Ελαιόλαδο στην ευαίσθητη περιοχή: 6 λόγοι για να το δοκιμάσεις

Ελαιόλαδο στην ευαίσθητη περιοχή: 6 λόγοι για να το δοκιμάσεις

Έχουμε γράψει κατά καιρούς τα πάντα για την ευαίσθητη περιοχή και την υγιεινή “εκεί κάτω”. Τις περισσότερες φορές το θέμα επικεντρώνεται στα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ή να βάζεις στην περιοχή αυτή, προκειμένου να διατηρηθεί υγιής και με το PH της στα σωστά επίπεδα.

Αυτή τη φορά όμως, έχω να σου πω για κάτι που μάλλον πρέπει να αρχίσεις να κάνεις, κι αυτό είναι η ενυδάτωση του αιδοίου σου. Σύμφωνα λοιπόν με τη Gwyneth Paltrow και τις ιατρικές συμβουλές που μοιράζεται σε Goop Newsletter της, είναι καιρός να αρχίσεις να βάζεις ελαιόλαδο και βιταμίνη Ε στην ευαίσθητη περιοχή σου.

 

Τα οφέλη για την ευαίσθητη περιοχή
Σύμφωνα λοιπόν με τη γιατρό Maggie Ney, είναι καλό να χρησιμοποιείς συχνά πυκνά σαν λιπαντικό, ελαιόλαδο: «μπορείς να απλώσεις λίγη βιταμίνη Ε ή ελαιόλαδο στα χείλη του αιδοίου σου, ώστε να βοηθήσει στην ενυδάτωση και την ενδυνάμωση του κολπικού ιστού».

Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, το να βάζεις «όσο συχνά χρειάζεται» ελαιόλαδο, βοηθά ώστε να προστατευτεί το δέρμα σου και να μειωθεί ο ερεθισμός της περιοχής κατά τη διάρκεια της περιόδου.

«Και η βιταμίνη, αλλά και το ελαιόλαδο, μπορούν με καθημερινή επάλειψη να λειτουργήσουν ως φυσικά λιπαντικά, αλλά και να βοηθήσουν τις γυναίκες που πονούν κατά τη διείσδυση ή υποφέρουν από κολπική ξηρότητα», λένε οι ειδικοί.

Αυτή η φόρμουλα είναι επίσης βοηθητική και για τις εγκύους, αφού σύμφωνα με έρευνες, το μασάζ της περιοχής του περινέου με οποιοδήποτε λαδάκι, μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης κολπικής ρήξης.

Οι αντενδείξεις
Παρ’ όλ’ αυτά, πριν ξεκινήσεις να εφαρμόζεις ελαιόλαδο στην ευαίσθητη περιοχή σου, πρέπει να προσέξεις μερικά πράγματα. Οι γυναίκες που είναι επιρρεπείς στις λοιμώξεις και τα κολπικά βακτήρια πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η συνήθεια μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των μελλοντικών μολύνσεων. Επίσης η υπερβολική χρήση του ελαιόλαδου μπορεί να ερεθίσει τα πράγματα εκεί κάτω ή να αυξήσει τις κολπικές εκκρίσεις. Τέλος, να ξέρεις ότι κάθε λάδι και κάθε προϊόν ή λιπαντικό με βάση το λάδι, μπορεί να κάνει πιο ευαίσθητο ή να σπάσει το προφυλακτικό. Οπότε καλύτερα να μην τα χρησιμοποιείς σε συνδυασμό.

www.ladylike.gr/

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr