Το χρυσό μπαχαρικό που με το τσάι του βοηθά στον πόνο της μέσης, στη χοληστερίνη, στην κατάθλιψη, στην πέψη. στην αυπνία, το ζάχαρο κ.α.π

Το χρυσό μπαχαρικό που με το τσάι του βοηθά στον πόνο της μέσης, στη χοληστερίνη, στην κατάθλιψη, στην πέψη. στην αυπνία, το ζάχαρο κ.α.π

Σύμφωνα με τις παγκόσμια επιστημονική βιβλιογραφία ο κρόκος έχει όλες τις ιδιότητες που του αποδίδονται.

Ο κρόκος έχει τεκμηριωμένη ιστορία χρήσης σε όλη την αρχαιότητα, κυρίως ως μπαχαρικό και συστατικό τροφής. Εκτός από τις μαγειρικές του εφαρμογές, το σαφράν έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες στα συστήματα παραδοσιακής ιατρικής ως φάρμακο για την επούλωση πληγών, για τη θεραπεία του πυρετού και του πόνου στη μέση, για την ανακούφιση των πεπτικών διαταραχών και για την ενίσχυση της διάθεσης. Οι σύγχρονες θεραπευτικές χρήσεις του εκχυλίσματος σαφράν, που υποστηρίζονται από δημοσιευμένες κλινικές δοκιμές, περιλαμβάνουν την ανακούφιση από ήπια έως μέτρια κατάθλιψη, άγχος και στρες. Υπάρχουν επίσης αυξανόμενα στοιχεία από κλινικές δοκιμές για τις ευεργετικές επιδράσεις του εκχυλίσματος σαφράν στον ύπνο. Υποστηρίζει τον ποιοτικό και συνεχόμενο ύπνο. Θαυμαστα επίσης είναι τα οφέλη του και στην ρύθμιση ζαχάρου. Συγκεκριμένα 2-3 στήμονες στο καθημερινό τσάι ή τον καφέ σας αρκούν.

Τσάι σαφράν πως θα το φτιάξεις
Το σαφράν, όπως πολλά άλλα βότανα και μπαχαρικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ενός τσαγιού. Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να προσθέσετε σαφράν σε ένα πιάτο είναι να το βράζετε, όπως ένα τσάι. Τσαλακώστε τους στήμονες ανάμεσα στα δάχτυλά σας και καλύψτε τους με μερικές κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα ή νερό. Προσθέστε βρασμένο νερό για να μεγιστοποιήσετε το άρωμα και το χρώμα του σαφράν και να ελαχιστοποιήσετε τη γήινη, πικρή γεύση του. Το τσάι σαφράν εξακολουθεί να καταναλώνεται ευρέως στο Ιράν και πιστεύεται ότι τονώνει τη διάθεση .

Να σημειωθεί ότι οι τροφές και τα μπαχαρικά δεν αποτελούν αμελητέα ποσότητα. Δεν αποτελούν απλώς ένα μύθο με αβάσιμα στηρίγματα. Κάνουν πολύ και ισχυρή δουλειά. Αλλάζουν την ποιότητα ζωής ακόμη και σε τομείς της υγείας μας που δεν φανταζόμασταν. Ας θυμόμαστε όμως πάντα ότι λειτουργούν επικουρικά. Συμπληρωματικά στην αγωγή μας και δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε με αυτά τα φάρμακα μας..

Σημείωση: για το τσάι της κατάθλιψης και του ανεβάσματος της διάθεσης χρειάζονται 10 στήμονες του κρόκου.

Ζωή Κυροπούλου

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr