Ελαιόλαδο! Το μυστικό για να μην “κρεμάει” το δέρμα στο πρόσωπο και για καθαρή λαμπρότητα, χωρίς βακτήρια.

Ελαιόλαδο! Το μυστικό για να μην “κρεμάει” το δέρμα στο πρόσωπο και για καθαρή λαμπρότητα, χωρίς βακτήρια.

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολλές βιταμίνες και μέταλλα που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες βλάπτουν το δέρμα και προκαλούν την εμφάνιση ρυτίδων. Η χρήση ελαιολάδου για τη μείωση των ρυτίδων είναι εύκολη. απλά πρέπει να το κάνετε μασάζ στο δέρμα σας (συνήθως στο πρόσωπο και το λαιμό σας, ειδικά γύρω από τα μάτια) και να το αφήσετε να ενυδατώσει, να επανορθώσει και να αναζωογονήσει το δέρμα σας. Το ελαιόλαδο είναι αποτελεσματικό γιατί διεισδύει βαθιά στα στρώματα του δέρματός και παρέχει προστασία που διαρκεί.

Σε σχετική μελέτη  ερευνητές εφάρμοσαν ελαιόλαδο πάνω στο δέρμα ποντικών τα οποία  εκτέθηκαν σε υπεριώδεις ακτίνες. Οι συγκεκριμένες ακτίνες είχαν την δυναμική να προκαλέσουν καρκίνο. Το ελαιόλαδο αναχαίτησε αυτή την δυναμική και καταπολέμησε ή απέτρεψε τα καρκινογόνα κύτταρα. Τα ποσοστά όγκων ήταν σημαντικά χαμηλότερα στα ποντίκια στα οποία είχαν εφαρμόσει ελαιόλαδο στο δέρμα τους.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες
Σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Ελιάς , το ελαιόλαδο έχει πολλές βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των Α, D και Κ, καθώς και βιταμίνη Ε.

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Είναι επίσης ένα αντιοξειδωτικό, επομένως μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή την αναστροφή της βλάβης από την υπεριώδη ακτινοβολία που προκαλεί καρκίνο. Έχει πολύ υψηλή συγκέντρωση ενός συστατικού που ονομάζεται σκουαλένιο σε σύγκριση με τα άλλα είδη λιπών και ελαίων που τρώνε συνήθως οι άνθρωποι. Το σκουαλένιο είναι αυτό που δίνει στο ελαιόλαδο την επιπλέον αντιοξειδωτική ώθηση.

Ενυδατώνει και καταπολεμά τα βακτήρια
Εάν είστε επιρρεπείς στην ακμή, χρησιμοποιήστε ένα σαπούνι φτιαγμένο με ελαιόλαδο. Μπορεί να βοηθήσει να μειώσετε την ακμή σας, σκοτώνοντας τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή. Το ελαιόλαδο είναι επίσης γνωστό ότι ενυδατώνει. Είναι σούπερ καλλυντικό για το λιπαρό δέρμα παρ΄όλη την αντίθετη φήμη του. Για να εξαφανίσετε την ακμή υπάρχει ένας αρχαίος τρόπος που είναι αλάνθαστος. Απλώνετε σε καθαρό πρόσωπο ελαιόλαδο και κάνετε το ντους  σας αφήνοντας τους υδρατμούς να εισχωρήσουν στην ελαιώδη επιφάνεια του προσώπου σας. Μόλις βγείτε απο το μπάνιο σας, ξεβγάλτε και σκουπίστε.Την επόμενη ημέρα το πρόσωπο θα λάμπει, θα έχουν σφίξει οι ουλές και οι πόροι σας. Τόσο απλά!

Εαν θέλετε απλώς να το φορέσετε σαν κρέμα σε λιπαρό πρόσωπο, θα βάλετε μερικές σταγόνες ελαιολάδου με τα δάχτυλα σας και θα το απλώσετε στο πρόσωπο με βρεγμένα χέρια. Αυτός ο συνδιασμός νερού και ελαιολάδου, είναι ένα απο τα καλύτερα καλλυντικά. Αν αισθάνεστε ότι περισσεύει, σκουπίζετε την ποσότητα που περισσεύει.

Εδώ είναι ένας άλλος τρόπος χρήσης του ελαιολάδου για τη μείωση των ρυτίδων:

συνδυάστε μερικές σταγόνες μέλι, ελαιόλαδο και γλυκερίνη.
Κάντε μασάζ με το μείγμα στο δέρμα σας δύο φορές την ημέρα και ξεβγάλτε το μετά από λίγα λεπτά.

Αυτή η μέθοδος εξαλείφει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και συσφίγγει το δέρμα σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τις γυναίκες που παρατηρούν ότι το δέρμα τους άρχισε να κρεμάει.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αμυγδαλέλαιο, λάδι καρύδας και λάδι βιταμίνης Ε για την πρόληψη και τη μείωση των ρυτίδων.

Προσοχή: το ελαιόλαδο χρειάζεται πάντα ποσοτητα τόσο – όσο. Στο μπάνιο με τους υδρατμούς, δεν έχει καμία σημασία η ποσότητα του πάνω στο πρόσωπο δεν το φράζει αντιθέτως.Εαν όμως το επιλέξετε σαν κρέμα, πρέπει να βάζετε τόσο -όσο χρειάζεται η δική σας επιδερμίδα. Σκουπίζετε πάντα το περίσσευμα που το νιώθετε ενοχλητικό, για να μην φράξει τους πόρους. Κάτι που δεν ισχύει για την ξηρή, στεγνή επιδερμίδα, που τραβάει.

Ζωή Κυροπούλου

Αναφορές: www.healthline.com

www.verywellfit.com www.tasteofhome.com/

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr