Πώς θα κάνω σφιχτό δέρμα.

Πώς θα κάνω σφιχτό δέρμα.

 

Πώς να κάνετε το δέρμα πιο σφιχτό

Μια ποικιλία από οικιακές θεραπείες και θεραπείες που συνταγογραφούνται από τον γιατρό μπορεί να σας βοηθήσουν να κάνετε το δέρμα σας πιο σφιχτό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν χαλάρωση του δέρματος μεταξύ 35 και 40 ετών. Η χαλάρωση του δέρματος μπορεί να μην είναι ελκυστική και να έχει ως αποτέλεσμα χαμηλή αυτοπεποίθηση στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή πρωτεϊνών που είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της επιδερμίδας μας γεμάτη, σφριγηλή και λεία (κολλαγόνο και ελαστίνη) μειώνεται σταδιακά, με αποτέλεσμα να χαλαρώνει το δέρμα στο πρόσωπο, το λαιμό και το σώμα. Η χαλάρωση του δέρματος μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα

Υπερβολικής απώλειας βάρους
έκθεσης στον ήλιο
Κάπνισμα

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες καταστρέφουν το κολλαγόνο και αναστέλλουν την παραγωγή του οδηγώντας, σε απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος.

Υπάρχουν πολλές επιλογές θεραπείας για να κάνετε το δέρμα πιο σφιχτό. Μερικές από τις φυσικές ή σπιτικές θεραπείες για σύσφιξη του δέρματος περιλαμβάνουν

Ασκήσεις προσώπου: Διάφορες ασκήσεις για την ενδυνάμωση των μυών του προσώπου μπορεί να σας βοηθήσουν να κάνετε το πρόσωπο να φαίνεται πιο γλυπτό. Μπορείτε να ασκήσετε τους μύες των μάγουλων, τους μύες γύρω από το στόμα και τους μύες του λαιμού για να μειώσετε την εμφάνιση χαλάρωσης. Αυτές οι ασκήσεις είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Ο φυσιοθεραπευτής σας μπορεί επίσης να σας εξηγήσει αυτές τις ασκήσεις.

Έλαια μασάζ : Το μασάζ με λάδι μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στη σύσφιξη του δέρματος. Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά λάδια μασάζ περιλαμβάνουν

Βρείτε έλαια εδώ

Παρθένο λάδι καρύδας: Το λάδι καρύδας διεισδύει βαθιά στα κύτταρα του δέρματος. Ενυδατώνει και θρέφει την επιδερμίδα. Κάντε μασάζ με το λάδι με κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω για 5 έως 10 λεπτά. Αφήστε το λάδι να δράσει όλη τη νύχτα.
Αμυγδαλέλαιο: Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε . Βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος. Κάντε μασάζ με το λάδι στο δέρμα για 20 λεπτά πριν κάνετε ντους.

Έλαιο βιταμίνης Ε: Η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη για λαμπερό και σφριγηλό δέρμα. Λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του, βελτιώνει την υφή και την υγεία του δέρματος. Κάντε μασάζ με αυτό το λάδι στο δέρμα σας για 10 έως 15 λεπτά.
Ιχθυέλαιο : Οι κάψουλες ιχθυελαίου μπορούν επίσης να είναι χρήσιμες για τη σύσφιξη του δέρματος. Κάντε μασάζ με αυτό το λάδι στο δέρμα σας για 10 έως 15 λεπτά.

Aloe vera: Η αλόη βέρα αποτελείται από αλοεσίνη που βοηθά στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και της περιεκτικότητας σε υγρασία του δέρματος. Εφαρμόστε φρέσκο ​​τζελ αλόης βέρα στο δέρμα και αφήστε το να δράσει για 15 έως 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Ρόδι: Τα φυτοθρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στο ρόδι βοηθούν στη σύσφιξη του δέρματος. Απλώστε τον πολτό ροδιού στο δέρμα και κάντε μασάζ για λίγα λεπτά πριν το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Γιαούρτι: Το γιαούρτι, όταν χρησιμοποιείται ως μάσκα προσώπου, μπορεί να προάγει την υγεία του δέρματος. Το γαλακτικό οξύ στο γιαούρτι συρρικνώνει τους πόρους και συσφίγγει το δέρμα. Μπορείτε να εφαρμόσετε γιαούρτι απευθείας στο πρόσωπο ή να το συνδυάσετε με άλλες ουσίες για να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου.

Κουρκουμάς: Η κουρκουμίνη που υπάρχει στον κουρκουμά βελτιώνει την ελαστικότητα και την ενυδάτωση του δέρματος. Μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα αποτελούμενη από μία κουταλιά της σούπας κουρκουμά και φρέσκια κρέμα ή γιαούρτι και να την απλώσετε στο πρόσωπό σας. Αφήστε το να παραμείνει για 15 με 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

 Εκτός από αυτές τις σπιτικές θεραπείες, ο δερματολόγος σας μπορεί να συνταγογραφήσει αισθητικές διαδικασίες για τη σύσφιξη του δέρματος, οι οποίες περιλαμβάνουν

Μια διαδικασία υπερήχων που στέλνει θερμότητα βαθιά στο δέρμα
Μια συσκευή ραδιοσυχνοτήτων που όταν τοποθετείται πάνω στο δέρμα θερμαίνει τον ιστό από κάτω 
Η θεραπεία με λέιζερ στέλνει θερμότητα βαθιά στο δέρμα χωρίς να καταστρέφει το ανώτερο στρώμα του δέρματος
Οι κρέμες ή οι λοσιόν για σύσφιξη του δέρματος μπορεί να προκαλέσουν ανεπαίσθητη σύσφιξη του δέρματος επειδή δεν διεισδύουν βαθιά στο δέρμα.

Η υιοθέτηση κάποιων αλλαγών στον τρόπο ζωής μπορεί επίσης να βοηθήσει στη σύσφιξη του δέρματος. Αυτές περιλαμβάνουν

Τακτική άσκηση για τη σύσφιξη του χαλαρού δέρματος που προκαλείται από την υπερβολική απώλεια βάρους
Πίνοντας αρκετό νερό για την αποκατάσταση της νεανικότητας του δέρματος
Η απολέπιση του δέρματος μία φορά την εβδομάδα για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, η οποία βοηθά επίσης στη σύσφιξη του δέρματος
Χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες ενυδατικές κρέμες σώματος για σύσφιξη του δέρματος
Κάντε τακτικό μασάζ στο δέρμα με έλαια για να βελτιώσετε την κυκλοφορία και τη ροή του αίματος
Αποχή από το κάπνισμα
Τακτική χρήση αντηλιακού
Αποφυγή σαπουνιών που περιέχουν θειικά άλατα
Η χειρουργική επέμβαση πρέπει πάντα να είναι η τελευταία επιλογή για τη σύσφιξη του δέρματος. Μερικές από τις επεμβάσεις που γίνονται σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος περιλαμβάνουν

Ανύψωση προσώπου
Ανύψωση κάτω μέρους του σώματος
Ανύψωση χεριού
Πίεση κοιλιάς
Ανύψωση του άνω μέρους του σώματος

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Αιθέρια Έλαια

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr