερμίδα μας περισσότερο χρόνο για φυσική αναγέννηση.

7. Διατροφή με αντιοξειδωτικά

Η περιποίηση προσώπου περνά μέσα από το… πιάτο μας! Προσθέστε στην διατροφή σας τροφές με αντιοξειδωτικές ιδιότητες όπως: σπανάκι, αγκινάρες, βατόμουρα, καρύδια και cranberries. Θα βοηθήσουν όχι μόνο στην προστασία του δέρματός σας, αλλά και στην υγεία σας γενικότερα.

8. Κάπνισμα στοπ!

Όλοι γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει τρόπος για να γυρίσουμε πίσω το χρόνο. Υπάρχει ωστόσο ένας σίγουρος τρόπος για να τον κάνουμε να… τρέξει και αυτός δεν είναι άλλος από το κάπνισμα. Πρόκειται για μία συνήθεια που θαμπώνει και αφυδατώνει το δέρμα, προκαλώντας σημάδια γήρανσης τα οποία είναι μη αναστρέψιμα.

www.kytheria.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr