Οι 6 συνήθειες ευεξίας των μαλλιών ενός διατροφολόγου που ξεκινούν από την κουζίνα

Οι 6 συνήθειες ευεξίας των μαλλιών ενός διατροφολόγου που ξεκινούν από την κουζίνα

Η πραγματοποίηση διατροφικών αλλαγών μπορεί να είναι πραγματικά συντριπτική μερικές φορές. Από πού πρέπει να ξεκινήσετε; Πόση αλλαγή χρειάζεται; Ποια πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας;  Για την ευεξία των μαλλιών, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε από την κουζίνα σας. Ακολουθούν οι έξι κορυφαίες συμβουλές για την προώθηση της ευεξίας των μαλλιών με κάθε γεύμα — επιπλέον, μάθετε ποια συμπληρώματα πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιείτε για να βοηθήσετε στην παροχή βέλτιστης διατροφής για τα μαλλιά σας .

1. Κρατήστε την πρωτεΐνη 
Τα μαλλιά σας είναι σχεδόν 90% πρωτεΐνη, αλλά ως μη βασική λειτουργία, η ανάπτυξη των μαλλιών δεν αποτελεί προτεραιότητα για το σώμα σας. Γι’ αυτό, αν ενδιαφέρεστε για μακριά, υγιή και δυνατά μαλλιά, η πρωτεΐνη πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα στη διατροφή σας.

Η πρωτεΐνη αποτελείται από αμινοξέα. Και το σώμα σας χρειάζεται 20 διαφορετικά αμινοξέα για να λειτουργήσει σωστά. Εννέα από αυτά τα αμινοξέα είναι απαραίτητα – που σημαίνει ότι πρέπει να τα καταναλώνουμε μέσω της διατροφής μας. Αυτό σημαίνει ότι το κλειδί για την πρόσληψη πρωτεΐνης είναι η ποικιλία. Κάθε πηγή πρωτεΐνης αποτελείται από διαφορετικά αμινοξέα σε διαφορετικές ποσότητες. Συνιστώ να διατηρείτε μια ποικιλία πηγών πρωτεΐνης στην κουζίνα σας για βέλτιστη υγεία των μαλλιών.

2. Συμπεριλάβετε Healthy Fats Daily
Τα διαιτητικά λίπη αποτελούν ουσιαστικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Παρέχουν ενέργεια, αυξάνουν την πρόσληψη βιταμινών και υποστηρίζουν τη λειτουργία των κυττάρων. Για τα μαλλιά σας, τα υγιή λίπη όπως τα καρύδια, το αβοκάντο, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας θρέφουν τους θύλακες των μαλλιών για να δώσουν στα μαλλιά σας δύναμη και λάμψη — και μπορούν ακόμη και να μειώσουν την τριχόπτωση!

3. Τρώτε τακτικά λαχανικά και φρούτα
Γνωρίζατε ότι μόνο το 9% των Αμερικανών ενηλίκων λαμβάνουν τη συνιστώμενη ποσότητα λαχανικών στη διατροφή τους; Αυτή η εκπληκτικά χαμηλή πρόσληψη έχει μαζί της πολλές διατροφικές συνέπειες. Και όμως, γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε μια ποικιλία λαχανικών και φρούτων στη διατροφή μας για βέλτιστη υγεία. Τα φυτά παρέχουν στο σώμα μας βιταμίνες, μέταλλα, φυτοθρεπτικά συστατικά, πολυφαινόλες και φυτοχημικά, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία μας.

Την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια, προκαλέστε τον εαυτό σας να πάρει τουλάχιστον ένα φυτό από κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου. Και σκεφτείτε ένα συμπλήρωμα πολλαπλών συστατικών.

4. Ενυδατώθείτε επαρκώς
Η κατανάλωση αρκετού νερού είναι απαραίτητη για την υγεία και την ευεξία! Η σωστή ενυδάτωση επιτρέπει σε κάθε σύστημα του σώματος να λειτουργεί σωστά και επειδή αποτελούμαστε περίπου κατά 60% από νερό, είναι καλύτερο να πίνετε γενναιόδωρα. Από το δέρμα μέχρι το τριχωτό της κεφαλής, το νερό μας προσφέρει έναν εύκολο και φυσικό τρόπο για να υποστηρίξουμε την ευεξία των μαλλιών μας, ειδικά όταν πρόκειται για την ανάπτυξη των μαλλιών, τη διατήρηση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής και τη διατήρηση μιας όμορφης υφής. Η κατανάλωση αρκετού νερού βοηθά στην ενεργοποίηση και την υποστήριξη της ανάπτυξης των μαλλιών από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Βοηθά επίσης στην πρόληψη των σπασμένων άκρων και της εύθραυστης υφής των μαλλιών, καθώς και ενισχύει ένα πιο υγιές τριχωτό της κεφαλής που σημαίνει ότι θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξετε προβλήματα όπως ξηρότητα, κνησμό ή πιτυρίδα.

Πόσο νερό λοιπόν πρέπει να πίνετε; Ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης είναι το μισό του σωματικού σας βάρους σε ουγγιές καθημερινά. Αυτό σημαίνει ότι εάν ζυγίζετε 120 λίβρες, θα πρέπει να στοχεύετε για τουλάχιστον 60 ουγκιές νερό κάθε μέρα.

5. Προσπαθήστε για την ισορροπία του σακχάρου στο αίμα
Αν δεν έχετε μια μορφή διαβήτη, είναι πιθανό να μην σκέφτεστε πολύ συχνά το σάκχαρό σας. Ωστόσο, από την άποψη της διατροφής και της ευεξίας των μαλλιών, ίσως είναι καιρός να ξεκινήσετε! Όταν τρώμε ένα γεύμα, η γλυκόζη στο αίμα μας αρχικά θα αυξηθεί και στη συνέχεια το σώμα μας θα χρησιμοποιήσει ινσουλίνη για να μειώσει αυτά τα επίπεδα γλυκόζης σε ένα φυσιολογικό εύρος. Αυτή η άνοδος και η πτώση θα πρέπει να διαρκέσουν μερικές ώρες εάν το σάκχαρό σας είναι καλά ισορροπημένο. Αλλά για κάποιους, αυτή η πτώση μπορεί να είναι γρήγορη και να σας αφήσει να αισθάνεστε πεινασμένοι, εκνευρισμένοι και με χαμηλή ενέργεια. Εσωτερικά, μια δραματική πτώση του σακχάρου στο αίμα μπορεί επίσης να δημιουργήσει στρες στο σώμα σας που μπορεί να οδηγήσει σε εκροή τελογόνων.

Στην τελογενή εκροή, το σημαντικό στρες ωθεί μεγάλο αριθμό τριχοθυλακίων σε φάση ηρεμίας. Μέσα σε λίγους μήνες, οι προσβεβλημένες τρίχες μπορεί να πέσουν ξαφνικά όταν απλώς χτενίζετε ή λούζετε τα μαλλιά σας. Αλλά μην ανησυχείτε πολύ. τα καλά νέα είναι ότι η τελογενής εκροή είναι εντελώς αναστρέψιμη!

Τι πρέπει λοιπόν να τρώτε για να βοηθήσετε στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα; Στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό: Να έχετε φυτικές ίνες, λίπος και πρωτεΐνη κάθε φορά που τρώτε! Οι φυτικές ίνες, το λίπος και η πρωτεΐνη βοηθούν στην επιβράδυνση της πέψης, προάγοντας μια πιο αργή άνοδο και πτώση της γλυκόζης στο αίμα.

6. Εξασκηθείτε στο Mindful Eating
Ακριβώς όπως η ανισορροπία του σακχάρου στο αίμα μπορεί να προκαλέσει άγχος στο σώμα, οι στρεσογόνοι παράγοντες γύρω μας (όπως οι προθεσμίες εργασίας ή οι στρεσογόνοι παράγοντες σχέσεων) μπορούν να καταστρέψουν την πέψη και τη γενική μας υγεία. Εδώ είναι που η προσεκτική διατροφή μπορεί να είναι τόσο επιδραστική!

Το Mindful Eating είναι μια πρακτική διατροφής που βασίζεται στις βουδιστικές αρχές ενσυνειδητότητας. Χρησιμοποιεί την ενσυνειδητότητα για να φτάσει σε μια κατάσταση πλήρους προσοχής στις εμπειρίες, τις λιγούρες και τις σωματικές σας ενδείξεις όταν τρώτε και υποστηρίζει πιο αποτελεσματική πέψη.

Για να εξασκηθείτε στο προσεχτικό φαγητό, είναι σημαντικό να εστιάσετε στο γεύμα σας με όσο το δυνατόν λιγότερους περισπασμούς – (χωρίς τηλεόραση) κατά τη διάρκεια του δείπνου!

Να τι άλλο πρέπει να κάνετε.

Εστιάστε την προσοχή σας στις γεύσεις και τις υφές κάθε μπουκιάς.
Τρώτε αργά και μασάτε καλά.
Συντονιστείτε στο πώς σας κάνει να νιώθετε το φαγητό σας.
Σταματήστε να τρώτε όταν αισθάνεστε φυσικά χορτάτοι.
Απολαύστε το γεύμα!
Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε άλλες πρακτικές στο γεύμα σας, όπως να φέρετε ευγνωμοσύνη ή εκτίμηση στο φαγητό σας ή να δεσμεύσετε όλες τις αισθήσεις σας. Επιπλέον, μπορείτε να φέρετε την προσοχή στο παντοπωλείο μαζί σας, λαμβάνοντας υπόψη την αξία για την υγεία ή την απόλαυση κάθε είδους στη λίστα σας.

Όταν καταναλώνουμε προσεκτικά, σκόπιμα φαγητό, μειώνουμε επίσης τα επίπεδα άγχους μας, φέρνουμε περισσότερη απόλαυση στα γεύματά μας και υποστηρίζουμε την ευεξία των μαλλιών μας.

Ως μπόνους, σκεφτείτε να φέρετε κάτι προσαρμογόνο στο γεύμα σας για να μειώσετε περαιτέρω το άγχος.  Επιπλέον, συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν βιοτίνη, φολικό οξύ, ψευδάργυρο και μια σειρά από άλλες βιταμίνες και μέταλλα μπορούν ενισχυτικά να βοηθήσουν ώστε τα μαλλιά σας να ανθίσουν.

vegamour.com/

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr