Και τι δεν κάνει η σόδα! Χρήσεις για την υγεία και την ομορφιά και πως θα την χρησιμοποιήσεις.

Και τι δεν κάνει η σόδα! Χρήσεις για την υγεία και την ομορφιά και πως θα την χρησιμοποιήσεις.

Όχι μόνο για την κουζίνα σας
Ίσως το γνωρίζετε ως το κουτί που κρύβεται στο πίσω μέρος του ψυγείου σας για να απομακρύνει τις άσχημες μυρωδιές. Ή ως βασικό συστατικό που βοηθά τα αρτοσκευάσματα να φουσκώσουν και να “ψηλώσουν”. Αλλά η μαγειρική σόδα, γνωστή και ως διττανθρακικό νάτριο, αξίζει επίσης μια θέση στο ντουλάπι των φαρμάκων .

Δείτε πώς βοηθάει το σώμα να διατηρείται υγιές και καθαρό.

Καθαριστικό για τα δόντια
Η μαγειρική σόδα λειτουργεί εξαιρετικά για να αφαιρέσει φυσικά την πλάκα, το κολλώδες φιλμ των βακτηρίων στο στόμα . Με την πάροδο του χρόνου, η συσσώρευση πλάκας σκληραίνει σε πέτρα και μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια των ούλων. Βουτήξτε μια υγρή οδοντόβουρτσα στη σκόνη και βουρτσίστε ως συνήθως. Δεν έχει το φθόριο που χρειάζεστε για την προστασία από την τερηδόνα και την πλάκα. Πολλές δημόσιες παροχές νερού έχουν προσθέσει φθόριο. 

Φθηνό στοματικό διάλυμα
Αυτά τα ζυμαρικά με σκόρδο ήταν νόστιμα. Αλλά τώρα η αναπνοή σας κρατά ακόμα και τους διώχνει όλους μακριά. Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε μισό ποτήρι νερό και ξεπλύνετε το στόμα σας. Δεν καλύπτει απλώς τη μυρωδιά με ένα άρωμα μέντας όπως κάνουν τα περισσότερα στοματικά διαλύματα. Η μαγειρική σόδα ουσιαστικά διώχνει εντελώς τη μυρωδιά!

Αποσμητικό σώματος
Τα περισσότερα πράγματα που μυρίζουν έντονα και άσχημα έχουν όξινα μόρια. Η μαγειρική σόδα τα φέρνει σε μια πιο ουδέτερη κατάσταση και χωρίς οσμή. Δεν είναι περίεργο που οι εγκαταστάσεις λυμάτων και οι τροφοδοσίες χρησιμοποιούν το ίδιο υλικό. Λειτουργεί επίσης στην οσμή του σώματός μας. Απλώστε  λίγο κάτω από την μασχάλη σας το πρωί. Εάν δεν θέλετε τα υπολείμματα της πούδρας στα ρούχα σας, χρησιμοποιήστε αποσμητικά stick που έχουν μαγειρική σόδα. Αναζητήστε αυτά που αναφέρουν το διττανθρακικό νάτριο ως κύριο συστατικό.

Βοηθά τα νεφρά 
Αυτά τα όργανα απομακρύνουν τα απόβλητα και το επιπλέον νερό από το σώμα σας. Εάν έχετε χρόνια νεφρική νόσο από διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση ή άλλες αιτίες, μπορεί να συσσωρευτεί οξύ στο σώμα σας. Το διττανθρακικό νάτριο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του οξέος και μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της οστικής απώλειας και στη δημιουργία μυών. Είναι σημαντικό να συνεργαστείτε στενά με το γιατρό σας εάν θέλετε να το δοκιμάσετε. Οι επιστήμονες μπορούν να υπολογίζουν ακριβώς πότε και αλλά και με ποιό τρόπο λειτουργεί αυτό.

Βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου
Τα επείγοντα και τα νοσοκομεία διαθέτουν διττανθρακικό νάτριο ως θεραπεία για καρδιακές ανακοπές, δηλητηρίαση και άλλες περιπτώσεις. Βοηθά επίσης στην εξουδετέρωση των όξινων ιδιοτήτων των φαρμάκων χημειοθεραπείας για τον καρκίνο. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα χαμηλότερα επίπεδα οξέος μπορεί να επιβραδύνουν την ανάπτυξη και την εξάπλωση ορισμένων όγκων.

Καταπραΰνει το δέρμα 
Σας τσίμπησε κουνούπι;  Μαγειρική σόδα! Μπορεί να ανακουφίσει από μικρούς ερεθισμούς, πόνο, κνησμό και ερυθρότητα. Ανακατέψτε μια πάστα από 3 μέρη μαγειρικής σόδας σε 1 μέρος νερού. Αλείψτε το στο δέρμα σας και αφήστε το για 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Ή βυθιστείτε σε ένα μπάνιο με μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα που θα προστεθεί στο νερό.

Ανακουφίζει τον Πόνο
Το διττανθρακικό νάτριο μπορεί να ενισχύσει τις αναλγητικές ιδιότητες της λιδοκαΐνης που χρησιμοποιείται στην επισκληρίδιο. Οι ερευνητές μελετούν εάν μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου από τον καρκίνο. Εάν πονάτε από ηλιακό έγκαυμα, μουλιάστε μια πετσέτα σε ένα διάλυμα από περίπου 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα ανά λίτρο νερού. Ταμπονάρετε απαλά στις πληγείσες περιοχές για να απαλύνετε τον ερεθισμό. Μπορεί να βοηθήσει και σε άλλα μικρά εγκαύματα, συμπεριλαμβανομένου του εγκαύματος από τον αέρα.

Περιορισμός της παλινδρόμησης οξέος


Το διττανθρακικό νάτριο βοηθά στην καταπολέμηση του επιπλέον οξέος που μπορεί να ανέβει από το στομάχι σας μέχρι το λαιμό σας και ακόμη και το στόμα σας μετά το φαγητό. Μπορείτε να το αγοράσετε χωρίς ιατρική συνταγή ως μασώμενο δισκίο. Ή πιείτε το δικό σας σπιτικό αντιόξινο αναμειγνύοντας μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε 1/2 φλιτζάνι νερό. Μιλήστε με έναν γιατρό προτού το δώσετε σε παιδιά κάτω των 6 ετών ή εάν αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε τακτικά μαζί με άλλα φάρμακα.

Scrub προσώπου
Η μαγειρική σόδα είναι ήπια λειαντική. Χρησιμοποιήστε την ως απαλό καθαριστικό προσώπου. Αρχικά, πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα ήπιο, μη λειαντικό καθαριστικό και ξεπλύνετε με νερό. Στη συνέχεια, φτιάξτε μια πάστα από 3 μέρη μαγειρικής σόδας σε 1 μέρος νερού. Τρίψτε το προσεκτικά σε κύκλους για βαθύ καθαρισμό. Ξεπλύνετε με νερό.

Ξεκαθάρισε τα μαλλιά σου
Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με το αγαπημένο σας σαμπουάν για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση από σπρέι, τζελ, μαλακτικά και άλλα προϊόντα. Τα μαλλιά σας δεν θα είναι απλώς πιο καθαρά, αλλά και στο χτένισμα πιο υπέροχα.

Μαλακώστε το δέρμα σας
Προσθέστε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο νερό του μπάνιου σας. Θα εξουδετερώσει τα οξέα, θα ξεπλύνει τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα και θα αφήσει το δέρμα σας μεταξένιο λείο. Μπόνους: Αφού στεγνώσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο περισσότερο υλικό για να καθαρίσετε τη μπανιέρα!

Καθαρίστε τα παιχνίδια του παιδιού σας
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα αντί για σκληρές χημικές ουσίες για να απομακρύνετε τη βρωμιά από το δίσκο, το καρεκλάκι και τα παιχνίδια του μωρού σας. Να θυμάστε ότι δεν σκοτώνει τα μικρόβια. Μπορείτε όμως να το συνδυάσετε με ξύδι, το οποίο λειτουργεί ως απολυμαντικό. Φροντίστε να ξεπλύνετε καλά.

Φρεσκάρετε οδοντοστοιχίες
Διαλύστε 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Στη συνέχεια, απλώς μουλιάστε τις οδοντοστοιχίες σας για να χαλαρώσετε τα τρόφιμα, να απαλλαγείτε από μυρωδιές και να φρεσκάρετε τυχόν κακή γεύση. Λειτουργεί επίσης για συγκρατητές και προστατευτικά στόματος. Για πιο ενδελεχή δουλειά, καθαρίστε τα με λίγο διττανθρακικό και μια οδοντόβουρτσα.

www.webmd.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr