Πως να μειώσετε τα επίπεδα γκρελίνης. Την ορμόνη του πάχους-για πάντα σταθερό βάρος χωρίς αυξομειώσεις.

Πως να μειώσετε τα επίπεδα γκρελίνης. Την ορμόνη του πάχους-για πάντα σταθερό βάρος χωρίς αυξομειώσεις.

Η γκρελίνη είναι γνωστή ως η ορμόνη της πείνας λόγω του βασικού της ρόλου στη ρύθμιση της όρεξης. Τα υψηλά επίπεδα γκρελίνης οδηγούν σε αύξηση της όρεξης και στην πρόσληψη τροφής. Ωστόσο, το σώμα χρειάζεται τη γκρελίνη γιατί εμπλέκεται σε πολλές διαδικασίες. Αυτά περιλαμβάνουν τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, τον επηρεασμό του μεταβολισμού των οστών και την πρόληψη της διάσπασης των μυών.

Ένα άτομο που επιθυμεί να μειώσει φυσικά τα επίπεδα γκρελίνης στο σώμα μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να τρώει μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, να καταναλώνει επαρκή πρωτεΐνη, να ασκείται, να κοιμάται αρκετά και να ελαχιστοποιεί το άγχος.

Αντίθετα, κάποιος με ανορεξία που προκαλείται από ασθένεια ή δυσκολία να πάρει βάρος μπορεί να ωφεληθεί από τα υψηλότερα επίπεδα γκρελίνης για την προώθηση της πείνας και της αύξησης βάρους.

 

Πώς να μειώσετε τα επίπεδα γκρελίνης

Η μείωση των επιπέδων γκρελίνης στο σώμα μπορεί να βοηθήσει ώστε μειώσει την όρεξη ενός ατόμου.

 Συμπεριφορικοί, φυσιολογικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν επίσης ρόλο στην ανάκτηση βάρους.

Ένα άτομο για να μειώσει φυσικά τα επίπεδα γκρελίνης μπορεί να ακολουθήσει τα παρακάτω.

Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή


Τα επίπεδα γκρελίνης των ανθρώπων τείνουν να αυξάνονται όταν κάνουν δίαιτα και δεν τρώνε αρκετές θερμίδες. Η αποφυγή του άδειου στομάχου και η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της έκκρισης γκρελίνης.

Σύμφωνα με τις συστάσεις καταναλώστε τα ακόλουθα.

λαχανικά όλων των ειδών
φρούτα, ειδικά ολόκληρα φρούτα
δημητριακά, τουλάχιστον τα μισά να είναι δημητριακά ολικής αλέσεως
γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά
άπαχη πρωτείνη
έλαια, όπως το ελαιόλαδο και εκείνα που υπάρχουν φυσικά σε ξηρούς καρπούς και λιπαρά ψάρια

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες θα μπορούσαν να μειώσουν τα επίπεδα γκρελίνης.

Τα αυγά για πρωινό βάση μελέτης μειώνουν την γκρελίνη.

Κοιμηθείτε επαρκώς
Τα κακά πρότυπα ύπνου συνδέονται μεαυξημένα επίπεδα γκρελίνης. Προτιμήστε επαρκή ύπνο στην καθημερινότητα σας.

Τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη


Η κατανάλωση γευμάτων και σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση του κορεσμού και στη μείωση των επιπέδων γκρελίνης. Στην πραγματικότητα, πολλές μελέτες που σχετίζονται με τα γεύματα έχουν δείξει σημαντικές μειώσεις στην πείνα και αυξημένη πληρότητα μετά από γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνη.

Να λαμβάνετε μεταξύ 1,2-1,6 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα ή 25-30% των ημερήσιων θερμίδων για να προωθήσετε τη διαχείριση του βάρους και την καταστολή της όρεξης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ακολουθήσουν μια δίαιτα υψηλής πρωτεΐνης τρώγοντας στήθος κοτόπουλου, φασόλια, φακές, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά και οστρακοειδή.

Περιορίστε το άγχος
Το άγχος και το χρόνιο στρες μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα γκρελίνης. Εκτός από το σήμα της πείνας, η γκρελίνη μπορεί να δώσει και άλλα σήματα στον εγκέφαλο.Επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Ο ακριβής μηχανισμός παραμένει ασαφής και τα μικτά ευρήματα καθιστούν δύσκολη την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τον ρόλο της γκρελίνης στο στρες.

Η τακτική σωματική δραστηριότητα, ο επαρκής ύπνος και η άσκηση της γιόγκα ή του διαλογισμού μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση του στρες.

Ασκηση
Η έρευνα σχετικά με την επίδραση της άσκησης στα επίπεδα γκρελίνης παραμένει αντικρουόμενη.Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η οξεία άσκηση καταστέλλει την παραγωγή γκρελίνης. Ωστόσο, διαπίστωσαν επίσης ότι τα μακροχρόνια προγράμματα άσκησης μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και να αυξήσουν την παραγωγή γκρελίνης.

Ο ακριβής μηχανισμός πίσω από αυτά τα αποτελέσματα παραμένει ασαφής, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι πιθανό να οφείλεται στην αυξημένη ανακατανομή της ροής του αίματος και στην απώλεια βάρους από την άσκηση.

Δηλητήριο φιδιού-Σέρουμ άμεσου αποτελέσματος. Ελιξίριο φυσικού μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr