Ποια όσπρια χαρίζουν χρόνια;

Ποια όσπρια χαρίζουν χρόνια;

Αν θέλετε να ζήσετε περισσότερα χρόνια και καλύτερα, τότε δοκιμάστε να καταναλώνετε περισσότερα από αυτά τα όσπρια…

Ενώ γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες των οσπρίων, έχουμε την τάση να παραβλέπουμε τα φασόλια, που όχι μόνο μας κάνουν καλό αλλά μας χαρίζουν και χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς. Πρόκειται για μικρά όσπρια που είναι όμως γεμάτα με χορταστικές φυτικές ίνες αλλά και πρωτεΐνη.

Φασόλια πλούσια σε φυτικές ίνες
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν στοχεύετε την μακροζωία, η διατροφή σας να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, καθώς σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο πολλών χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, του διαβήτη τύπου 2 και ορισμένων μορφών καρκίνου. Εκτός από το ότι σας βοηθά να χορτάσετε, επιβραδύνοντας την πέψη, ορισμένες φυτικές ίνες λειτουργούν και ως πρεβιοτικά.

Αυτό σημαίνει ότι χρησιμεύει ως τροφή για τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου, ενθαρρύνοντας την παραγωγή λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας.

Πιο πολλά χρόνια εξαιτίας των θρεπτικών συστατικών
Πλούσια σε φυλλικό οξύ, ψευδάργυρο και κάλιο, μεταξύ άλλων μικροθρεπτικών συστατικών, τα φασόλια παρέχουν πρωτεΐνη, δίχως ορισμένα από τα μειονεκτήματα που μπορεί να υπάρχουν σε ζωικές πηγές πρωτεΐνης. Μάλιστα, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη η κατανάλωση φασολιών φαίνεται να συσχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο χρόνιας φλεγμονής, καρδιακών παθήσεων και ορισμένων τύπων γνωστικής εξασθένισης.

Υγιές μικροβίωμα και μακροζωία
Επειδή τα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πλήρης φυτική τροφή, είναι πιθανό να βοηθήσουν στην προώθηση ενός ισορροπημένου, υγιούς μικροβιώματος, το οποίο με τη σειρά του υποστηρίζει διαδικασίες σε πολλά από τα συστήματα του σώματος, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr