Χρόνιος πόνος: Πώς να φροντίσω τα πόδια μου όταν έχω χρόνιους πόνους;

Χρόνιος πόνος: Πώς να φροντίσω τα πόδια μου όταν έχω χρόνιους πόνους;

Χρόνιος πόνος: Αντιμετωπίστε τον χρόνιο πόνο, χωρίς να τον αφήνετε να επηρεάσει την ποιότητα ζωής σας και φροντίζοντας παράλληλα τα πόδια σας.
Το πόδι είναι μια ισχυρή μηχανική δομή που αποτελείται από οστά, αρθρώσεις και περισσότερους από εκατό μύες, συνδέσμους και τένοντες που εφαρμόζουν μεταξύ τους σχολαστικά κατά μήκος. Η άρθρωση του αστραγάλου συνδέει το πάνω με το κάτω πόδι. Το πόδι έχει επίσης μερικές μοναδικές περιοχές ιστού όπως η πελματιαία περιτονία και τα μαξιλάρια λίπους που παρέχουν δευτερεύουσα υποστήριξη και λειτουργούν όπως ακριβώς και το αμορτισέρ στο αυτοκίνητο. Πολλά είναι τα πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν πόνο στα πόδια, αλλά οι πιο συνηθισμένες αιτίες είναι οι τραυματισμοί και οι ασθένειες.

ΑΠΟ Στέλλα Στρούβαλη

Σε τι διακρίνεται ο πόνος στα πόδια;
Ο πόνος στα πόδια είναι συχνά βραχυπρόθεσμος ή οξύς και μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες ως και μερικές εβδομάδες αν είναι ήπιος. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή ο πόνος κρατάει χρόνια ονομάζεται χρόνιος και βελτιώνεται με τις βασικές αρχές της αυτοφροντίδας και απλά μέτρα. Ο χρόνιος πόνος στα πόδια, υπάρχει ακόμη και μετά την αντιμετώπιση του αρχικού τραυματισμού ή της υποκείμενης αιτίας του πόνου. Ο χρόνιος πόνος στα πόδια μπορεί να εμφανιστεί σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που έχουν οξύ πόνο στα πόδια. Ο σοβαρός πόνος στα πόδια αξιολογείται καλύτερα από έναν γιατρό όπως ένας γενικός ιατρός ή ένας ορθοπεδικός, ο οποίος θα κάνει μια αξιολόγηση και θα βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια για κάτι πολύ σοβαρό.

Αντιμετώπιση πόνου στα πόδια
Εάν υποψιάζεται κάτι πιο σοβαρό που προκαλεί τον πόνο στο πόδι, μπορεί να κάνει κάποιες σαρώσεις ή εξετάσεις αίματος και να μας παραπέμψουν στον κατάλληλο ειδικό για θεραπεία. Εάν ο πόνος είναι ήπιος ή βελτιώνεται, ο γιατρός μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας και να σας συμβουλεύσει ότι ο πόνος στα πόδια πρέπει να βελτιωθεί με σωματική δραστηριότητα και απλά φάρμακα για τον πόνο. Εάν και σε αυτή την περίπτωση ο πόνος επιμένει ή επιστρέψει, θα πρέπει ο γιατρός να σας δώσει ισχυρότερα παυσίπονα. Για να αντιμετωπίσετε τον χρόνιο πόνο ποδιών, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν ειδικό φυσιοθεραπευτή πόνου.

Αυτοί είναι οι μόνοι που μπορούν να δουν με ευκρίνεια εάν οι μύες ή οι αρθρώσεις των ποδιών έχουν κάποια σημαντική δυσκαμψία και αδυναμία που σχετίζεται με την έλλειψη κίνησης που προκαλείται από τον πόνο. Απευθυνθείτε σε έναν τέτοιο γιατρό και θα σας δώσει μια πιο ολοκληρωμένη διαχείριση του πόνου χρησιμοποιώντας επιλογές όπως αποκλεισμοί αρθρώσεων και νεύρων, αφαίρεση ραδιοσυχνοτήτων, παλμική ραδιοσυχνότητα ή διέγερση νεύρων και νευροτροποποίηση χρησιμοποιώντας διέγερση νωτιαίου μυελού. Μην διστάζετε και κλείστε ραντεβού τώρα για να απαλλαγείτε από τον πόνο μια για πάντα.

/www.healthweb.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr