Μάσκα Φάρμακο Άμεσου Καθαρισμού- Άμεσης Λάμψης και Ενυδάτωσης! Πως Θα Την Φτιάξεις Απλά Και Φθηνά.

Μάσκα Φάρμακο Άμεσου Καθαρισμού- Άμεσης Λάμψης και Ενυδάτωσης! Πως Θα Την Φτιάξεις Απλά Και Φθηνά.

Μακροπρόθεσμη μελέτη που ολοκληρώθηκε το 2013 μεταξύ 24 γυναικών κατέληξε  ότι η βλάβη του δέρματος που προκλήθηκε σε άτομα από την έκθεση στον ήλιο μειώθηκε με την τοπική εφαρμογή καλλυντικών τα οποία περιείχαν εκχύλισμα πράσινου τσαγιού.

Οι  ερευνητές έκτοτε συστήνουν μεταξύ άλλων στις εταιρείες καλλυντικών (που παράγουν προϊόντα τα οποία προορίζονται για την επανόρθωση βλαβών του δέρματος από τον ήλιο)  να χρησιμοποιούν στις καλλυντικές τους συνθέσεις ,εκχύλισμα πράσινου τσαγιού.

Κατάφεραν έτσι οι κατασκευαστές να παράγουν καλλυντικά τα οποία βελτιώνουν και ανακουφίζουν το δέρμα από τις φθορές του, φυσικά με τις επίσημες συστάσεις της επιστήμης και με την χρήση του πράσινου τσαγιού. Γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς; Υπάρχει γι αυτό το σκοπό μια καταπληκτική μάσκα αντιγήρανσης για αιώνια νιότη.

Εδώ σας προτείνουμε τον τρόπο να φτιάξετε το δικό σας επιστημονικό καλλυντικό με τα υλικά της κουζίνας σας.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σε μελέτη που έγινε ανάμεσα σε  80 γυναίκες ότι με την εφαρμογή του πράσινου τσαγιού στην επιδερμίδα, παρατηρήθηκε  βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος. Οι συγκεκριμένες γυναίκες  έλαβαν θεραπεία με συνδυασμό τοπικού και από του στόματος πράσινου τσαγιού.  Κάτι που μπορούμε φυσικά να κάνουμε κι εμείς,

Άλλες ιδιότητες του πράσινου τσαγιού για την αποτοξίνωση της επιδερμίδας.

Μελέτη  του 2003 κατέληξε ότι  οι πολυφαινόλες στο πράσινο τσάι ,μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φαρμακολογικοί παράγοντες για την πρόληψη δερματικών διαταραχών που προκαλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία UVB .

 συμπεριλαμβανομένων:

-μελάνωμα καρκίνου του δέρματος

-μη μελανωματικοί καρκίνοι του δέρματος

-φωτογήρανση

Το μέλι έχει αναλυθεί από εμάς πολύ εμπεριστατωμένα και είναι πασιφανές ότι κλείνει πληγές και κάνει μπότοξ σύμφωνα με τα επιστημονικά πάντα ιατρικά στοιχεία και τις καλλυντικές εφαρμογές του

Σχετικά με την γλυκερίνη η ερευνητικές μελέτες έδειξαν ότι μπορεί:

-να ενυδατώνει το εξωτερικό στρώμα του δέρματος ( κεράτινη στιβάδα )

-να βελτιώνει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού και τις μηχανικές ιδιότητες του δέρματος

-να παρέχει προστασία από ερεθιστικούς παράγοντες

– να επιταχύνει τις διαδικασίες επούλωσης πληγών

Πως θα κάνετε την μάσκα προσώπου σας και τι θα χρειαστείτε.

-1 κουταλιά της σούπας σκόνη από πράσινο τσάι matcha   

-1-2  κουταλιές της σούπας  Μέλι

-1-2 κουταλιές  της σούπας Γλυκερίνη

Θα ανακατέψετε τα υλικά σας και θα εφαρμόσετε εκτός απο τα μάτια και το στόμα για 20 λεπτά. 

Μυστικό :εάν θέλετε κατά την διαδικασία χρησιμοποιήστε και έξτρα διαλυμένο  σκέτο τσάι για τους μαύρους κύκλους στα μάτια σας, εφαρμόζοντας το απλώς (αφού πρώτα το έχετε διαλύσει και αυτό σε λίγο νερό) με τα δάκτυλα σας.

Η μάσκα αυτή είναι ότι πρέπει για τη θεραπεία των ρυτίδων μας και τα σπασίματα. Επίσης:

δίνει σούπερ απαλότητα και καθαρισμό που θα σας βγάλει από το αδιέξοδο: τι θα κάνω με το δέρμα μου που γέμισε στίγματα. Η ενυδάτωση είναι εξίσου εξαίσια κάτι που χρειάζεται επίσης και το λιπαρό και το ξηρό δέρμα.  Στα λιπαρά όμως δέρματα δυστυχώς συμβαίνει το εξής: οι γυναίκες βιάζονται να απαλλαγούν από την ακμή και τα στίγματα και συνήθως επιλέγουν προϊόντα που  ξηραίνουν- αφυδατώνουν  το δέρμα. Εδώ όμως και οι λιπαρές θα δουν φανταστική ελαστικότητα!

Προσοχή: πολλές φορές το δέρμα μας δεν περιλαμβάνεται στις επιστημονικές έρευνες που σας παρουσιάσαμε. Δοκιμάστε πρώτα ένα μέρος του μείγματος στο χέρι σας για τυχόν αλλεργίες. Ή εάν έχετε άλλα δερματικά προβλήματα, ενημερώστε τον ειδικό που σας παρακολουθεί.

Ζωή Κυροπούλου.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Τσάι μάτσα (matcha).

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr