Έτσι χάνεις βάρος με πολύ γρήγορο μεταβολισμό ακόμη και στον ύπνο σου σύσμφωνα με τους επιστήμονες.

Έτσι χάνεις βάρος με πολύ γρήγορο μεταβολισμό ακόμη και στον ύπνο σου σύσμφωνα με τους επιστήμονες.

1. Τρώτε άφθονη πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα
Η κατανάλωση φαγητού μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό σας για μερικές ώρες.

Αυτό ονομάζεται θερμική επίδραση της τροφής  από τις επιπλέον θερμίδες που απαιτούνται για την πέψη, την απορρόφηση και την επεξεργασία των θρεπτικών συστατικών στο γεύμα σας.

 Αυξάνει το μεταβολικό  ρυθμό κατά 15-30%, σε σύγκριση με 5-10% με τους υδατάνθρακες και 0-3% με τα λίπη.

Η κατανάλωση πρωτεΐνης έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά να αισθανόμαστε πιο χορτάτοι και μας αποτρέπει από την υπερκατανάλωση τροφής.

Σχετική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι ήταν πιθανό να τρώνε περίπου 441 λιγότερες θερμίδες την ημέρα όταν η πρωτεΐνη αποτελούσε το 30% της διατροφής τους .

2. Πίνετε περισσότερο κρύο νερό
Οι άνθρωποι που πίνουν νερό αντί για ζαχαρούχα ποτά έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στο να χάσουν βάρος και να το κρατήσουν μακριά.

Το πόσιμο νερό επίσης μπορεί επίσης να επιταχύνει το μεταβολισμό.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 0,5 λίτρων νερού αυξάνει τον μεταβολισμό ηρεμίας κατά 10-30% για περίπου μία ώρα.

Αυτή η επίδραση καύσης θερμίδων μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη εάν πίνετε κρύο νερό, καθώς το σώμα  χρησιμοποιεί ενέργεια για να το ξαναθερμάνει.

Μελέτες πάλι δείχνουν ότι το να πίνετε νερό μισή ώρα πριν φάτε μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο.

Μελέτη σε υπέρβαρους ενήλικες διαπίστωσε ότι όσοι έπιναν μισό λίτρο νερό πριν από τα γεύματά τους έχασαν 44% περισσότερο βάρος σε σύθγκριη με εκείνους που δεν έπιναν.

3. Κάντε μια προπόνηση υψηλής έντασης
Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) περιλαμβάνει γρήγορες και πολύ έντονες εκρήξεις δραστηριότητας.

Μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος αυξάνοντας τον μεταβολικό σας ρυθμό, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της προπόνησής σας .

Αυτό το αποτέλεσμα πιστεύεται ότι είναι μεγαλύτερο για το HIIT παρά για άλλους τύπους άσκησης. Επιπλέον, το HIIT έχει επίσης αποδειχθεί ότι  βοηθά στην απώλεια λίπους.

4. Σηκώστε βαριά πράγματα
Οι μύες είναι πιο ενεργοί μεταβολικά από το λίπος και η οικοδόμηση μυών μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού σας.

Αυτό σημαίνει ότι θα καίτε περισσότερες θερμίδες κάθε μέρα, ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας.

Η άρση βαρών θα σας βοηθήσει επίσης να διατηρήσετε τους μυς και να καταπολεμήσετε την πτώση του μεταβολισμού που μπορεί να συμβεί κατά την απώλεια βάρους .

Σε μια μελέτη, 48 υπέρβαρες γυναίκες τέθηκαν σε μια δίαιτα 800 θερμίδων την ημέρα, μαζί είτε χωρίς άσκηση, αερόβια άσκηση ή προπόνηση με αντίσταση .

Μετά τη δίαιτα, οι γυναίκες που έκαναν την προπόνηση με αντιστάσεις διατήρησαν τη μυϊκή τους μάζα, το μεταβολισμό και τη δύναμή τους. Οι άλλοι έχασαν βάρος, αλλά έχασαν επίσης μυϊκή μάζα και παρουσίασαν μείωση του μεταβολισμού.

Μπορείτε να βρείτε βάρη για να ενσωματώσετε στην προπόνησή σας online .

5. Σηκωθείτε Περισσότερα
Το να κάθεσαι πολύ είναι κακό για την υγεία σου.

Ορισμένοι σχολιαστές υγείας το έχουν ονομάσει ακόμη και «το νέο κάπνισμα». Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι οι μεγάλες περίοδοι καθίσματος καίνε λιγότερες θερμίδες και μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους.

Στην πραγματικότητα, σε σύγκριση με το καθιστικό, με ένα απόγευμα όρθιας ή όρθια στη δουλειά μπορείςνα κάψεις επιπλέον 174 θερμίδες.

Εάν έχετε μια δουλειά γραφείου, δοκιμάστε να στέκεστε όρθιοι για σύντομα χρονικά διαστήματα για να διακόψετε το χρόνο που περνάτε καθιστοί. Μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε ένα όρθιο γραφείο.

6. Πιείτε πράσινο τσάι ή τσάι Oolong
Το πράσινο τσάι και το τσάι oolong έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν τον μεταβολισμό κατά 4-5% .

Αυτά τα τσάγια βοηθούν στη μετατροπή μέρους του λίπους που αποθηκεύεται στο σώμα  σε ελεύθερα λιπαρά οξέα, τα οποία μπορεί να αυξήσουν την καύση λίπους κατά 10-17%.

Καθώς είναι χαμηλά σε θερμίδες, η κατανάλωση αυτών των τσαγιών μπορεί να είναι καλό τόσο για απώλεια βάρους όσο και για διατήρηση βάρους .

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού ή τσαγιού oolong μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό σας. Αυτά τα τσάγια μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε.

7. Τρώτε πικάντικα τρόφιμα
Οι πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, μια ουσία που μπορεί να τονώσει το μεταβολισμό.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να ανεχθούν αυτά τα μπαχαρικά στις δόσεις που απαιτούνται για να έχουν σημαντικό αποτέλεσμα

Μελέτη για την καψαϊκίνη, κατέληξε ότι σε αποδεκτές δόσεις, ι η κατανάλωση πιπεριών θα έκαιγε περίπου 10 επιπλέον θερμίδες ανά γεύμα. Πάνω από 6,5 χρόνια, αυτό θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει (0,5 κιλά) απώλειας βάρους.

8. Κοιμηθείτε καλά
Η έλλειψη ύπνου συνδέεται με σημαντική αύξηση του κινδύνου παχυσαρκίας.

Αυτό μπορεί εν μέρει να οφείλεται στις αρνητικές επιπτώσεις της στέρησης ύπνου στον μεταβολισμό.

Η έλλειψη ύπνου έχει επίσης συνδεθεί με αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αντίσταση στην ινσουλίνη, τα οποία και τα δύο συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 .

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι ενισχύει την ορμόνη της πείνας γκρελίνη και μειώνει την ορμόνη πληρότητας (λεπτίνη).

Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί πολλοί άνθρωποι που στερούνται ύπνου αισθάνονται πεινασμένοι ενώ παράλληλα, αγωνίζονται να χάσουν βάρος.

9. Πιείτε καφέ
Μελέτες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη στον καφέ μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό κατά 3-11%. Όπως το πράσινο τσάι, προάγει επίσης την καύση λίπους .

Ωστόσο, αυτό φαίνεται να επηρεάζει περισσότερο τα αδύνατα άτομα. Σε μια μελέτη, ο καφές αύξησε την καύση λίπους κατά 29% για τις αδύνατες γυναίκες, αλλά μόνο κατά 10% για τις παχύσαρκες γυναίκες..

Οι επιδράσεις του καφέ στον μεταβολισμό και την καύση λίπους μπορεί επίσης να συμβάλλουν στην επιτυχή απώλεια βάρους και διατήρηση των λιγότερων κιλών μας.

www.healthline.com/

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr