Πως να μην καταστραφεί η ελαστίνη σου και να δώσεις περισσότερη στον εαυτό σου. Δεν κοστίζει τίποτα!

Πως να μην καταστραφεί η ελαστίνη σου και να δώσεις περισσότερη στον εαυτό σου. Δεν κοστίζει τίποτα!

Η ελαστίνη είναι μια πρωτείνη που προσδίδει εκτασιμότητα, ελαστικότητα και ανθεκτικότητα στους ιστούς συμπεριλαμβανομένων και των αρτηριακών τοιχωμάτων του δέρματος. 

Είναι η πρωτεΐνη που τροφοδοτείται με αμινοξέα η οποία βρίσκεται τόσο στο δέρμα όσο και στους ιστούς του σώματος, και δίνει στα κύτταρα τη δομή τους. Στο δέρμα, βρίσκεται ως επί το πλείστον στο χόριο, όπου επιτρέπει στους συνδετικούς ιστούς να μπορούν να τεντωθούν, να συστέλλονται και να επαναφέρουν το σχήμα τους. Ο ήλιος είναι ο καταστροφέας των ινών ελαστίνης.

Η αντιοξειδωτική τζίντζερόλη είναι ένα από τα ενεργά συστατικά του τζίντζερ – και ο κύριος λόγος για τον οποίο το μπαχαρικό αυτό μειώνει τη φλεγμονή στο σώμα μας .

Για να επωφεληθείτε από την αντιφλεγμονώδη ιδιότητα της τζίντζερόλης στο δέρμα, παρασκευάστε ένα καταπληκτικό φλιτζάνι τσάι τζίντζερ που θα τονώσει και θα ενισχύσι την ελαστίνη κρατώντας την άφθαρτη.

Να σημειωθεί επίσης ότι το τζίντζερ είναι αποτελεσματικό στη μείωση των ρυτίδων λόγω της περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά. Βοηθά στην αναστολή της διάσπασης της ελαστίνης και γι αυτό το λόγο μειώνει δραστικά τις ρυτίδες. Η διάσπαση της ελαστίνης είναι μια από τις κύριες αιτίες των λεπτών γραμμών κάτω από τα μάτια και των πιο εκτεταμένων ρυτίδων στην περιοχή. Σε αντίθεση με άλλες θεραπείες που αφορούν την αντιγήρανση το τζίντζερ δεν εφαρμόζεται τοπικά, αλλά το καταναλώνουμε για την διατήρηση μιας ακμαίας νεανικότητας λόγω της δραστικής ελαστίνης.

Το τσάι με τζίντζερ δεν αφορά μόνο την νεανικότητα του προσώπου αλλά και ολόκληρου του σώματος. Είναι φοβερά αποτελεσματικό και μαγικό στις ραγάδες!

Πως θα φτιάξετε το  τσάι και πως θα καταναλώσετε το τζίντζερ για την ενίσχυση της ελαστίνης σας.

Τα 2 μυστικά αύξησης της ελαστίνης

1-Συνδυάστε μόνο μια πρέζα τριμμένο τζίντζερ με μια κουταλιά της σούπας μέλι και καταναλώστε το το πρωί.

2-Πίνετε τσάι τζίντζερ δύο φορές την ημέρα.

Πώς να φτιάξετε τσάι με τζίντζερ


Η παρασκευή τσαγιού τζίντζερ είναι μια απλή διαδικασία που διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος. Αλλά πριν ξεκινήσετε να παρασκευάζετε τη φρέσκια ρίζα τζίντζερ σας, φροντίστε να την πλύνετε, να την τρίψετε και να την ξεφλουδίσετε πρώτα. Στη συνέχεια, κόψτε την σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια βάλτε την σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 10-20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο δυνατό θα θέλατε να είναι το τσάι σας.

Οι παρακάτω συνταγές τσαγιού τζίντζερ, προσφέρουν μερικές διαφορετικές παραλλαγές σε αυτό το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ζεστό ρόφημα. Αν διαπιστώσετε ότι κάποια από αυτές τις συνταγές είναι πολύ πικάντικη ή δυνατή για εσάς, δοκιμάστε να προσθέσετε περισσότερο ζεστό νερό για να ταιριάζει με το γούστο σας.

Εύκολο τσάι τζίντζερ


Κάνει 1 μερίδα

Συστατικά:

1 ή 2 φέτες ρίζας τζίντζερ
1 φλιτζάνι βραστό νερό
μέλι (προαιρετικό)

Κατευθύνσεις:

Βάλτε τις φέτες ρίζας τζίντζερ απευθείας σε μια κούπα.
Προσθέστε το βραστό νερό και αφήστε το να βράσει για 5 με 10 λεπτά.
Προσθέστε μέλι για γεύση, αν θέλετε.

Τσάι τζίντζερ με κουρκουμά
Κάνει 1 μερίδα

Συστατικά:

1 ή 2 φέτες ρίζας τζίντζερ
1 φλιτζάνι βραστό νερό
1 πρέζα αλεσμένο κουρκουμά
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
μέλι (προαιρετικό)

Κατευθύνσεις:

Βάλτε τις φέτες ρίζας τζίντζερ απευθείας σε μια κούπα.
Προσθέστε το βραστό νερό, τον κουρκουμά και το μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά. Αφήστε το τσάι να βράσει για 5 έως 10 λεπτά.
Προσθέστε μέλι για γεύση, αν θέλετε.

Τριμμένο Τσάι Τζίντζερ

Κάνει 1 μερίδα

Συστατικά:

1 κουταλάκι του γλυκού ρίζα τζίντζερ, τριμμένη ή ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι βραστό νερό
μέλι (προαιρετικό)
Κατευθύνσεις:

Βάλτε τη ρίζα τζίντζερ σε έναν εγχυτήρα τσαγιού και τοποθετήστε την απευθείας σε μια κούπα. (Αντί για έναν εγχυτήρα τσαγιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ατομικό φίλτρο τσαγιού ή μια τσαγιέρα με φίλτρο ή μπορείτε να στραγγίσετε το τζίντζερ χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο αφού το τσάι έχει εμποτιστεί.)
Προσθέστε το βραστό νερό και αφήστε το να βράσει για 5 με 10 λεπτά.
Αφαιρέστε το τζίντζερ.
Προσθέστε μέλι για γεύση, αν θέλετε.

Τσάι τζίντζερ στην εστία
Κάνει 4 μερίδες

Συστατικά:

Κομμάτι 2 ιντσών φρέσκιας ρίζας τζίντζερ
4 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό
προαιρετικά: μέλι, για γεύση
Κατευθύνσεις:

Καθαρίζουμε τη ρίζα τζίντζερ και την κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε το νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το τζίντζερ.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά.
Αφαιρέστε τις φέτες τζίντζερ και ρίξτε το στην αγαπημένη σας κούπα. Προσθέστε μέλι για γεύση.

Τσάι τζίντζερ με λεμόνι ή λάιμ

Φτιάξτε τη βασική συνταγή τσαγιού τζίντζερ και στη συνέχεια στύψτε το χυμό ενός λεμονιού ή λάιμ σε κάθε φλιτζάνι τσαγιού.

Πράσινο Τσάι Τζίντζερ

Ένας απλός τρόπος για να φτιάξετε τσάι τζίντζερ με πράσινο τσάι ή οποιοδήποτε άλλο είδος τσαγιού (λευκό τσάι, τσάι oolong, μαύρο τσάι) είναι να φτιάξετε πρώτα το τσάι τζίντζερ και μετά να βάλετε το πράσινο τσάι στο ζεστό τσάι τζίντζερ για ένα έως δύο λεπτά.

Παρενέργειες
Αν και ασυνήθιστο, το τσάι τζίντζερ μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, ειδικά όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Η συνιστώμενη πρόσληψη για το τσάι τζίντζερ δεν είναι μεγαλύτερη από ένα ή δύο φλιτζάνια την ημέρα.

Στομαχικές διαταραχές: Αν και λέγεται ότι το τζίντζερ βοηθά στην πέψη, η υπερβολική κατανάλωση του τσαγιού μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές, διάρροια ή χαλαρά κόπρανα σε μερικούς ανθρώπους. 

Καούρα: Αν και είναι μια ασυνήθιστη παρενέργεια της κατανάλωσης τζίντζερ, μια ανασκόπηση του 2020 που δημοσιεύτηκε στο Nutrients έδειξε ότι η καούρα αναφέρθηκε σε 16 μελέτες όπου τα άτομα κατανάλωναν μεταξύ 500 και 2.000 mg τζίντζερ την ημέρα. Ένα φλιτζάνι τσάι τζίντζερ περιέχει περίπου 250 mg τζίντζερ, αλλά μπορεί να εξαρτάται από τη μάρκα.
Επιβράδυνση της πήξης του αίματος: Το τζίντζερ μπορεί να επιβραδύνει την πήξη του αίματος, επομένως θα πρέπει να αποφεύγεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν ή μετά την επέμβαση και δεν πρέπει να λαμβάνεται με αντιπηκτικά ή αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα ή συμπληρώματα (όπως βαρφαρίνη, ασπιρίνη, σκόρδο ή γκίνγκο) ή με άτομα με αιμορραγικές διαταραχές. 

Προσοχή: πριν προσθέσετε περισσότερο τζίντζερ στη διατροφή ή πάρετε ένα συμπλήρωμα τζίντζερ, συμβουλευτείτε τον ειδικό που σας παρακολουθεί. Να έχουμε πάντα στον νού μας ότι ενα συμπλήρωμα μπορεί να αλληλεπιδράσει με φάρμακα ή να προκαλέσει άλλες επιπλοκές στην υγεία.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr