Πανθενόλη για Super Ενυδάτωση – Τα 6 Οφέλη της

Πανθενόλη για Super Ενυδάτωση – Τα 6 Οφέλη της

Η πανθενόλη προέρχεται από την υδατοδιαλυτή βιταμίνη Β5 και χρησιμοποιείται στα καλλυντικά για τις ενυδατικές της ιδιότητες και όχι μόνο. Ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β και όταν χρησιμοποιηθεί τοπικά απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα, απελευθερώνοντας τη βιταμίνη Β5 και μετατρέποντας την σε παντοθενικό οξύ. Είναι από τα πιο δημοφιλή συστατικά και ένα από τα πρώτα που χρησιμοποιήθηκαν στην κοσμετολογία, καθώς έχει αποδειχθεί ότι επουλώνει τις δερματικές πληγές, τα εγκαύματα, καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος, ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα, την αναπλάθει και έχει απίστευτες διεισδυτικές ικανότητες.
Από Τάνια Ατζιαμή –

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω η πανθενόλη είναι παράγωγο της βιταμίνης Β, η οποία υπάρχει φυσικά στο δέρμα, δηλαδή στα κύτταρα και η έλλειψή της προκαλεί ξεφλούδισμα στην επιδερμίδα. Για να αποφύγουμε και να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση είναι αναγκαία η εφαρμογή πανθενόλης.

Πρόκειται δηλαδή για ένα υγραντικό και φυσικό συστατικό που εξασφαλίζει super ενυδάτωση στα καλλυντικά. Μάλιστα έχει και πολύ καλή απορροφητικότητα, αναπληρώνει την έλλειψη υγρασίας γεμίζοντας από μέσα τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές που έχουν εμφανιστεί στην επιφάνεια. Επιπλέον, εκτός από ενυδατική δράση, έχει και αντιγηραντική και αναζωογονητική δράση.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τα θαυμάσια οφέλη της πανθενόλης.

Τα οφέλη την πανθενόλης στην επιδερμίδα
1. Ενυδατώνει και προσφέρει ελαστικότητα στην επιδερμίδα
Η σημαντικότερη και πιο γνωστή ιδιότητά της είναι η ενυδατική. Η πανθενόλη υπάρχει στη σύνθεση πολλών καλλυντικών προϊόντων, όπως είναι για παράδειγμα οι ενυδατικές κρέμες. Είναι σημαντική η προσθήκη της στα καλλυντικά, καθώς προσφέρει πολύ βαθιά ενυδάτωση. Απορροφάται από το δέρμα πολύ εύκολα και γρήγορα, αναπληρώνει τη χαμένη υγρασία της επιδερμίδας και την αναπλάθει.

2. Καταπραΰνει
Χάρη στην ενυδάτωση που προσφέρει και στην αντιφλεγμονώδη δράση της μπορεί να καταπραΰνει τους ερεθισμούς που ενδεχομένως έχει το δέρμα. Μία πολύ καλή λύση για ανακούφιση από τον ήλιο είναι να την εφαρμόσετε στις περιοχές που έχουν κοκκινίσει. Επιπλέον, προσφέρει ανακούφιση από τον έντονο κνησμό και από την ξηρότητα του δέρματος.

3. Ενυδατώνει και κάνει τα μαλλιά υγιή
Η πανθενόλη βρίσκεται σε πολλά προϊόντα μαλλιών, καθώς τα ενυδατώνει και σφραγίζει την υγρασία των τριχών, με αποτέλεσμα να διατηρούνται απαλά και λαμπερά. Παράλληλα, δίνει όγκο στα μαλλιά και τα προστατεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες των εργαλείων styling.

4. Μακιγιάζ
Μία ακόμη ιδιότητα της πανθενόλης που ίσως δεν είναι τόσο γνωστή είναι η προσθήκη της στα προϊόντα μακιγιάζ. Σε μάσκαρα για να προσφέρει όγκο στις βλεφαρίδες και σε foundation για να ενυδατώσει και να καταπραΰνει την επιδερμίδα.

5. Αντιγηραντική δράση
Η πανθενόλη γεμίζει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό συστατικό στα αντιγηραντικά προϊόντα για να φρεσκάρει την όψη της επιδερμίδας και να τη λειάνει.

6. Επουλώνει τις πληγές
Η πανθενόλη έχει την ικανότητα να αποκαθιστά την απώλεια υγρασίας του δέρματος. Επιπλέον, διεγείρει τον πολλαπλασιασμό των κερατινοκυττάρων αλλά και τη λειτουργία των ινοβλαστών με σκοπό την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Έτσι, επουλώνεται γρηγορότερα η επιδερμίδα από τις πληγές και τα τραύματα.

www.dynamikhgynaika.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr