Φακές για αποτοξίνωση συκωτιού αύξηση του μεταβολισμού, κατά της φλεγμονής φάρμακο για την εμμηνόπαυση. Όπλο πρόληψης σε ένα σωρό αρρώστιες.

Φακές για αποτοξίνωση συκωτιού αύξηση του μεταβολισμού, κατά της φλεγμονής φάρμακο για την εμμηνόπαυση. Όπλο πρόληψης σε ένα σωρό αρρώστιες.

Οι φακές είναι μια απο τις παλαιότερες και πολυτιμότερες τροφές στον κόσμο. Αποτοξινώνουν το συκώτι, αυξάνουν τον μεταβολισμό και δίνουν χαρά στην ψυχολογία.
Αποτελούν μια από τις πιο πλούσιες σε φυλλικό οξύ τροφές. Το φυλλικό οξύ είναι μια βιταμίνη Β που απαιτείται για υγιή μεταβολισμό και αντιδράσεις αποτοξίνωσης. Μελέτες δείχνουν υψηλή συσχέτιση μεταξύ της έλλειψης φυλλικού οξέος και της μειωμένης ηπατικής λειτουργίας .

Άλλα τρόφιμα πλούσια σε φυλλικό οξύ περιλαμβάνουν:

ρεβύθια
κόκκινα φασόλια
πράσινα φυλλώδη λαχανικά
μπρόκολο
σπαράγγι
Επιπλέον, οι φακές και άλλα όσπρια πλούσια σε φυλλικό οξύ έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Και πάλι, οι φυτικές ίνες προάγουν έναν υγιή χρόνο διέλευσης. Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι οι τοξίνες αποβάλλονται γρήγορα αντί να αποστέλλονται πίσω στο ήπαρ για επανεπεξεργασία.
Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα

Οι ειδικοί θεωρούν τις πράσινες φακές πιο υγιεινές από τις άλλες ποικιλίες.

Μισό φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές έχει:

Θερμίδες: 140
Λίπος : 0,5 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 23 γραμμάρια
Φυτικές ίνες: 9 γραμμάρια
Νάτριο: 5 χιλιοστόγραμμα
Πρωτεΐνη : 12 γραμμάρια
Άλλες βιταμίνες και μέταλλα περιλαμβάνουν:

Ασβέστιο
Σίδερο
Κάλιο
Φολικό οξύ

Οφέλη για την υγεία
Οι φακές είναι Νο. 2 σε πρωτεΐνη (η σόγια παίρνει τις κορυφαίες τιμές).

Όταν συνδυάζονται με δημητριακά ολικής αλέσεως , όπως το καστανό ρύζι, μπορούν να σας δώσουν την ίδια ποιότητα πρωτεΐνης με το κρέας.

Αλλά όταν τρώτε φακές αντί για κόκκινο ή επεξεργασμένο κρέας, κάνετε μια πιο υγιεινή επιλογή για την καρδιά σας καθώς την δίνει δύναμη.

Η πρωτεΐνη είναι ένα δομικό στοιχείο των οστών, των μυών και του δέρματος .

Μπορεί επίσης να περιορίσει την όρεξή σας επειδή σας κρατά χορτάτους περισσότερο από ό,τι κάνουν άλλα θρεπτικά συστατικά.

Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και να προστατεύσει από τον διαβήτη και τον καρκίνο του παχέος εντέρου .

Μια ημερήσια δόση φυτικών ινών σπρώχνει τα απόβλητα μέσω του πεπτικού σας συστήματος και προλαμβάνει επίσης τη δυσκοιλιότητα .

Το κάλιο, το φυλλικό οξύ και ο σίδηρος στις φακές παρέχουν επίσης πολλά οφέλη.

Το κάλιο καταπολεμά τις κακές επιπτώσεις του αλατιού και μειώνει την αρτηριακή πίεση .

Το φυλλικό οξύ προστατεύει την καρδιά σας και υποστηρίζει το σώμα σας στο σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων .

Εάν είστε έγκυος , το φυλλικό οξύ είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του μωρού σας.

Ο σίδηρος βοηθά στην αποφυγή της κούρασης .

Βοηθάει επίσης πάρα πολύ τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση καθώς αναπληρώνει το κενό των οιστρογόνων όχι μόνο στηρίζοντας την καλή ψυχολογία  των γυναικών σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο της ζωής τους, αλλά επίσης περιορίζοντας τις εξάψεις και φωτίζοντας το δέρμα.

Υπάρχουν Κίνδυνοι;
Παρ’ όλα τα οφέλη του, οι φυτικές ίνες στις φακές είναι δύσκολο να διασπαστούν. Γι’ αυτό μπορεί να προκαλέσει αέρια και κράμπες εάν καταναλώσετε υπερβολική ποσότητα.

Παρασκευή
Σε αντίθεση με τα περισσότερα ξερά φασόλια, δεν χρειάζεται να μουλιάζετε τις φακές πριν τις μαγειρέψετε. Απλώς ξεπλύνετε τα. Αλλά πρώτα, διάλεξε τα και πετάξτε ό,τι φαίνεται κατεστραμμένο.

Χρόνος μαγειρέματος.

Οι κόκκινες φακές μαγειρεύονται πιο γρήγορα, συνήθως σε 5 λεπτά.

Οι άλλες ποικιλίες χρειάζονται συνήθως 20 λεπτά.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr