Το DIY scrub που θα αφήσει τα πόδια σου εξαιρετικά απαλά

Το DIY scrub που θα αφήσει τα πόδια σου εξαιρετικά απαλά

Το scrub για τα πόδια που μπορείς να κάνεις σε 5′ με υλικά από την κουζίνα σου – και είναι ιδανικό για ενυδάτωση των άκρων σου.

Έχουμε ξαναμιλήσει για την περιποίηση που χρειάζεται να χαρίζεις στα πέλματά σου ανεξαρτήτως εποχής. Το γεγονός δηλαδή ότι βρισκόμαστε ακόμα στις αρχές της άνοιξης και δεν έχει χρειαστεί να φορέσουμε ακόμα τα σανδάλια και τα ανοιχτά παπούτσια μας, δεν κάνει λιγότερο σημαντική τη σωστή περιποίηση των ποδιών μας. Καλό είναι μάλιστα να ξεκινάς από νωρίς, καθώς έτσι λειτουργείς προληπτικά και χαρίζεις από νωρίς στην επιδερμίδα σου όλη την απαλότητα που χρειάζεται.

 

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να ενυδατώσεις φτέρνες και πέλματα, αλλά και μια ευρεία γκάμα προϊόντων που μπορείς να απλώνεις καθημερινά στο δέρμα σου για να είναι πιο ενυδατωμένο (μπορείς να τα δεις εδώ). Όπως επίσης μπορείς να φτιάξεις και το δικό σου DIY scrub για απολέπιση στο μπάνιο σου – και να μην χαθεί και η χαρά της δημιουργίας.

Τα scrubs είναι απαραίτητα αν θες απαλό δέρμα καθώς απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά του και αποκαλύπτουν μια πιο λεία επιδερμίδα. Είναι απαραίτητο να γίνονται συχνά, και μάλιστα σε σημεία όπως τα πέλματα και οι φτέρνες σε παίρνει να το κάνεις συχνότερα απ’ ότι στο πρόσωπο που πρέπει να δείχνεις μεγαλύτερη προσοχή λόγω πιο ευαίσθητης περιοχής.

Δες παρακάτω μια πανεύκολη συνταγή που μπορείς να φτιάξεις μέσα σε 5′ με υλικά από την κουζίνα σου:

DIY Scrub για τα πόδια
-1 φλιτζάνι ζάχαρη

-2 κ.σ. χυμός λεμονιού

-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Τοποθέτησε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα καλά, μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη πάστα. Μετά το ντουζ, κι ενώ είσαι ακόμα στην μπανιέρα, άπλωσε το scrub που έφτιαξες και κάνε απαλό μασάζ με τα χέρια σου. Άφησέ το να δράσει για λίγα λεπτά και ξέπλυνε καλά με νερό.

/www.shape.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr