Ρυτίδες στον λαιμό: 6 βήματα για σωστή αντιμετώπιση

Ρυτίδες στον λαιμό: 6 βήματα για σωστή αντιμετώπιση

Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει:

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας, να εφαρμόζουμε σε αυτό αντηλιακό καθημερινά και άλλες συνήθειες για την κατάλληλη περιποίηση της επιδερμίδας μας. Όμως, συνήθως, περιορίζουμε τις συνήθειες αυτές στο πρόσωπο, αφήνοντας εκτός ένα επίσης σημαντικό σημείο του πάνω μέρους του σώματος: τον λαιμό και τα βήματα για την αντιγήρανση στο εν λόγω σημείο. Ο λαιμός, ωστόσο, είναι μια από τις πιο κοινές περιοχές που απαιτούν περιποίηση κατά των ρυτίδων. Εάν θέλετε να αποτρέψετε τη γήρανσή του και την εμφάνιση έντονων ρυτίδων, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟΥ

Μπορεί πολλές φορές να μην είναι αυτονόητο, αλλά ναι, πρέπει πάντα να εφαρμόζετε SPF ΚΑΙ στον λαιμό σας. Το δέρμα εκεί είναι συχνά το πρώτο μέρος που δείχνει σημάδια βλάβης από τον ήλιο, καθώς είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο. Εφαρμόστε ό,τι SPF χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας μέχρι το ντεκολτέ σας για να εξασφαλίσετε τη σωστή προστασία.

ΛΙΠΑΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα-3 και -6 λιπαρά οξέα, διευκολύνουν το σώμα να παράγει το κολλαγόνο που είναι απαραίτητο για να διατηρήσει το δέρμα του λαιμού σας σφριγηλό και σφιχτό, για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Θα τα βρείτε σε τρόφιμα όπως τα ψάρια, το αβοκάντο, τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς.

ΣΥΧΝΗ (ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ) ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

Το σώμα μας έχει εκατομμύρια κύτταρα που αντικαθιστά συνεχώς. Κάθε ώρα της ζωής σας, περίπου 30.000 με 40.000 από αυτά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος αποβάλλονται από το σώμα, αλλά δε φτάνουν όλα στο πάτωμα. Εάν δεν κάνετε σωστά την απολέπιση του λαιμού σας, εκτός από το πρόσωπό σας, αυτά τα κύτταρα μπορεί να μείνουν στην επιδερμίδα και να φράξουν τους πόρους, όπως συμβαίνει και σε όλα τα σημεία του σώματος. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό απολεπιστικό, λόγω της λεπτότητας του δέρματος που έχει το συγκεκριμένο σημείο.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Όταν κάνετε τον καθημερινό σας καθαρισμό στο πρόσωπό σας, μην παραλείπετε να φτάνετε μέχρι και το σημείο του λαιμού. Όπως το πρόσωπο έχει υπολείμματα από ρύπους και σκόνες, αντίστοιχα έχει και η περιοχή του λαιμού.

ΜΙΑ (ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ) ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

Η συνέπεια είναι το κλειδί σε όλα τα παραπάνω βήματα. Το να εφαρμόζετε αντηλιακή κρέμα κάθε τόσο, δεν θα κάνει πολλά για να διατηρήσετε το λαιμό σας νεανικό και να δείτε αποτέλεσμα. Αλλά αν κάνετε στον λαιμό σας την ίδια περιποίηση που κάνετε και στο πρόσωπό σας κάθε πρωί και βράδυ, είναι βέβαιο ότι θα δείτε κάποια προληπτικά και επανορθωτικά αποτελέσματα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ JALU-TOXIN

Πρόκειται μια επαναστατική θεραπεία η οποία περιλαμβάνει συσφικτικούς παράγοντες (DMAE) υαλουρονικό οξύ και βοτουλινική τοξίνη. Τι πετυχαίνει αυτός ο συνδυασμός των τριών πολύτιμων υλικών; Ενεργοποίηση του πολλαπλασιασμού των ινοβλαστών και της παραγωγής κολλαγόνου. Έτσι μειώνεται ο ρυθμός απώλειας κολλαγόνου και, άρα, επιβραδύνεται η γήρανση.

www.womenonly.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr