Φυσικά χειροποίητα προϊόντα για την φροντίδα του σώματος

Φυσικά χειροποίητα προϊόντα για την φροντίδα του σώματος

 

Ο κόσμος των φυσικών και χειροποίητων προϊόντων για την φροντίδα του δέρματος είναι πια πολύ δημοφιλής. Κάθε μέρα αμέτρητες νέες μάρκες προϊόντων ξεφυτρώνουν και σας υπόσχονται όμορφο πρόσωπο, λαμπερά μαλλιά, και βελούδινο δέρμα.Δεν είναι όμως καλύτερα όλα αυτά να τα προσφέρετε μόνες σας στον εαυτό σας;Πιστεύω πως είναι.Γιαυτό σήμερα θα σας μάθω να φτιάχνετε δυο υπέροχες συνταγές για το σώμα,που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αμέτρητα καλλυντικά που κυκλοφορούν στο εμπορείο.

Αρωματικό αφρόλουτρο

Το Θυμάρι έχει καταπραϋντικές ιδιότητες, ενώ το φασκόμηλο είναι αντιιδρωτικό. Η λεβάντα κάνει λείο το δέρμα, ενώ το έλαιό της είναι αντισηπτικό, αποσμητικό και καταπραϋντικό. Τέλος, το δεντρολίβανο έχει αντισηπτική δράση.

Θα χρειαστείτε:

500 γρ. δεντρολίβανο

500 γρ. Θυμάρι

500 γρ. μαντζουράνα

500 γρ. λεβάντα

500 γρ. φασκόμηλο (προαιρετικά) αμυγδαλέλαιο ή έλαιο λεβάντας

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Βράστε σε 1 λίτρο νερό όλα τα βότανα. Αφήστε τα για 5 περίπου λεπτά και στο συνέχεια στραγγίξετε το μίγμα. Ο ιδανικός τρόπος χρήσης είναι να γεμίσετε την μπανιέρα σας και να προσθέσετε το αφέψημα στο νερό του μπάνιου.

Γαλάκτωμα κατά της ξηροδερμίας

Χάρη στο βούτυρο κακάο, το λάδι καρύδας και το ροδόνερο, το δέρμα γίνεται μαλακό. Η κανέλα προκαλεί μια ελαφριά υπεραιμία, που βοηθά στην πιο εύκολη απορρόφηση των συστατικών.

Θα χρειαστείτε:

2 κ.σ. βούτυρο κακάο

2 κ.σ. λάδι καρύδας

2 κ.σ. μελισσοκέρι τριμμένο

1 κ.σ. σιτέλαιο,

1 κ.σ. ηλιέλαιο,

1 κ.σ. σησαμέλαιο

1 κ.σ. δαφνέλαιο 45 κ.σ. ροδόνερο

1/4 κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Βάλτε όλα τα υλικά, εκτός από την κανέλα και το ροδόνερο, σε ένα αντικολλητικό μπεν-μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφού τα κατεβάσετε από m φωτιά, ρίξτε την κανέλα και σιγά σιγά το ροδόνερο, μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει. Ανακατέψτε το μίγμα μέχρι να κρυώσει.Απλώστε το γαλάκτωμα στο σώμα σας μετά το μπάνιο, κάνοντας παράλληλα ένα ελαφρύ μασάζ. Κάθε πότε: Μετά από κάθε μπάνιο.

beauty-secrets.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr