Η Ρετινόλη και τα μυστικά της. Την συστήνουν δερματολόγοι για να μην έχεις ποτέ ρυτίδες, πανάδες πόρους και σπυράκια.

Η Ρετινόλη και τα μυστικά της. Την συστήνουν δερματολόγοι για να μην έχεις ποτέ ρυτίδες, πανάδες πόρους και σπυράκια.

Ίσως έχεις ακούσει χιλιάδες φορές τα τελευταία χρόνια τη λέξη «ρετινόλη» και τις θαυματουργές της δράσεις στην επιδερμίδα. Εσύ είσαι ακόμη διστακτική να την εντάξεις στην skincare ρουτίνα σου; Είναι λογικό να νιώθεις χαμένη σε ότι έχει να κάνει με την ρετινόλη, ειδικά όταν θέλεις να τη δοκιμάσεις αλλά δεν ξέρεις ποιο προϊόν να επιλέξεις.

Τι πραγματικά μπορεί να κάνει για την επιδερμίδα σου και όντως είναι τόσο θαυματουργή όσο λένε; Έχοντας ακριβώς τις ίδιες απορίες, κάναμε την έρευνα μας και βρήκαμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρεις για την “ρετινόλη”! Τι είναι η ρετινόλη; Η ρετινόλη είναι ένα από τα πιο δραστικά αντιγηραντικά συστατικά.

Επιστημονικά είναι η αλκοολική μορφή της Βιταμίνης Α, μιας λιποδιαλυτής βιταμίνης η οποία παρουσιάζεται σε 3 μορφές, την αλδεϋδική (ρετιναλδεΰδη), την όξινη (ρετινοϊκό οξύ) και την αλκοολική (ρετινόλη). Σαν βιταμίνη είναι σημαντική για τον οργανισμό μας όπως όλες οι βιταμίνες γιατί έχει διάφορες ιδιότητες.

Η βασική της είναι η αναγέννηση των κυττάρων. Γιατί είναι τόσο ξεχωριστή; Διότι ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου, ινοβλαστών και ελαστίνης. Πιο αναλυτικά, ερχόμενη σε επαφή με το δέρμα, η ρετινόλη αντιδρά με τα ένζυμα της επιδερμίδας και μετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ το οποίο: Μεγιστοποιεί την ανανέωση των κυττάρων,

Μειώνει τις δυσχρωμίες (πανάδες)

Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης

Προλαμβάνει την ακμή, τους φραγμένους πόρους και τα σημάδια από σπυράκια.

Γιατί πρέπει να την εντάξεις στην skincare routine σου

Τα οφέλη της, δε, αναγνωρίζονται όχι μόνο από τους αισθητικούς αλλά και από γιατρούς.

Ο δερματολόγος Samer Jaber, MD, για παράδειγμα, επισημαίνει ότι καταπραΰνει την ακμή, προσφέρει λάμψη και να κάνει το δέρμα των ασθενών του να δείχνει πιο νεανικό.

Και πώς τα κάνει όλα αυτά;

Αυξάνει την κυτταρική ανανέωση, προωθώντας φρέσκα, υγιή κύτταρα στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας.

Πώς θα επιλέξεις τα σωστά προϊόντα με Ρετινόλη Αν αναζητήσεις προϊόν με ρετινόλη θα συνειδητοποιήσεις πως είναι δύσκολο να αποκωδικοποιήσεις όλες τις διαφορετικές μορφές και ποσοστά. Σύμφωνα με τους δερματολόγους μπορείς να είσαι σίγουρη ότι επέλεξες σωστά ακολουθώντας τον παρακάτω οδηγό:

Δώσε βάση στη συσκευασία:

Πρέπει να είναι αδιαφανής και αεροστεγώς κλεισμένη Τσέκαρε το ποσοστό ρετινόλης: Συνήθως θα βρεις ρετινόλη σε ποσοστά ανάμεσα στο 0,1 και 0,7%, ενώ το 1% είναι το υψηλότερο που μπορείς να αγοράσεις. Οτιδήποτε ανάμεσα στο 1% και το 0,1% είναι μια χαρά. Απόφυγε τα τεχνητά συστατικά: Αν το σέρουμ/booster έχει άρωμα ή μεγάλη ποσότητα οινοπνεύματος, βρείτε κάτι άλλο – και τα δύο αυτά συστατικά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό ή να αυξήσουν την πιθανότητα αντίδρασης του δέρματος. Fitgirls Team

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr