Υπέροχες δοκιμασμένες σπιτικές μάσκες ομορφιάς για ανάπλαση.

Υπέροχες δοκιμασμένες σπιτικές μάσκες ομορφιάς για ανάπλαση.

Μάσκες ομορφιάς στο σπίτι: Συνταγές με απλά υλικά

Οι σπιτικές μάσκες ομορφιάς είναι διασκεδαστικές και εύκολες. Φτιάξτε μάσκες με φυσικά υλικά που βρίσκετε στο σούπερ-μάρκετ.

Μάσκες ομορφιάς στο σπίτι: Συνταγές με απλά υλικά
Δεν είναι απαραίτητο να ξεχάσετε την τακτική περιποίηση του δέρματός σας αν τα οικονομικά σας δεν σας το επιτρέπουν. Απλά φυσικά προϊόντα που ήδη υπάρχουν στην κουζίνα σας μπορούν να φτιάξουν μια πολύ καλή μάσκα προσώπου με όμορφο αποτέλεσμα.

Οι σπιτικές μάσκες ομορφιάς είναι διασκεδαστικές και εύκολες. Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε χρήματα για επίσκεψη σε αισθητικό όταν όλα όσα χρειάζεστε για όμορφο δέρμα βρίσκονται στο σουπερ μάρκετ.

Μπορείτε να κάνετε ένα τεστ πριν πειραματιστείτε με κάτι καινούργιο. Απλώς, απλώστε λίγο από τα υλικά στη μέσα μεριά του χεριού σας και περιμένετε λίγες ώρες να δείτε αν θα εμφανιστεί κάποια αντίδραση.

Υγρές μάσκες προσώπου

Μέλι. Για ξηρό δέρμα δοκιμάστε μάσκα προσώπου από μέλι. Αφήστε την για λίγα λεπτά και ξεβγάλτε με ζεστό νερό. Σκουπίστε.

Ελαιόλαδο. Από μόνο του το ελαιόλαδο κάνει καλή μάσκα. Χρησιμοποιήστε έξτρα παρθένο.

Συνδυασμός μελιού- ελαιολάδου. Αναμείξτε 2 κουταλάκια μηλόξυδο, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι μέλι. Αφήστε το για 10-15 λεπτά στο πρόσωπό σας. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Σκουπίστε απαλά.

Γιαούρτι. Τα απλά γιαούρτια χωρίς γεύσεις είναι εξαιρετικά για την τόνωση οποιουδήποτε τύπου δέρματος. Εφαρμόστε λεπτή στρώση και αφήστε τη στο πρόσωπο για λίγα λεπτά. Ξεπλύνετε και σκουπίστε.

Μάσκα προσώπου από βρώμη
Η βρώμη χρησιμοποιείται και για μάσκα προσώπου. Αλέστε την λίγο, προσθέστε νερό για να δημιουργηθεί μια πάστα και αφήστε την στο πρόσωπό σας για λίγα λεπτά.

Μάσκα προσώπου από λιναρόσπορο
Η κατανάλωση λιναρόσπορων παρέχει δυναμωτικά ωμέγα 3 λιπαρά, που είναι ωφέλιμα για την υγεία σας. Ωστόσο μπορείτε να τους εκμεταλλευτείτε και να φτιάξετε εύκολα μια μάσκα προσώπου. Σε μικρό μπολ αναμείξτε δυο κουταλάκια τσαγιού λιναρόσπορους και αρκετό νερό για να καλυφθούν. Οι σπόροι θα φουσκώσουν και το νερό θα γίνει σαν γέλη. Απλώστε τη γέλη στο πρόσωπό σας. Όταν ξεραθεί ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Μάσκα προσώπου από ασπράδι αυγού
Εφαρμόζετε στο δέρμα Το ασπράδι των αυγών χτυπημένο, το εφαρμόζετε στο δέρμα και το αφήνετε μέχρι να ξεραθεί. Είναι ανακουφιστικό και κάνει το δέρμα να ακτινοβολεί. Ξεπλύνετε και σκουπίστε.

Μάσκα από φυσικό πηλό
Συνήθως ο φυσικός πηλός, που βρίσκεται σε μαγαζιά με καλλυντικά, αναμειγνύεται με λίγο νερό και εφαρμόζεται άμεσα στο πρόσωπο. Προσέξτε να μην τον απλώσετε κοντά στα μάτια και περιμένετε να ξεραθεί. Ξεπλύντε και σκουπίστε. Ο πηλός αφαιρεί τις ακαθαρσίες του δέρματος.

Επιμέλεια: Εύη Ψωμιάδου

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr