Συνδυασμοί Τροφών Για Φουλ Πρωτεΐνη Σύμφωνα Με Την Διαιτολόγο.

Συνδυασμοί Τροφών Για Φουλ Πρωτεΐνη Σύμφωνα Με Την Διαιτολόγο.

Υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που χρειάζονται παραπάνω πρωτεΐνη είτε λόγω κάποιας πάθησης, είτε λόγω κάποιας θεραπείας/φαρμακευτικής αγωγής, είτε λόγω αυξημένης φυσικής δραστηριότητας. Αυτή η παραπάνω απαίτηση σε πρωτεΐνη μπορεί να καλυφθεί μέσω της διατροφής, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα κάποιο συμπλήρωμα.

Σκληρά ή ημίσκληρα τυριά
· Λιώστε στα τοστ, στο ψωμί, στα τορτίγιας, στα μπιφτέκια, στο κοτόπουλο, στα λαχανικά, στα αγβά και οπουδήποτε αλλού θέλετε.
· Τρίψτε και προσθέστε στα μακαρόνια, στα σουφλέ, σε σούπες, σάλτσες, λαχανικά, σαλάτες, πατάτες πουρέ, ρύζι ή και στον κιμά.

Τυρί Cottage
· Συνδυάστε με διάφορα φρούτα και λαχανικά
· Προσθέστε σε σουφλέ, μακαρόνια, και πιάτα με βάση το αβγό, όπως ομελέτες κλπ.
· Προσθέστε στα σάντουιτς ή αλείψτε φέτες ψωμί.

Γάλα
· Χρησιμοποιήστε γάλα αντί για νερό σε ροφήματα και στο μαγέιρεμα, όπου αυτό είναι δυνατό (π.χ. σούπες).
· Προσθέστε σε δημητριακά πρωινού, πουτίγκες, κρέμες, σούπες.
· Προσθέστε σε μορφή κρέμας (κρέμα γάλακτος)σε διάφορα λαχανικα και σούπες.
· Φτιάξτε γλυκά με βάση το γάλα π.χ. κρέμες γιώτης, ρυζόγαλο.

Γάλα σε σκόνη
· Προσθέστε στο κανονικό γάλα και ροφήματα γάλακτος, οπως στα μιλκσέικ..
· Προσθέστε σε σουφλέ, κιμά, σάλτσες, σούπες, πατάτες πουρέ, και σε γλυκά με βάση το γάλα

Παγωτό, Γιαούρτι
· Προσθέστε σε ανθρακούχα ροφήματα, όπως η κόκα κόλα ή πορτοκαλάδα.
· Προσθέστε σε γάλα για να φτιάξτε μιλκσέικ
· Προσθέστε σε δημητριακά, φρούτα, φρουι ζελέ, κέικ.
· Κάντε το παγωτό «σάντουιτς», βάζοντάς το ανάμεσα σε κομμάτια κέικ, μπισκότα ή παξιμάδια.

Αβγά
· Προσθέστε κομμένα βραστά αβγά σε σαλάτες και ντρέσινγκ, σε λαχανικά, πολτοποιημένα κρέατα και σουφλέ.
· Προσθέστε έξτρα αβγά ή ασπράδια σε ομελέτες και σε αβγοφέτες.
· Προσθέστε αβγά σε σάντουιτς και τοστ.

Ξηροί καρποί
· Πασπαλίστε στα φρούτα, δημητριακά, παγωτό, γιαούρτι, λαχανικά, σαλάτες και τοστ. Προσθέστε αλεσμένα στο μίγμα της φρυγανιάς για πανάρισμα.
· Αλέστε με μαιντανό ή σπανάκι και άλλα βότανα για να φτιάξτε σάλτσα για μακαρόνια (πεστο)

Ταχίνι και φυστικοβούτυρο
· Απλώστε σε ψωμί, φρυγανιές, κομμάτια φρούτων, κρακεράκια, μπισκότα.

Κρέας και ψάρι
· Προσθέστε κομμένο, μαγειρεμένο κρέας ή ψάρι σε λαχανικά, σαλάτες, σουφλέ, σούπες, σάλτσες.
· Χρησιμοποιήστε σε ομελέτες, σάντουιτς και τοστ.
· Τυλίξτε σε ζύμη ή σφολιάτα για κρεατοπιτάκια
· Προσθέστε σε πατάτες πουρέ

Όσπρια
· Μαγειρέψτε και χρησιμοποιήστε αρακά, φακές, φασόλια σε σούπες. Προσθέστε ρύζι ή σιτάρι στο μαγείρεμα για καλύτερη απορρόφηση της πρωτεϊνης.
· Προσθέστε σε σουφλέ, μακαρόνια και πατάτες που μπορούν να περιέχουν και τυρί ή κρέας.
· Μπορείτε να τα πολτοποιήστε με γάλα και τυρί.

Stavroula Kriki
Η Κρίκη Σταυρούλα είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Λατρεύει το καλό φαγητό και πιστεύει ότι δεν χρειάζεται να στερείται κανείς προκειμένου να είναι υγιής.

stavroulacooking.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr