7 βήματα για περιποίηση προσώπου στο σπίτι

7 βήματα για περιποίηση προσώπου στο σπίτι

Η περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου αποτελεί βασική ρουτίνα κάθε γυναίκας. Αποτέλεσμα αυτού είναι να καταφεύγουμε σε ειδικούς τουλάχιστον 2 φορές τον μήνα. Γιατί όμως να ξοδεύουμε χρήματα για την περιποίηση του προσώπου μας σε ινστιτούτα ομορφιάς; Ενώ μπορούμε να παρέχουμε μόνες στο δέρμα μας την φροντίδα που χρειάζεται; Από τη Σταυρούλα Λορίδα

Αυτά, λοιπόν, είναι τα 7 βήματα για την περιποίηση του προσώπου μας στο σπίτι:

1. Καθαρισμός (2 φορές την ημέρα) Ο καθαρισμός είναι πολύ σημαντικός καθώς αφαιρεί τους ρύπους της επιδερμίδας οι οποίοι τείνουν να είναι υπεύθυνοι για πολλά δερματικά προβλήματα. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι να χρησιμοποιείτε ένα απαλό γαλάκτωμα που δεν ξηραίνει το δέρμα και πάντα ο καθαρισμός να γίνεται με καθαρά χέρια.

2. Ατμόλουτρο (1 φόρα τον μήνα) Ο ατμός βοηθάει στο να ανοίξουν οι πόροι της επιδερμίδας και την προετοιμάζει έτσι ώστε να καθαριστεί εις βάθος. Αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί η χρήση σάουνας προσώπου αλλά εάν δεν την διαθέτετε, ένα μπολάκι καυτό νερό με αποξηραμένο χαμομήλι κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

3. Απολέπιση (2 φορές την εβδομάδα) Η απολέπιση συμβάλλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και της περιττής λιπαρότητας του δέρματος, δύο πράγματα που αποτελούν την βασική αιτία εμφάνισης μαύρων στιγμάτων. Επίσης προετοιμάζει την επιδερμίδα έτσι ώστε να απορροφήσει σε βάθος τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας προσώπου.

4. Μάσκα προσώπου (3 φορές την εβδομάδα) Οι μάσκες προσώπου, σπιτικές και μη, εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς όπως είναι η ενυδάτωση, η λεύκανση ή ο καθαρισμός της επιδερμίδας. Όλες όμως έχουν έναν κοινό παρανομαστή : προσφέρουν λάμψη, σφριγηλότητα και είναι πολύ σημαντικές για την διατήρηση μιας νεανικής επιδερμίδας.

5. Μάσκα ματιών (2 φορές την εβδομάδα) Οι μαύροι κύκλοι ή οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι ένα κοινό πρόβλημα των γυναικών εδώ και χρόνια. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας ματιών η οποία αναδομεί πλήρως την περιοχή των ματιών. → Extra tip Τοποθετήστε μια φλούδα πατάτας κάτω από τα μάτια για 10 λεπτά. 6. Τόνωση επιδερμίδας (1 φορά την ημέρα) Η χρήση toner είναι μια συνήθεια η οποία δεν πρέπει να παραλείπεται από τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς θρέφει το δέρμα και του παρέχει τα κατάλληλα στοιχεία για να είναι πάντα αναζωογονημένο.

→ Extra tip Το ροδόνερο λειτουργεί ως toner για κάθε τύπο επιδερμίδας.

7. Ενυδάτωση (2 φορές την ημέρα) Ανεξάρτητα από τον τύπο επιδερμίδας που έχει κάθε γυναίκα (ξηρό, λιπαρό ή μεικτό) , η σωστή και καθημερινή ενυδάτωση του προσώπου είναι βασική καθώς διατηρεί το δέρμα υγιές, αναζωογονημένο και λαμπερό. Ας μην ξεχνάμε ότι προλαμβάνει επίσης τα σημάδια γήρανσης κάτι που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες.

→ BONUS TIP!! Για να προσφέρετε στην επιδερμίδα σας λάμψη πριν από μια βραδινή έξοδο, προσθέστε σε ένα μπολάκι 1 κουταλάκι μέλι, ένα κουταλάκι γάλα, 2 κουταλάκια κακάο και απλώστε το μείγμα στην επιδερμίδα σας. Αφήστε το για 15 λεπτά και έπειτα αφαιρέστε το με κρύο νερό.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr