Σκόνη πορτοκαλιού. Ένα εκπληκτικό αρχαίο μυστικό ομορφιάς που είναι ακριβό στη συσκευασία. Πως θα το φτιάξετε μόνες σας!

Σκόνη πορτοκαλιού. Ένα εκπληκτικό αρχαίο μυστικό ομορφιάς που είναι ακριβό στη συσκευασία. Πως θα το φτιάξετε μόνες σας!

Τα φυσικά συστατικά κάνουν μια απίστευτη επιστροφή στον χώρο της ομορφιάς και δικαιολογημένα καθώς όχι μόνο σέβονται το περιβάλλον αλλά κάνουν και τρομερή δουλειά στην ομορφιά.  Πολύ συχνά θα δείτε να εκθειάζεται απο ειδικούς η σκόνη της φλούδας πορτοκαλιού η οποία αποτελεί και μία πανάρχαια τακτική. Όπως υποδηλώνει το όνομα, φτιάχνεται με κονιορτοποίηση αφυδατωμένης φλούδας πορτοκαλιού. 

Τι κάνει τη σκόνη φλούδας πορτοκαλιού ένα ισχυρό συστατικό;

«Η φλούδα πορτοκαλιού, όπως και το ίδιο το φρούτο, είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη C. Η φλούδα του πορτοκαλιού και το κουκούτσι έχουν περίπου τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από το ίδιο το φρούτο. Έχει επίσης περισσότερες φυτικές ίνες, ασβέστιο, βιταμίνη Α κ..α. Είναι πλούσιο σε διάφορες φυτικές ενώσεις που προσδίδουν στυπτικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επιπλέον, παρέχει μια αποτελεσματική και απαλή καθαριστική δράση. Δεδομένου ότι έχει στυπτικές ιδιότητες, είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμο για λιπαρούς τύπους δέρματος, καθώς ξεπλένει το υπερβολικό σμήγμα στο δέρμα».

Οφέλη της σκόνης φλούδας πορτοκαλιού

Φυσικό απολεπιστικό: Η ελαφρώς κοκκώδης υφή του το καθιστά ένα εξαιρετικό συστατικό για να τρίψετε το δέρμα σε μεγάλο βαθμό. Οι φυσικές στυπτικές ιδιότητες το καθιστούν επίσης αποτελεσματικό καθαριστικό. Η χρήση αυτής της πούδρας ως απολεπιστικό μπορεί να βοηθήσει στην αποφράξεις καθώς και στον καθαρισμό των πόρων. « Λειαίνει την υφή του δέρματος».

Μειώνει τη μελάγχρωση και τα σημάδια ακμής: Η σκόνη είναι γεμάτη με βιταμίνη C, η οποία την καθιστά ένα εξαιρετικό ξεθώριασμα της μελάγχρωσης. « Η σκόνη φλούδας πορτοκαλιού χρησιμοποιείται ευρέως για την ήπια λευκαντική της ιδιότητα. Η τακτική χρήση του θα εξασφαλίσει τη λεύκανση τυχόν σημαδιών μελάγχρωσης, κηλίδων και ουλών ακμής», λέει ο Jain .

Ελέγχει το σμήγμα: « Βοηθά στον έλεγχο της παραγωγής σμήγματος του δέρματος και ως εκ τούτου, μειώνονειτις πιθανότητες εμφάνισης ακμής, μαύρων στιγμάτων και λευκών στιγμάτων» . Έτσι, αποτελεί ένα απαραίτητο συστατικό στη ρουτίνα περιποίησης κάθε ατόμου που έχει λιπαρό δέρμα.

Αντιγηραντικές ιδιότητες: « Έχει χημικές ενώσεις ( λιμονένιο, λιναλοόλη, σιτρονελλόλη και άλλα) που του προσδίδουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες με τη σειρά τους το καθιστούν ιδανικό για αντιγήρανση. Επιπλέον, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος αυξάνοντας έτσι την παραγωγή κολλαγόνου, προσθέτει νεανική όψη στο δέρμα και χαρίζει λάμψη»

Χρησιμοποιείτε την φλούδα πορτοκαλιού, ως μάσκα και πήλινγκ, είτε μαζί με το χαλάκτωμα σας για την καθημερινή σας ρουτίνα..

Μάσκα προσώπου με  φλούδα πορτοκαλιού και γιαούρτι

Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας φλούδα πορτοκαλιού σε σκόνη και 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά. Εφαρμόστε στο πρόσωπο και ξεπλύνετε μετά από 20 λεπτά για να αποκτήσετε καθαρό, φρέσκο ​​και τονωμένο δέρμα και σφιχτό. Προκαλεί άμεση αναζωογόνηση προσώπου και  μπορείτε να το εφαρμόσετε πριν από ένα πάρτι ή οποιαδήποτε άλλη μεγάλη εκδήλωση.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο να φτιάξετε την δική σας σκόνη πορτοκαλιού

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr