Αυτή είναι η καλύτερη δίαιτα του 2022

Αυτή είναι η καλύτερη δίαιτα του 2022

Οι καινούργιες δίαιτες αναζητούν πλέον έναν καινούργιο στόχο πέρα απο την απώλεια βάρους. Και αυτός ο στόχος είναι να αισθάνεται όμορφα η ψυχή και οι διαιτολόγοι δίνουν παράλληλα έμφαση στα γεύματα που μπορείτε να απολαύσετε ελεύθερα.

Η συναισθηματική ευεξία ήταν στο επίκεντρο των τελευταίων δύο ετών, γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος τώρα υιοθετούν δίαιτες που έχουν λιγότερο σχέση με την εμφάνισή τους και περισσότερο με το πώς αισθάνονται κερδίζοντας όμως ολοφάνερα στην απώλεια των κιλών τους με περισσότερη επιτυχία! Όπως οι επαγγελματίες της διατροφής έχουν καθιερώσει εδώ και καιρό, υπάρχουν προγράμματα διατροφής που μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε υπέροχα μέσα σας και να ακτινοβολείτε εξωτερικά, χωρίς να οδηγηθείτα σε δίαιτα «γιο-γιο» ή να παρακολουθείτε με μανία τα κιλά να επιστρέφουν μετά από σκληρή δίαιτα για εβδομάδες ή μήνες ή  χρόνο, εξηγεί η Amy Fischer, MS, RD, CDN , εγγεγραμμένη διαιτολόγος που εργάζεται στο Good Housekeeping Institute .

Η λίστα με τις κορυφαίες δίαιτες αδυνατίσματος της νέας χρονιάς -στρέφονται στην αύξηση της υγείας της καρδιάς  , στην ενίσχυση της διάθεσής σας ή στην ασφαλή καθοδήγηση σας σε μια σημαντική σωματική μεταμόρφωση – η οπόια σας βοηθά να πάρετε τα καλύτερα διατροφικά στοιχεία για μια όμορφη ζωή, ανεξάρτητα από το αν κάνεις ενεργά δίαιτα ή όχι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μεσογειακή Διατροφή , ένα πρόγραμμα που πίνουν νερό στο όνομα του οι καλύτεροι και σπουδαιότεροι διατροφολόγοι διεθνώς. Συμφωνούν όλοι ότι πρόκειται για την καλύτερη και σπουδαιότερη δίαιτα και λατρεύουν την υγεία που δίνει στον ανθρώπινο οργανισμό. «Είναι υπέροχο πρόγραμμα διατροφής η μεσογειακή διατροφή, καθώς εστιάζει περισσότερο στη βελτίωση του γενικού τρόπου ζωής παρά στην τυπική δίαιτα», τονίζει η διατροφολόγος Fischer, φέρνοντας συνδέσεις και με άλλους διατροφολόγους που ξεχωρίζουν την μεσογειακή διατροφή μέσα απο μια μεγάλη λίστα άλλων διατροφών αδυνατίσματος.

Αν υπάρχει ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στον κλάδο της υγείας αυτή τη στιγμή, αυτό είναι η στροφή στη διατροφή με βάση τα φυτά . Οι δίαιτες στη λίστα μας (και όλες οι κορυφαίες δίαιτες που αναφέρονται στις κατατάξεις δίαιτας του 2022 του US News and World Report ) δίνουν έμφαση στα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά λαχανικά και φρούτα σε σχεδόν καθημερινή βάση. Αυτή η αλλαγή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου και στην ελαχιστοποίηση προβλημάτων όπως η χρόνια φλεγμονή, αλλά μπορεί επίσης να καταλήξει να επηρεάσει τη διαχείριση του βάρους στη διαδικασία, προσθέτει η Fischer.

Η μεσογειακή διατροφή έχει μέσα της όλους τους σωστούς κανόνες για αδυνάτισμα, ευεξία και υγεία. Εάν παρόλα αυτά δεν θέλετε να την ακολουθήσετε, ανεξάρτητα από το ποια δίαιτα μπορεί να επιλέξετε ή όχι να ακολουθήσετε φέτος, έχετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές:

Φροντίστε να τρώτε αρκετά .

Μπορεί να χρειαστεί να μειώσετε τις θερμίδες για να πετύχετε έναν στόχο, αλλά μην το κάνετε εμμονή και μην το παρακάνετε .

Οι πιο πρόσφατες οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ένα τυπικό εύρος ημερήσιων θερμίδων για τις περισσότερες γυναίκες είναι μεταξύ 1.600 και 2.400 κάθε μέρα (2.000 έως 3.000 για τους άνδρες) ανάλογα με τα επίπεδα δραστηριότητάς σας. Οι δίαιτες δεν πρέπει ποτέ να πέφτουν κάτω από 1.200 θερμίδες για τις γυναίκες (1.400 για τους άνδρες), τονίζει ο Fischer.

Αποφύγετε την πολλή πρόσθετη ζάχαρη.

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία προτείνει να διατηρήσετε την πρόσληψη ζάχαρης κάτω από τα 25 γραμμάρια την ημέρα (36 γραμμάρια για τους άνδρες), κάτι που είναι πολύ λιγότερο από ό,τι νομίζετε. Ξεκινήστε εγκαταλείποντας τις συνήθειες που μπορούν να τονώσουν τη λαχτάρα για ζάχαρη και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να παρακολουθείτε τη ζάχαρη στις ετικέτες των τροφίμων (είναι πιο σημαντική από τις θερμίδες στις περισσότερες περιπτώσεις).

Περιορίστε τα αλμυρά συσκευασμένα είδη.

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και χρόνιας φλεγμονής. Η περίσσεια νατρίου κρύβεται τακτοποιημένα σε συσκευασμένα, επεξεργασμένα γεύματα και σνακ, επομένως απογαλακτιστείτε σταδιακά από αυτά τα βασικά είδη του παντοπωλείου και προτιμήστε αντ’ αυτού ολόκληρα τρόφιμα. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την πρόσληψη νατρίου σε περίπου 1.500 mg ημερησίως, ή τουλάχιστον κάτω από 2.300 mg, για να διατηρήσετε την καρδιά σας όσο πιο υγιή μπορείτε, λένε οι ειδικοί.

Πίνετε περισσότερο νερό.

Είναι μια συμβουλή που ακούτε όλη σας τη ζωή, αλλά το να παραμένετε ενυδατωμένοι είναι σημαντικό. Το να πίνετε τουλάχιστον 72 ουγγιές νερό κάθε μέρα – περίπου έξι έως οκτώ φλιτζάνια συνολικά – θα πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης σας. στη συνέχεια αυξήστε αυτό το σύνολο με βάση το πόσο δραστήριοι είστε.

Να ιδρώνετε.

Το φαγητό που τρώτε είναι μόνο το μισό της εξίσωσης εάν προσπαθείτε να μειώσετε το βάρος σας. Δεν χρειάζεστε να έχετε απαραίτητα πρόσβαση σε ένα φανταχτερό γυμναστήριο ή σ’ έναν προπονητή για αποτελέσματα, στοχεύστε να κάνετε τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης για την άντληση του αίματος της καρδιάς. Γι αυτό το σκοπό αλλά και για όμορφο σώμα ακόμα καιτο περπάτημα μισής ώρας αρκεί.

Αφιερώστε χρόνο για να μιλήσετε με  έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο πριν κάνετε αλλαγές στη διατροφή σας.

Προϋπάρχουσες παθήσεις υγείας μπορεί να εμποδίσουν ορισμένους από το να ακολουθήσουν τα συνταγογραφούμενα προγράμματα διατροφής χωρίς να βλάψουν την υγεία τους με απροσδόκητους τρόπους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εντοπίσει συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες ή πιθανές σωματικές παρενέργειες πριν επιλέξετε μια μακροχρόνια δίαιτα.

Επιμέλεια Ζωή Κυροπούλου.

www.goodhousekeeping.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr