Αυτές είναι οι καλύτερες βιταμίνες για τέλειες αρθρώσεις.

Αυτές είναι οι καλύτερες βιταμίνες για τέλειες αρθρώσεις.

Προστατέψτε τις αρθρώσεις σας με σούπερ βιταμίνες

Ξυπνάτε με κουρασμένα γόνατα, αρθρώσεις και γενικό πόνο; Οι βιταμίνες μπορούν να βοηθήσουν.
Οι υγιείς αρθρώσεις απαιτούν σωστή πρόσληψη βιταμινών, ειδικά όσο μεγαλώνει κανείς. Μια σωστή διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και πλούσια σε λαχανικά, είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε τις απαραίτητες βιταμίνες για υγιείς αρθρώσεις. Για τους ασθενείς με αρθρίτιδα, αυτό μπορεί συχνά να είναι λίγο αίνιγμα – καθώς πολλοί ακολουθούν μια συγκεκριμένη δίαιτα και δεν τρώνε ορισμένα τρόφιμα, μπορεί κατά συνέπεια να υποφέρουν από ανεπάρκεια βιταμινών.

Αυτό μπορεί να είναι άσχημα νέα για τις αρθρώσεις – και ως αποτέλεσμα, τα συμπτώματα αρθρίτιδας που βιώνει ένα άτομο απλώς επιδεινώνονται. Ευτυχώς, υπάρχει ένας απόλυτα φυσικός τρόπος για να λαμβάνετε τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για υγιείς αρθρώσεις, ανεξάρτητα από τη διατροφή, την ηλικία ή το αν είστε ασθενής με αρθρίτιδα ή όχι. Η απάντηση είναι η τακτική πρόσληψη βιταμινών που είναι ειδικά γνωστό ότι βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής των αρθρώσεων που αποτελούν μέρος των συμπληρωμάτων τα οποία  προέρχονται από φυσικές, υγιεινές πηγές.

Αυτές είναι οι «σούπερ βιταμίνες» που χρειάζεται το σώμα σας για να μετριάσει αυτές τις αρθρώσεις και να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε όλη την ημέρα χωρίς πόνο.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ένα από τα πιο ευεργετικά θρεπτικά συστατικά για τον πόνο στις αρθρώσεις, καθώς βοηθούν στην αντιστάθμιση της φλεγμονής, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για δυσκαμψία και πρήξιμο. Εάν ξυπνάτε με σκάσιμο στις αρθρώσεις και πόνο, μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν λαμβάνετε αρκετά ωμέγα-3 στη διατροφή σας. Δύο τύποι ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, δηλαδή το DHA (εικοσιδυαεξανοϊκό οξύ) και το EPA (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) μειώνουν και τα δύο τη φλεγμονή. Βοηθούν επίσης στη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων όπως η δυσκαμψία των αρθρώσεων, η ευαισθησία, η δυσφορία, το πρήξιμο και ο πόνος. Η τακτική πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μέσω διατροφής ή συμπληρωμάτων συμβάλλει στη μείωση του πόνου και του πρηξίματος στις αρθρώσεις. Ένα καθημερινό συμπλήρωμα πλούσιο σε Ωμέγα-3,  μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Βιταμίνη D
Η βιταμίνη D είναι μια φυσική ένωση που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της χρήσης του φωσφόρου και του ασβεστίου από το σώμα. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με μειωμένα επίπεδα βιταμίνης D εμφανίζουν πόνο στις αρθρώσεις και δυσκαμψία πιο συχνά από εκείνους που λαμβάνουν συνιστώμενες ποσότητες. Η τακτική πρόσληψη βιταμίνης D μέσω συμπληρωμάτων και δίαιτας (βγείτε έξω και πάρτε λίγο ήλιο!) βοηθά στην ενδυνάμωση των αρθρώσεων και των οστών και εξίσου σημαντικό, τα διατηρεί υγιή μόλις δημιουργηθεί δύναμη. Είναι ένα ζωτικό στοιχείο για τη λειτουργία των μυών και των οστών και επίσης έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Η βιταμίνη D βοηθά επίσης στην τάση του σώματος να απορροφά το ασβέστιο, γι’ αυτό όσοι πίνουν γάλα τακτικά έχουν συχνά ισχυρότερα οστά από εκείνους που δεν το κάνουν – όλα έχουν να κάνουν με τη βιταμίνη D.

Βιταμίνη Ε
Η βιταμίνη Ε είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη και είναι σημαντική για τη γενική υγεία. Παίζει σημαντικό ρόλο ως αντιοξειδωτικό στον οργανισμό. Τα άτομα που υποφέρουν από αρθρίτιδα έχουν μειωμένα επίπεδα βιταμίνης Ε στο σώμα τους. Η βιταμίνη Ε είναι σημαντική καθώς λειτουργεί ως φυσικό παυσίπονο για ασθενείς με αρθρίτιδα και άλλα προβλήματα στις αρθρώσεις. Η βιταμίνη Ε μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας διεγείροντας την ανάπτυξη των κυττάρων του χόνδρου. Τροφές πλούσιες σε αυτή τη βιταμίνη είναι οι ξηροί καρποί, τα ψάρια, τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, το μπρόκολο, το αβοκάντο, τα φυτικά έλαια και τα φρούτα. 

Βιταμίνη Β12
Η βιταμίνη Β12 μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης, ενός αμινοξέος που υπάρχει συχνά σε υψηλότερα επίπεδα σε αρθριτικά άτομα. Αυτό μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη διατήρηση του πόνου και της φλεγμονής των αρθρώσεων στο ελάχιστο, καθώς ακόμη και τα μέτρια υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα ομοκυστεΐνης συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν αυξημένα επίπεδα πόνου στους αγκώνες, τους ώμους, τα γόνατα, τους γοφούς, ακόμη και τις φτέρνες.

Η βιταμίνη Β12 είναι απαραίτητη στο σώμα για την παραγωγή υγιών νέων ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία βοηθούν στη μάχη κατά της αναιμίας – ενός κοινού εχθρού των ατόμων με ρευματοειδή αρθρίτιδα . Η βιταμίνη Β12 μπορεί να ληφθεί από τα αυγά, το τόφου, τα γαλακτοκομικά, το κρέας και τα θαλασσινά. Πολλά δημητριακά είναι επίσης εμπλουτισμένα με αυτή τη βιταμίνη. Μπορείτε επίσης να πάρετε συμπληρώματα αυτής της βιταμίνης.

Σύμπλεγμα βιταμινών Β
Το σύμπλεγμα βιταμινών Β ονομάζεται επίσης «φολικό οξύ», ένα πιο εύκολο στη μνήμη όνομα και μια βιταμίνη που μπορεί να ληφθεί με τη μορφή συμπληρωμάτων καθώς και από εμπλουτισμένα τρόφιμα όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, σπόρους και ξηρούς καρπούς. Είναι ένας τύπος μη αντιοξειδωτικής βιταμίνης και έχει αναφερθεί ότι είναι ευεργετική στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη βελτίωση της λαβής των χεριών και της κινητικότητας των αρθρώσεων.

Πώς να μεγιστοποιήσετε το καλό για τις αρθρώσεις σας
Τα επαρκή θρεπτικά συστατικά είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία και λειτουργικότητα. Πολλές βιταμίνες είναι απαραίτητες για την πρόληψη προβλημάτων υγείας που προκαλούνται από διατροφικές ελλείψεις. Για παράδειγμα, η αρθρίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη λήψη βιταμινών για τον πόνο στις αρθρώσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ενίσχυση της πρόσληψης σημαντικών βιταμινών μέσω τροφής ή συμπληρώματος είναι απαραίτητη προκειμένου να μετριαστεί ο πόνος της αρθρίτιδας. Πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι αποκομίζετε το μέγιστο όφελος; Βρείτε ένα συμπλήρωμα που περιέχει περισσότερες από μία από αυτές τις βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. 

www.hakalife.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr