4 σνακ που ομορφαίνουν εσένα και την επιδερμίδα σου!

4 σνακ που ομορφαίνουν εσένα και την επιδερμίδα σου!

 

Σου έχουμε πολύ καλά νέα: Το snacking είναι πολύ καλό για σένα. Δες ποια είναι τα πιο καλά σνακ τα οποία πέρα από πεντανόστιμα είναι τέλεια για το δέρμα, τα μαλλιά και το σώμα σου.

Αβοκάντο με λεμόνι και αλάτι

Τα αβοκάντο περιέχουν 25 θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες τα οποία βοηθούν στο να έχεις τέλεια επιδερμίδα. Είναι πλούσιο σε Ωμέγα-3 λιπαρά τα οποίο κάνουν πιο απαλό το δέρμα σου καθώς το ενυδατώνουν. Επίσης, κάνουν πολύ καλό στα νύχια και τα μαλλιά σου. Τέλος, μισό αβοκάντο μπορεί να σε διατηρεί χορτάτη. Πρόσθεσε απλά λιγάκι λεμόνι και λίγο αλάτι για έξτρα γεύση.

Σπόρους κολοκύθας

Οι πλούσιοι σε μαγνήσιο και ψευδάργυρο σπόροι κολοκύθας είναι ένα superfood που χαρίζει υγεία στα μάτια και την επιδερμίδα σου. Περιέχουν “καλή” χοληστερόλη η οποία βοηθάει στο να γλιτώνεις τους πονοκεφάλους κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Επίσης, προστατεύουν τα μαλλιά σου από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και βοηθούν στο μεγάλωμα των μαλλιών σου.

Μήλα με ντιπ από μέλι και ταχίνι

Τα μήλα είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και αποτελούν τέλεια πηγή σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες – τα οποία είναι τέλεια αντιοξειδωτικά. Το ταχίνι περιέχει κατά 20% καθαρή πρωτεϊνη.. περισσότερη από την πρωτεϊνη που περιέχουν οι ξηροί καρποί. Το μέλι από την άλλη είναι ένα φυσικό γλυκαντικό. Για να φτιάξεις ένα ντιπ από μέλι και ταχίνι ανάμειξε ένα τέταρτο του φλιτζανιού μέλι και ένα τέταρτο του φλιτζανιού ταχίνι. Θα αποκτήσουν άλλη γεύση τα μήλα σου!

Γιαούρτι με βατόμουρα

Το γιαούρτι είναι γεμάτο “καλά” βακτήρια και προβιοτικά τα οποία βοηθούν στο να έχεις καλή πέψη. Επίσης περιέχει γαλακτικό οξύ το οποίο ενυδατώνει την επιδερμίδα. Τα βατόμουρα από την άλλη είναι πλούσια σε βιταμίνη C η οποία μειώνει τις ρυτίδες και τις δισχρωμίες. Επίσης βοηθούν στο να φεύγουν οι τοξίνες από τον οργανισμό σου.

Μαύρη σοκολάτα

Τα φλαβονοειδή που βρίσκονται κατά 70% στη μαύρη σοκολάτα βοηθούν στην προστασία της επιδερμίδας σου από την ηλιακή ακτινοβολία και τα σπυράκια ενώ αυξάνουν το ροή του αίματος. Επίσης βοηθούν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Ένα κομματάκι ή δύο μαύρης σοκολάτας είναι γεμάτο ψευδάργυρο, σίδηρο και χαλκό τα οποία βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων σου.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr