6 είδη τροφών και ροφημάτων που θα σου φτιάξουν αμέσως τη διάθεση

6 είδη τροφών και ροφημάτων που θα σου φτιάξουν αμέσως τη διάθεση

Καταπολέμησε τα winter blues με τις διατροφικές επιλογές σου!

 

Αν κι εσύ νιώθεις κάπως down το τελευταίο διάστημα, τι θα έλεγες να βάλεις στο μενού σου μερικές διατροφικές επιλογές που αποδεδειγμένα θα σου ανεβάσουν τη διάθεση; Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποιες είναι οι κορυφαίες επιλογές!

Σολομός και τόνος
Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος είναι γεμάτα με Ω3 λιπαρά οξέα, ουσίες που ευνοούν τη λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Οι αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες είναι και αυτές που κάνουν τον εγκέφαλό μας να ρυθμίζει καλύτερα και να δέχεται σήματα μέσω του νευρικού συστήματος, τα οποία μεταφέρουν ουσίες που μας φτιάχνουν τη διάθεση, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη.

Μαύρη σοκολάτα
Αν σας αρέσει η σοκολάτα, τότε απολαύστε την χωρίς τύψεις, μιας που μειώνει κατά 57% τις πιθανότητες εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης. Αυτό οφείλεται στις πολυφαινόλες που περιέχει, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές ουσίες που ενισχύουν τα θετικά συναισθήματα στο μυαλό μας.

Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση
Από το γιαούρτι μέχρι το kimchi, τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι μια μοναδική επιλογή για καλύτερη διάθεση, εξαιτίας των προβιοτικών που αυτά περιέχουν. Κι αυτό, καθώς τα προβιοτικά αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό μας.

Kale και Σπανάκι
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το kale και το σπανάκι είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, η οποία σύμφωνα με τη Mayo Clinic επηρεάζει θετικά τα χημικά του εγκεφάλου που σχετίζονται με την καλή διάθεση. Γνωρίζουμε ήδη άλλωστε ότι η έλλειψη βιταμίνης Β12 και Β6 συνδέεται με την εμφάνιση κατάθλιψης.

Καφές
Εκείνο το πρωινό καφεδάκι δεν μας ξυπνά απλά, αλλά βοηθά στο να έχουμε μια καλύτερη ημέρα. Κι αυτό καθώς η συγκέντρωση και η ενίσχυση της προσοχής στην οποία συμβάλει η κατανάλωση καφέ, μας φτιάχνει γενικά τη διάθεση. Επιπλέον, αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης του οργανισμού μας.

Φασόλια και Φακές
Τα φασόλια και οι φακές είναι μια μοναδική επιλογή για καλύτερη διάθεση, μιας που αυτά μειώνουν τις λιγούρες για λιγότερο υγιεινούς υδατάνθρακες, που αυξάνουν τελικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Και η γλυκόζη είναι γνωστό πως οδηγεί σε απότομες αλλαγές στη διάθεση. Επιπλέον, περιέχουν τρυπτοφάνη, ουσία που το σώμα μας χρησιμοποιεί για να παρασκευάσει σεροτονίνη.

www.allyou.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr