Σπιτικές θεραπείες για τη μείωση της χοληστερόλης με φυσικό τρόπο

Σπιτικές θεραπείες για τη μείωση της χοληστερόλης με φυσικό τρόπο

 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα χοληστερόλης σας χωρίς να παίρνετε φάρμακα. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι αρκετό να ακολουθήσετε μια θρεπτική διατροφή, να ασκηθείτε τακτικά και να αποφύγετε το κάπνισμα.

Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται επίσης ότι ορισμένα φυτικά και διατροφικά συμπληρώματα μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Για παράδειγμα, έχουν γίνει ισχυρισμοί σχετικά με:

σκόρδο
λευκάγκαθα
αστράγαλος
κόκκινο ρύζι ζύμης
συμπληρώματα φυτικής στερόλης και στανόλης
ξανθό psyllium , που βρίσκεται στο φλοιό σπόρων psyllium
αλεσμένος λιναρόσπορος

Ωστόσο, το επίπεδο των αποδεικτικών στοιχείων που υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς ποικίλλει. Επίσης, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν έχει εγκρίνει κανένα από αυτά τα προϊόντα για τη θεραπεία της υψηλής χοληστερόλης. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να μάθουμε αν μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία αυτής της πάθησης.

Πάντα να μιλάτε με το γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε φυτικό ή διατροφικό συμπλήρωμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να αλληλεπιδράσουν με άλλα φάρμακα που παίρνετε.

Πώς να αποτρέψετε την υψηλή χοληστερόλη
Δεν μπορείτε να ελέγξετε τους γενετικούς παράγοντες κινδύνου για υψηλή χοληστερόλη. Ωστόσο, οι παράγοντες του τρόπου ζωής μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης υψηλής χοληστερόλης:

Ακολουθήστε μια θρεπτική διατροφή που είναι χαμηλή σε χοληστερόλη και ζωικά λίπη και υψηλή σε φυτικές ίνες.
Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
Διατηρήστε ένα μέτριο βάρος.
Ασκηθείτε τακτικά.
Αποφύγετε το κάπνισμα.
Ακολουθήστε τις συστάσεις του γιατρού σας για τον τακτικό έλεγχο χοληστερόλης. Εάν διατρέχετε κίνδυνο υψηλής χοληστερόλης ή στεφανιαίας νόσου, πιθανότατα θα σας ενθαρρύνουν να ελέγχετε τα επίπεδα χοληστερόλης σας σε τακτική βάση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η υψηλή χοληστερόλη δεν έχει συμπτώματα. Αλλά χωρίς θεραπεία, η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Τα καλά νέα είναι ότι ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε αυτήν την κατάσταση και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε επιπλοκές.

Για να μάθετε εάν έχετε υψηλή χοληστερόλη, ζητήστε από το γιατρό σας να ελέγξει τα επίπεδα χοληστερόλης σας, ειδικά εάν είστε 20 ετών και άνω. Εάν σας διαγνώσουν με υψηλή χοληστερόλη, ρωτήστε τους για τις θεραπευτικές επιλογές σας.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο επιπλοκών από την υψηλή χοληστερόλη, εφαρμόστε συνήθειες υγιεινού τρόπου ζωής και ακολουθήστε το προτεινόμενο πρόγραμμα θεραπείας του γιατρού σας.

Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής, η τακτική άσκηση και η αποφυγή των προϊόντων καπνού μπορεί να σας βοηθήσουν να επιτύχετε και να διατηρήσετε υγιή επίπεδα χοληστερόλης. Θα μπορούσε επίσης να μειώσει τον κίνδυνο επιπλοκών.

www.healthline.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr