Αφέψημα για τις εξάψεις στην εμμηνόπαυση.Βελτίωση ύπνου και γαλήνης.

Αφέψημα για τις εξάψεις στην εμμηνόπαυση.Βελτίωση ύπνου και γαλήνης.

Αν βρίσκεσαι στην περίοδο εκείνη λίγο πριν την εμμηνόπαυση ή αν βιώνεις τα σημάδια της ήδη, οι εξάψεις αποτελούν κατάσταση η οποία σε ταλαιπωρεί.

Υπολογίζεται πως 3 στις 4 γυναίκες ταλαιπωρούνται από εξάψεις, ειδικά στη φάση της εμμηνόπαυσης. Όπως φαίνεται οι εξάψεις αποτελούν δυσλειτουργία των θερμορυθμιστικών κέντρων, λόγω της διαταραχής των επιπέδων των οιστρογόνων. Οι εξάψεις χαρακτηρίζονται από την εμφάνιση έντονης θερμότητας, ειδικά στο στήθος, η οποία όμως επεκτείνεται στο λαιμό ή και στο πρόσωπο και μπορεί να περιλαμβάνει ταχυπαλμία, ερυθρότητα του δέρματος αλλά και εφίδρωση.

Πέραν της αντιμετώπισης με οιστρογόνα, για την οποία θα συζητήσεις με το γιατρό σου ώστε να μάθεις εάν ταιριάζει σε σένα, μπορείς να ανακουφιστείς από τις εξάψεις που σε ταλαιπωρούν με κάποια φυσικά αφεψήματα. Τα βότανα μπορούν να συμβάλουν με πολλούς τρόπους στην βελτίωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση. Το χαμομήλι, το πράσινο και το μαύρο τσάι, η βαλεριάνα, το τζίντζερ, ο μάραθος διαθέτουν όλα τους ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν. Το παρακάτω αφέψημα μας το σύστησαν αναγνώστριες και οι ίδιες το βρίσκουν εύγεστο αλλά και ανακουφιστικό. Σε κάθε περίπτωση, δεν αποτελεί φάρμακο ούτε μπορεί να βελτιώσει σε όλες μας τα ενοχλητικά συμπτώματα, γιατί όμως να μην το δοκιμάσεις;

Αφέψημα για τις εξάψεις στην εμμηνόπαυση
Εκτέλεση:

Βάλε από 1 κ.γ. σπόρους κύμινου, κόλιαντρου και μάραθου σε 1 λίτρο βραστό νερό.

Μετάφερε το αφέψημα σε ένα θερμός και πιες το κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτή είναι μια θεραπεία της αγιουρβέδα και θεωρείται πως βελτιώνει τον ύπνο και την πέψη, ενώ μειώνει την αίσθηση παλμών, τις εξάψεις και το άγχος.

www.shape.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr