Τα απόλυτα μυστικά της λιπαρής επιδερμίδας για πάντα υγιές δέρμα. Εγγυημένα αποτελέσματα.

Τα απόλυτα μυστικά της λιπαρής επιδερμίδας για πάντα υγιές δέρμα. Εγγυημένα αποτελέσματα.

Το λιπαρό δέρμα έχει πολλά μειονεκτήματα αλλά μόλις βρεις τα μυστικά του μπορείς να καμαρώνεις για την τελειότερη επιδερμίδα όλων! Μετά δεν “ανταλάσσεις” το δέρμα σου με τίποτα!

Ας μάθουμε τα μυστικά της λοιπόν!

Οι πολυτιμότερες συμβουλές ομορφιάς για όσες έχουν λιπαρή επιδερμίδα…

 

Το δέρμα σου γίνεται λιπαρό ακόμη και λίγα λεπτά μετά το ντους;

Τόνερ αμαμελήδας.

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιείς προϊόντα κατάλληλα για τον τύπο δέρματος σου που θα απορροφήσουν τη λιπαρότητα και θα μειώσουν τις πιθανότητες να εμφανίσεις έντονη ακμή και σπυράκια.

Η αμαμελίδα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε τανίνες που την καθιστά φυσικό στυπτικό και αντιφλεγμονώδες. Πολλοί άνθρωποι με λιπαρό δέρμα χρησιμοποιούν αμαμελίδα ως μοναδικό τονωτικό τους!

Τα φυσικά στυπτικά τονωτικά μπορούν να κάνουν τους διευρυμένους πόρους να φαίνονται μικρότεροι και να αφαιρέσουν μικρά κομμάτια προϊόντος ή μακιγιάζ που θα μπορούσαν να φράξουν τους πόρους.

Οχι αρώματα στα καλλυντικά.

Αποφύγετε τα σαπούνια με αρώματα, πρόσθετες ενυδατικές κρέμες ή σκληρές χημικές ουσίες, που μπορεί να ερεθίσουν ή να στεγνώσουν το δέρμα, κάνοντάς το να ανταποκρίνεται δημιουργώντας περισσότερο σμήγμα.
Αποφύγετε τις λούφα και τις τραχιές πετσέτες, καθώς η προστιθέμενη τριβή μπορεί να τονώσει το δέρμα να κάνει περισσότερη λιπαρότητα.

Εάν αυτό δεν είναι αποτελεσματικό, ορισμένα φαρμακευτικά προϊόντα φροντίδας ακμής μπορεί να βοηθήσουν. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν οξέα που μπορούν να αντιμετωπίσουν το λιπαρό δέρμα, όπως:

σαλικυλικό οξύ
γλυκολικό οξύ
βήτα-υδροξυ οξύ
υπεροξείδιο του βενζολίου

Ορισμένες μάσκες προσώπου μπορεί να είναι ωφέλιμες για τη θεραπεία του λιπαρού δέρματος. Αυτά μπορεί να περιέχουν συστατικά όπως:

Πηλός . Οι μάσκες που περιέχουν μέταλλα όπως ο σμηκτίτης ή ο μπεντονίτης μπορούν να απορροφήσουν τα έλαια και να μειώσουν τη γυαλάδα του δέρματος και τα επίπεδα σμήγματος χωρίς να ερεθίσουν το δέρμα. Χρησιμοποιήστε τα μόνο περιστασιακά για να αποτρέψετε την ξήρανση του δέρματος και εφαρμόστε μια απαλή ενυδατική κρέμα στη συνέχεια.

Μέλι . Μελέτη αναφέρει ότι το φυσικό ακατέργαστο μέλι έχει αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Μια μάσκα προσώπου με μέλι διάρκειας 10 λεπτών μπορεί να μειώσει την ακμή και το λιπαρό δέρμα ενώ διατηρεί το δέρμα απαλό.

Πλιγούρι βρώμης . Οι μάσκες που περιέχουν κολλοειδές πλιγούρι βρώμης μπορεί να βοηθήσουν στον καθαρισμό του δέρματος, όπως προτείνεται σε μια μελέτη του 2014 . Η βρώμη περιέχει απαλές, καθαριστικές σαπωνίνες, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που θα μπορούσαν να καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα.

#1 Καθημερινός καθαρισμός:

Μην παραλείπεις να καθαρίζεις την επιδερμίδα σου πρωί και βράδυ, χρησιμοποιώντας ειδικό σαπούνι προσώπου και άφθονο χλιαρό νερό. Απέφυγε το γαλάκτωμα και τη λοσιόν που περιέχει αλκοόλ και προκαλεί αύξηση της λιπαρότητας.

#2 Μην χρησιμοποιείς «βαριά» προϊόντα:

Μην χρησιμοποιείς make up, foundation ή κρέμες με παχύρευστες υφές, αφού αυτά τα προϊόντα φυλακίζουν το πρόσωπο κάτω από ένα στρώμα λιπαρό και δεν του επιτρέπουν να αναπνεύσει.

#3 Ενυδατική κρέμα, κάθε μέρα:

Το γεγονός ότι η επιδερμίδα σου δεν «τραβάει» δεν σημαίνει ότι δεν έχει ανάγκη για ενυδάτωση. Πρέπει να χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση μια ενυδατική κρέμα, απλά φρόντισε να προτιμήσεις προϊόντα με «oil free» συνθέσεις.

#4 Αδιάβροχο μακιγιάζ:

Προτίμησε τα αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ, όπως μολύβια και μάσκαρα. Τα προϊόντα τύπου mineral είναι ιδανικά για τα λιπαρά δέρματα που δεν συγκρατούν το μακιγιάζ. Επίσης προτίμησε ματ κραγιόν και ξέχνα τα highlight προϊόντα, δεν θέλεις περισσότερη γυαλάδα…

#5 Μην ξεχνάς το ραντεβού για καθαρισμό:

Κάθε μήνα πρέπει να κανονίζεις ένα ραντεβού με την αισθητικό σου για βαθύ καθαρισμό προσώπου ή δερμοαπόξεση που θα απαλλάξει την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα και θα την επιτρέπει να αναπνέει καλύτερα και να έχει υγιή και λαμπερή εμφάνιση χωρίς την αντιαισθητική γυαλάδα .

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr