Η βασική άσκηση για να χάσεις βάρος.

Η βασική άσκηση για να χάσεις βάρος.

Η no1 άσκηση που σε βοηθάει να δουλέψεις ταυτόχρονα πολλές μυϊκές ομάδες

Και να κάψεις περισσότερες θερμίδες από όσες πιστεύεις.

Κωνσταντίνα Κύρκου

Η διαχείριση του βάρους αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής λόγους να εντάξει κανείς την γυμναστική στην καθημερινότητα του. Όπως έχουμε ήδη τονίσει, η άσκηση προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία των ανθρώπων, επιτρέποντας τους να απολαύσουν μια μακρόχρονη και καλή ζωή. Η απώλεια κιλών πολλές φορές συνοδεύεται με τα πλεονεκτήματα μιας ισορροπημένης υγείας, απαλλαγμένης από χρόνια προβλήματα, πόνους και απλές ενοχλήσεις.

Ενώ υπάρχουν πολλές και διαφορετικές ασκήσεις που μπορείς να εντάξεις στις προπονήσεις σου και να παρατηρήσεις άμεσα αποτελέσματα στην προσπάθεια να ξεφορτωθείς περιττό λίπος, καίγοντας μάλιστα πολλές θερμίδες, συνήθως οι περισσότερες από αυτές ενεργοποιούν κάθε φορά συγκεκριμένες μόνο μυϊκές ομάδες. Υπάρχει, όμως, μια άσκηση, με την βοήθεια της οποίας, ενεργοποιούνται ταυτόχρονα οι κοιλιακοί, οι δικέφαλοι, οι τρικέφαλοι, οι γλουτιαίοι και οι τετρακέφαλοι μύες. Αυτή είναι η λεγόμενη “άσκηση του ξυλοκόπου” και ουσιαστικά μιμείται την κίνηση που θα έκανες εάν έκοβες ξύλα. Η δυναμική αυτή άσκηση προσφέρει τόνωση και ενδυνάμωση σε σημεία – κλειδιά, εξασκώντας παράλληλα πέντε βασικές μυϊκές ομάδες.

Πώς να την κάνεις σωστά:
Ξεκίνα σε όρθια στάση με το ένα πόδι ελαφρώς πιο μπροστά από το άλλο.
Κράτησε στα χέρια σου ένα βαράκι ή kettebell (ακόμα και τίποτα αν δεν θέλεις βάρος)
Σήκωσε και τα δύο χέρια προς την αριστερή πλευρά και χαμηλώνοντας σιγά – σιγά το ισχίο φέρε τα χέρια προς τα κάτω και δεξιά.
Κρατώντας σφιχτό τον κορμό, οδήγησέ τον κάθε φορά προς την πλευρά που βρίσκονται τα χέρια.
Φρόντισε να κουνάς μόνο τα χέρια σου και ελαφρά να λυγίζεις τα γόνατα σου.
Επανέλαβε 10 – 15 φορές σε κάθε πλευρά.

www.shape.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr