Οι διατροφικές συνήθειες που θα σε κάνουν να δείχνεις λαμπερή και νεότερη

Οι διατροφικές συνήθειες που θα σε κάνουν να δείχνεις λαμπερή και νεότερη

Εξειδικευμένοι διατροφολόγοι μοιράζονται τα μυστικά τους για νεανική επιδερμίδα.

Κωνσταντίνα Κύρκου
Οι διατροφικές συνήθειες που θα σε κάνουν να δείχνεις λαμπερή και νεότερη

Έκτος από το “καλό” DNA που κληρονόμησες από τους γονείς σου, ο τρόπος ζωής αλλά και οι συνήθειες που έχεις υιοθετήσει, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδα σου. Πέραν αυτών, η διατροφή είναι ένας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει τόσο την όψη, όσο και την υφή του δέρματος σου, ενώ αποτελεί σύμμαχο νεότητας και υγείας.

Η φωτεινή και καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα έχει τις βάσεις της πρώτα στην διατροφή και συμπληρωματικά στην χρήση προϊόντων καλλωπισμού, που υπόσχονται να διατηρήσουν για πάντα την νεανική και φρέσκια εικόνα της. Εξειδικευμένοι διατροφολόγοι αποκαλύπτουν τις διατροφικές συνήθειες που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητα σου, ώστε να παραμείνεις όμορφη και λαμπερή ανεξάρτητα από την ηλικία στην οποία βρίσκεσαι.

Πρόσθεσε περισσότερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης στα γεύματά σου
Η φυτική πρωτεΐνη, όχι μόνο σε βοηθάει να χτίσεις μυς, αλλά υποστηρίζει την προσπάθεια σου να δείχνεις και να αισθάνεσαι νεότερη. “Ενώ η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση και την επιδιόρθωση των κυττάρων και των ιστών, είναι επίσης ένα κρίσιμο συστατικό του κολλαγόνου, το οποίο διατηρεί το δέρμα σφριγηλό, ελαστικό και νεανικό”, επισημαίνει η ειδικός στη διατροφή Lyssie Lakatos. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές πρωτεΐνες συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Επιλέγουμε κυρίως φυτική πρωτεΐνη καθώς ορισμένες ζωικές μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στο δέρμα, εμποδίζοντας το να παραμείνει λείο και φωτεινό.

Κατανάλωσε περισσότερες ντομάτες
“Μια ντομάτα την ημέρα, τον πλαστικό χειρούργο κάνει πέρα” συμφωνούν πολλοί διατροφολόγοι, καθώς τα σωτήρια αυτά κόκκινα λαχανικά είναι πλούσια σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό συστατικό που προστατεύει το δέρμα από βλάβες της υπεριώδης ακτινοβολίας.

Φάε καθημερινά πέντε δαμάσκηνα
Τα δαμάσκηνα είναι μια από τις καλύτερες τροφές που θα σε βοηθήσει μελλοντικά να φαίνεσαι πιο νέα καθώς περιέχουν πολύτιμα συστατικά όπως κάλιο, βιταμίνη Κ, πολυφαινόλες κ.α., τα οποία υποστηρίζουν γερά οστά και υγιείς τονωμένους μύες. Φρόντισε να επιλέξεις δαμάσκηνα χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη, για να απολαύσεις στο μέγιστο τα οφέλη τους.

Βάλε τα λιπαρά ψάρια στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα
“Τα ωμέγα-3 λιπαρά βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, η οποία βλάπτει το δέρμα. Επιπλέον, τα λιπαρά ψάρια περιέχουν υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης που είναι σημαντικά για το σχηματισμό κολλαγόνου και ελαστίνης, δύο σημαντικά συστατικά για τη διατήρηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος”, τονίζει η διατροφολόγος Michelle Wright.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr