Πώς θα κερδίσεις περισσότερη ενέργεια μέσα από τη διατροφή σου

Πώς θα κερδίσεις περισσότερη ενέργεια μέσα από τη διατροφή σου

Πέντε τρόποι για περισσότερη ζωντάνια μέσα στην ημέρα

Μπορεί ο καφές ή ένα γλυκό μετά το μεσημεριανό να μας δίνουν αρκετή ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα, αλλά δεν είναι ούτε μόνιμες ούτε και οι πιο υγιεινές λύσεις. Ο καφές μπορεί να μας φέρει αϋπνία, ενώ τα γλυκά παχαίνουν. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορούμε ν’ αλλάξουμε συνήθειες, ώστε να έχουμε περισσότερη ενέργεια μέσω της σωστής διατροφής.

Πες «ναι» στους υδατάνθρακες
Οι υδατάνθρακες είναι πολύ παρεξηγημένοι στις δίαιτες. Όλοι λένε να τους αποφεύγουμε γιατί παχαίνουν. Ωστόσο, αποτελούν πηγές ενέργειας για τον οργανισμό καθώς περιέχουν γλυκόζη. Για να ισορροπήσει η ενέργεια που λαμβάνουμε από τους υδατάνθρακες, αρκεί να τους συνδυάσουμε με πρωτεΐνες και καλά λιπαρά, ώστε να αυξήσουμε τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό μας.

Έλεγξε το σίδηρό σου
Αν αισθάνεσαι μονίμως και αδικαιολογήτως κούραση και αδυναμία, τότε υπάρχει περίπτωση να έχεις χαμηλό σίδηρο. Η αναιμία είναι μια πάθηση που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο και επιδεινώνεται σε κάποιες φάσεις της ζωής μας, όπως η εγκυμοσύνη ή η έμμηνος ρύση. Σε περίπτωση που έχεις χαμηλό σίδηρο, θα χρειαστεί να λάβεις συμπλήρωμα διατροφής, ανάλογα με τις οδηγίες που θα σου δώσει ο γιατρός σου. Παράλληλα, μπορείς να βάλεις στη διατροφή σου πράσινα φυλλώδη λαχανικά και δημητριακά πλούσια σε σίδηρο.

Μήπως έχεις έλλειψη Βιταμίνης D;
Η έλλειψη βιταμίνης προκαλεί κούραση. Πολλοί Έλληνες παρουσιάζουν έλλειψη ή ανεπάρκεια σε βιταμίνη D, γεγονός που επιδεινώθηκε λόγω του εγκλεισμού της καραντίνας. Τα συμπληρώματα βιταμίνης D βοηθούν τον οργανισμό να ανακάμψει και να ανακτήσει την ενέργεια που του λείπει.

Μείωσε τη ζάχαρη

Οι τροφές που περιέχουν ζάχαρη δίνουν στιγμιαία ενέργεια στον οργανισμό σας αλλά μακροπρόθεσμα προκαλούν μεγάλη βλάβη τόσο στην υγεία σας όσο και την ψυχολογία σας. Είναι επομένως καλό να τρως ισορροπημένα γεύματα και σνακ με υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και προϊόντα ολικής αλέσεως. Τα προϊόντα ολικής αλέσεως περιέχουν βιταμίνη B, που βοηθά στην απορρόφηση ενέργειας από το φαγητό. Παράλληλα, απόφυγε το αλκοόλ. Η κατανάλωση του προκαλεί κούραση στον οργανισμό την επόμενη μέρα, όταν το επεξεργάζεται.

Επίλεξε τη σωστή άσκηση

Δεν χρειάζεται να περνάς ατέλειωτες ώρες στο γυμναστήριο, ειδικά αν η γυμναστική δεν είναι το φόρτε σου. Ακόμη κι αν δεν έχεις χρόνο, αρκούν 10 λεπτά μέσα στη μέρα να αφιερώσεις σε οποιαδήποτε μορφή άσκησης που αρμόζει στον χαρακτήρα και τις συνήθειές σου. Μπορείς, για παράδειγμα να πας για λίγο περπάτημα ή να κάνεις κάποιες ασκήσεις χαλάρωσης για να ξεπιαστείς από την καθιστική ζωή. Ακόμα και μια μικρή βόλτα στο ύπαιθρο αναζωογονεί τον οργανισμό, φτιάχνει τη διάθεση και γεμίζει τις μπαταρίες μας. Ένα ιδανικό πρόγραμμα για όλους είναι το pilates που γυμνάζει όλο το σώμα και αυξάνει την αντοχή σας και δυναμώνει όλο το σώμα.

πηγή: olivemagazine.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr