Πεινάτε διαρκώς; Αυτό το σνακ «κόβει» την πείνα

Πεινάτε διαρκώς; Αυτό το σνακ «κόβει» την πείνα

Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει το κορυφαίο σνακ που είναι και θρεπτικό και μπορεί να «κόψει» την διαρκή και έντονη πείνα..
 Τα σνακ κατά την διάρκεια της ημέρας είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς εντείνουν το αίσθημα της πληρότητας και τονώνουν την ενέργειά μας. Μπορεί επίσης να είναι ένας εύκολος τρόπος για να αποτρέψετε την αύξηση του βάρους ή ακόμα για να επισπεύσετε την απώλεια κιλών, καθώς μπορεί να περιορίσουν το διαρκές αίσθημα πείνας.

Το σνακ που «νικά» την πείνα
Μάλιστα, νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Nutrition Bulletin διαπίστωσε ότι τα δαμάσκηνα μπορούν πράγματι να σας βοηθήσουν να περιορίσετε την έντονη επιθυμία για φαγητό.

Διερευνώντας το ζήτημα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έτρωγαν δαμάσκηνα ένιωθαν πιο ικανοποιημένοι και έτρωγαν λιγότερο μεταξύ των γευμάτων.

Αυτές οι μελέτες αποδεικνύουν ότι τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να προκαλέσουν κορεσμό και να ενσωματωθούν στη διατροφή για την καλύτερη διαχείριση του βάρους, επισημαίνουν οι ερευνητές πίσω από την μελέτη.

Γιατί μας χορταίνουν;
Η έρευνα αποκαλύπτει ότι τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά δαμάσκηνα μπορούν να προσφέρουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι άλλων επιλογών σνακ λόγω των ευνοϊκών τους επιδράσεων στο κορεσμό αλλά και τον έλεγχο της όρεξης.

Τα δαμάσκηνα περιέχουν φυτικές ίνες που εντείνουν το αίσθημα του κορεσμού, κάτι που είναι καλό για την απώλεια βάρους. Ωστόσο, είναι εύκολο να χάσουμε το μέτρημα και τελικά να καταναλώσουμε πάρα πολλά και έτσι οι θερμίδες αυξάνονται σημαντικά. Για αυτό είναι σημαντικό να ελέγχετε τις μερίδες σας, παραμένοντας στην μία (περίπου 5 δαμάσκηνα).

Επίσης είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι αν και αποτελούν μια εξαιρετική τροφή, όπως κάθε αποξηραμένο φρούτο, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Για αυτό οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να τα συνδυάσουμε με μια άπαχη «πηγή» πρωτεΐνης, όπως το γιαούρτι.

vita.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr