ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

 

Τα αντιοξειδωτικά είναι πολύ αγαπητά στην περιποίηση του δέρματος, όπως και τα αντηλιακά, και αυτό οφείλεται κυρίως στην ικανότητά τους να προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Οι ελεύθερες ρίζες αποδυναμώνουν τα κύτταρα του δέρματος αφαιρώντας υγιή ηλεκτρόνια από τα κύτταρα. Τα αντιοξειδωτικά λειτουργούν προστατεύοντας τα κύτταρα από αυτές τις ελεύθερες ρίζες, επομένως πρέπει να περιλαμβάνονται στην περιποίηση του δέρματος. Όταν επιλέγετε ένα αντιοξειδωτικό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν πολλά για να διαλέξετε. Ενώ όλα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, η ανάμειξη αντιοξειδωτικών με άλλα συστατικά ωφελεί τρομερά το δέρμα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο αντιοξειδωτικό για το δέρμα σας.

Πώς λειτουργούν τα αντιοξειδωτικά

Για να καταλάβετε γιατί τα αντιοξειδωτικά είναι τόσο σημαντικά στην περιποίηση του δέρματος, πρέπει πρώτα να μάθετε πώς λειτουργούν. Είναι τα πιο σκληρά λειτουργικά συστατικά που προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες εκπέμποντας ηλεκτρόνια και λειτουργώντας ως φυσικός διακόπτης “απενεργοποίησης” των ελεύθερων ριζών.

Οι καθημερινοί ρύποι προκαλούν στο δέρμα οξειδωτικό στρες. αυτή η βλάβη αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, προκαλώντας ρυτίδες, απώλεια ελαστίνης, μειωμένη υγρασία, αυξημένη μελάγχρωση και μείωση του φραγμού υγρασίας.

Οποιοδήποτε αντιοξειδωτικό θα κάνει τη δουλειά του που είναι να προστατεύει το δέρμα σας από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών. Εδώ είναι έξι δοκιμασμένα αντιοξειδωτικά συστατικά με μεγάλα οφέλη για την περιποίηση της επιδερμίδας.

Βιταμίνη C
Μια πιο δημοφιλής επιλογή, η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ), προσφέρει προστασία από το οξειδωτικό στρες και λειτουργεί αποτελεσματικά με άλλους μαχητές των ελεύθερων ριζών. Είναι επίσης μια πολύ γνωστή λύση για τα προβλήματα της επιδερμίδας, όπως ο ανομοιόμορφος τόνος του δέρματος, η τραχιά υφή, οι λεπτές γραμμές, τα σημάδια ακμής και η θαμπάδα.

Η βιταμίνη C είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Ο συνδυασμός του αντηλιακού ευρέος φάσματος με έναν ορό βιταμίνης C εγγυάται ότι το δέρμα σας προστατεύεται πλήρως.

Βιταμίνη Ε
Εάν έχετε ξηρό δέρμα, θα πρέπει να επιλέξετε έναν ορό βιταμίνης Ε, καθώς έχει ενυδατικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, η βιταμίνη Ε διαθέτει εξαιρετικές ικανότητες επούλωσης πληγών, γεγονός που την καθιστά τη σωστή επιλογή για άτομα που υποφέρουν από ευαισθησία και ερεθισμούς. Συχνά αναφέρεται στις ετικέτες των συστατικών ως τοκοφερόλη και συνδυάζεται εξαιρετικά με άλλα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και η ρεσβερατρόλη.

Νιασιναμίδη
Επιρρεπής σε κηλίδες και μαύρα στίγματα, η νιασιναμίδη είναι το καλύτερο αντιοξειδωτικό για εσάς. Μία από τις δύο κύριες μορφές Β3, η νιασιναμίδη, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής, της ροδόχρου ακμής, των προβλημάτων μελάγχρωσης και των ρυτίδων. Διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην ενίσχυση του δερματικού φραγμού βελτιώνοντας μακροπρόθεσμα την υγεία του δέρματός σας.

Πολυφαινόλες
Μια εξαιρετική επιλογή για το κατεστραμμένο από τον ήλιο δέρμα, οι πολυφαινόλες είναι φυσικά αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα φυτά. Λειτουργούν εξαιρετικά στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου δέρματος από τον ήλιο και διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις και ηρεμιστικές ιδιότητες, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για εύκολα ερεθισμένους τύπους δέρματος.

Υαλουρονικό οξύ
Τα υαλουρονικά οξέα δεν είναι απλά δημοφιλή επειδή συγκρατούν 1000 φορές το βάρος τους σε νερό και αντλούν ενυδάτωση στο δέρμα. Είναι επίσης ένα αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό που απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες, διατηρώντας το δέρμα σε κορυφαία υγεία, επιτρέποντάς του να αμυνθεί καλύτερα από τους ρύπους.

Το υαλουρονικό οξύ βοηθά επίσης στην πρόληψη της βλάβης του δέρματος και στην τόνωση της επούλωσης των πληγών.

Μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας πριν προσθέσετε ένα νέο συστατικό στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr