Οι πιο υγιεινοί σπόροι για κατανάλωση. Αυξάνουν τον μεταβολισμό, την δύναμη των μυών και της καρδιάς.

Οι πιο υγιεινοί σπόροι για κατανάλωση. Αυξάνουν τον μεταβολισμό, την δύναμη των μυών και της καρδιάς.

Απολαύστε όλα τα νόστιμα οφέλη των σπόρων και εκμεταλευτείτε τα για την υγεία σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι από εμάς λόγω της καταιγίδας των πληροφοριών, δεν έχουμε ενημερωθεί πλήρως ούτε  συνειδητοποιούμε ότι ορισμένοι σπόροι έχουν κορυφαία οφέλη για την υγεία μας!

Οι σπόροι κάνναβης, για παράδειγμα, μπορούν να είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε.

Η βιταμίνη Ε είναι ένα αντιοξειδωτικό μέσα στο σώμα μας. Βοηθά στη μείωση αυτών των ελεύθερων ριζών  αυτών των επιβλαβών χημικών ουσιών που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και ορισμένους τύπους καρκίνου.

Εάν δεν σας αρέσουν οι σπόροι κάνναβης, υπάρχουν και άλλοι τύποι που πρέπει να εξετάσετε. Οι παρακάτω σπόροι είναι μια καλή αρχή:

Κάνναβις.
Chia.
Ηλιόσποροι.
Κολοκύθι.
Σουσάμι.

Οι σπόροι Chia είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι τέλεια για δυνατή καρδιά. Οι σπόροι σουσαμιού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο, το οποίο είναι ένα αντιοξειδωτικό που φαίνεται ότι μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Οι σπόροι κολοκύθας έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την LDL ή την κακή χοληστερόλη και βοηθούν στην πρόληψη της μυϊκής αδυναμίας. Οπότε καταλαβαίνουμε ότι συμπληρώνουν και την  μυϊκή αποκατάσταση όσων γυμνάζονται.

Τι γίνεται με αυτούς τους πάντα δημοφιλείς ηλιόσπορους; Αν ψάχνετε για μια επιπλέον ώθηση σε βιταμίνη Ε, οι ηλιόσποροι μπορεί επίσης να κάνουν την διαφορά αλλά πρέπει να επιλέγουμε το ανάλατο είδος.

Το να τρως ανάλατους σπόρους δεν ακούγεται πολύ ελκυστικό; Ένας εύκολος τρόπος για να βάλετε σπόρους στη διατροφή σας είναι να τους πασπαλίσετε σε μια σαλάτα ή στο γιαούρτι σας. Μπορείτε επίσης να ψήσετε πιάτα κοτόπουλου ή μελιτζάνας με θρυμματισμένο σουσάμι.

Ποιά είναι η ποσότητα που χρειαζόμαστε;
Όπως οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να τρώμε τους σπόρους με μέτρο. «Μία με δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα είναι ό,τι χρειάζεστε», εξηγεί η διατροφολόγος Amy. Κάτι ακόμη που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε για αυτούς τους σπόρους είναι ότι συνήθως έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λίπη για την καλή λειτουργία της καρδιάς, αλλά εξακολουθούν να είναι υψηλοί σε θερμίδες γι αυτό πρέπει να τους καταναλώνουμε σύμφωνα με τις συστάσεις. Όταν γίνεται αυτό τότε επιτυγχάνουμε γρήγορο μεταβολισμό!

Επιμέλεια Ζωή Κυροπούλου 

αναφορά:health.clevelandclinic.org

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr