Θεραπείες αντιγήρανσης στα 40, 50 και 60!

Θεραπείες αντιγήρανσης στα 40, 50 και 60!

Η γήρανση είναι μία διαδικασία που προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα. Κάποια σημάδια εμφανίζονται αργά και ήπια, ενώ κάποια άλλα εκδηλώνονται έντονα και απαιτούν άμεσα την προσοχή σας.

της Αφροδίτης Ραυτοπούλου

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι τοπικές θεραπείες με κρέμες αποτελούν την πρώτη γραμμή της απόλυτα φυσικής άμυνας, ιδιαίτερα στις ηλικίες των 20 και των 30. Όμως, όταν οι ακριβές κρέμες και τα χημικά πίλινγκ παύουν να είναι αποτελεσματικά, τότε ο οδηγός που ακολουθεί είναι για σας.

Η διαδικασία της γήρανσης επηρεάζεται κατά κύριο λόγο από τα γονίδια, την έκθεση στον ήλιο και όσα κάνετε (ή δεν κάνετε!) για τη φροντίδα του δέρματός σας. Οι πιο αισθητές αλλαγές που παρατηρούνται με το πέρασμα του χρόνου είναι:

μειωμένη ελαστικότητα του δέρματος
μελαγχρωματικές βλάβες (δυσχρωμίες, πανάδες, κηλίδες, κτλ)
διεσταλμένοι πόροι
ρυτίδες
μείωση της μυϊκής και λιπώδους μάζας του προσώπου
Αν αισθάνεστε ότι το δέρμα σας δεν ανταποκρίνεται στην ηλικία σας, τότε διαβάστε τι μπορούν να κάνουν οι σύγχρονες μέθοδοι φροντίδας για σας.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το anti–aging στα 40 σας
Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να παρατηρούν εντονότερα τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπό τους στα 30 και στα 40 τους. Ο φυσιολογικός κύκλος ανάπλασης του δέρματος αρχίζει να επιβραδύνει και αυτό προκαλεί δυσχρωμίες, ρυτίδες, χαλάρωση και μείωση της παραγωγής κολλαγόνου. Οι ορμονικές ανακατατάξεις μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση ενήλικης ακμής, επαναφέροντας μνήμες από τα ξεσπάσματα της εφηβείας.

Αν δεν χρησιμοποιείτε ήδη anti-aging καλλυντικά προϊόντα, τώρα έχει έρθει η στιγμή να ποντάρετε σε δύο συστατικά-κλειδιά για την υγεία του δέρματος: τα ρετινοειδή και τη βιταμίνη C. Πρόκειται για δύο δραστικά συστατικά που η αποτελεσματικότητά τους υποστηρίζεται από δεκάδες έρευνες και κλινικές μελέτες.

⇒ Τα ρετινοειδή, όπως είναι η τρετινοΐνη, χρησιμεύουν για να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, να προλαμβάνουν και να θεραπεύουν τις ρυτίδες, ακόμα και να καταπολεμούν την ακμή στην περίπτωση που το σώμα σας αποφάσισε να κάνει μία απόπειρα επιστροφής στο εφηβικό δέρμα, αλλά επιλέγοντας μόνο τα αρνητικά εκείνης της εποχής.

Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζετε ότι υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί με τα ρετινοειδή: προκαλούν φωτοευαισθησία, επομένως απαιτούν καθημερινή χρήση αντηλιακής κρέμας ευρέως φάσματος με υψηλό δείκτη προστασίας.

Αν η φωτοευαισθησία αποδειχτεί περιοριστική για σας στη χρήση των ρετινοειδών, τότε η τοπική χρήση βιταμίνης C είναι μία εξαιρετική εναλλακτική. Ευνοεί την παραγωγή κολλαγόνου, καταπολεμάει τις ρυτίδες και επιπλέον αντιμετωπίζει τις βλάβες από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου. Χάρη στην αντιοξειδωτική δράση της, καταπολεμάει και τις υπερμελαγχρώσεις (κηλίδες, πανάδες, μέλασμα, κτλ) και βελτιώνει ταυτόχρονα την όψη πιθανών ουλών ακμής.

 

♥ Στα 40 ποντάρετε στα εξής:
Ρετινοειδή
Βιταμίνη C
Αντηλιακή κρέμα με 50 δείκτη προστασίας (50 SPF)
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το anti–aging στα 50 σας
Ακριβώς η ίδια διαδικασία γήρανσης που παρατηρείται στα 40, εξελίσσεται και στα 50. Και μάλιστα, η εμμηνόπαυση μπορεί να εντείνει τα σημάδια γήρανσης στις γυναίκες. Οι διακυμάνσεις στα επίπεδα των οιστρογόνων μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα της επιδερμίδας. Η απώλεια κολλαγόνου οδηγεί σε χαλάρωση του δέρματος, με εμφανές «σακούλιασμα» στην περιοχή γύρω από τα μάτια και τη σιαγόνα. Τα πολλά χρόνια έκθεσης στον ήλιο έρχονται τώρα στην επιφάνεια με τη μορφή ηλιακών κηλίδων και τραχιάς υφής της επιδερμίδας.

Εντείνοντας τις προσπάθειες ενυδάτωσης του δέρματος με τοπικές θεραπείες βασισμένες στα ρετινοειδή και τη βιταμίνη C, μπορεί να απαλύνετε το δέρμα και να καταπραΰνετε την ξηρότητα και την τραχιά υφή του, όμως ίσως είναι η στιγμή να δοκιμάσετε και τη θεραπεία microneedling.

⇒ Κοιτάζοντας τη συσκευή, μπορεί να σκεφτείτε ότι πρόκειται για κάποιο εργαλείο βασανιστηρίων καθώς περιέχει μικροβελόνες στην επιφάνειά του και δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο στην αίσθηση, όμως πραγματικά μπορεί να γίνει το κλειδί για τη διέγερση του κολλαγόνου.

Το microneedling δημιουργεί μικροτραυματισμούς στο δέρμα, με στόχο να «ξυπνήσει» τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης και ανάπλασής του. Με τον τρόπο αυτόν, αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, βελτιώνεται η όψη ουλών και λεπτών γραμμών, μειώνονται οι υπερμελαγχρώσεις και ανανεώνεται η επιδερμίδα.

Για ήπια δράση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συσκευές που προορίζονται για χρήση στο σπίτι. Αν όμως επιθυμείτε πιο βαθιά δράση και επομένως πιο «επιθετική» θεραπεία, τότε καλύτερα αυτή να εφαρμόζεται σε ιατρείο.

Μία άλλη εξαιρετική θεραπεία είναι το Fraxel, μία Laser θεραπεία που εφαρμόζεται συχνά και για την αντιμετώπιση των ουλών ακμής και των υπερμελαγχρώσεων. Δρα θεαματικά στη λείανση των γραμμών έκφρασης και των ρυτίδων και χαρίζει στο κουρασμένο δέρμα μία φρέσκια, ανανεωμένη όψη.

♥ Στα 50 ποντάρετε στα εξής:

Microneedling
Fraxel
Αντηλιακή κρέμα με 50 δείκτη προστασίας (50 SPF)
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το anti–aging στα 60 σας
Καθώς περνάτε το κατώφλι των 60, η πιο σημαντική διαφορά που παρατηρείτε στο πρόσωπό σας, είναι η λέπτυνση του δέρματος εξαιτίας της μείωσης του μυϊκού και λιπώδους ιστού. Οι τοπικές θεραπείες παραμένουν απαραίτητες, όμως σίγουρα δεν είναι αρκετές για να καταπολεμήσουν το «σακούλιασμα» του δέρματος. Όχι, δεν θα χρειαστεί να καταφύγετε στο νυστέρι απαραιτήτως. Υπάρχουν αρκετές μη επεμβατικές επιλογές για να τις εντάξετε στην καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του προσώπου σας και να βελτιώσετε την όψη του.

Για να αναπληρώσετε τους χαμένους όγκους, μπορείτε να ποντάρετε σε ενέσιμες θεραπείες με volumizers, ειδικές ουσίες που εγχέονται κάτω από το δέρμα και γεμίζουν τα κενά. Συνήθως περιέχουν υαλουρονικό οξύ και άλλα συστατικά που χρησιμοποιούνται κυρίως στην περιοχή των ζυγωματικών και του στόματος, όπου παρατηρείται εντονότερα η απώλεια του λίπους. Με τα volumizers, μπορείτε να αποκαταστήσετε το νεανικό οβάλ σχήμα του προσώπου. Με παρόμοιο τρόπο δρουν και τα λεγόμενα fillers, τα οποία εγχέονται κάτω από τις πτυχώσεις του δέρματος και τις γεμίζουν ώστε το δέρμα να δείχνει πιο λείο και νεανικό.

Μία άλλη αποτελεσματική θεραπεία είναι η Ultherapy, μία μη επεμβατική μέθοδος που βασίζεται σε τεχνολογία υπερήχων με στόχο να ενεργοποιεί τους μηχανισμούς παραγωγής κολλαγόνου κι έτσι να προσφέρει φυσική ανόρθωση και σύσφιξη της επιδερμίδας.

gynaika-60-eton

♥ Στα 60 ποντάρετε στα εξής:

Volumizers
Fillers
Ultherapy
Ποια είναι όμως η πιο αποτελεσματική τακτική αντιγήρανσης για κάθε ηλικία;
Οι νέες τεχνολογίες έχουν φέρει μία μεγάλη γκάμα από μη επεμβατικές θεραπείες για την καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης, καθώς και νέες τοπικές θεραπείες με κρέμες χωρίς ερεθιστικούς παράγοντες. Ποια είναι όμως η πιο αποτελεσματική τακτική για να φρενάρετε τον χρόνο; Η πρόληψη από τις βλάβες του ηλίου.

Σίγουρα έχετε σκεφτεί αρκετές φορές ότι δεν πειράζει να βγάλετε μία γρήγορη βόλτα τον σκύλο ή να κάνετε λίγο τζόκινγκ στο πάρκο χωρίς να φορέσετε καπέλο. Και σίγουρα έχετε ξεγελαστεί από κάποιες συννεφιασμένες μέρες και δεν έχετε φορέσει το αντηλιακό σας. Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου σας βρίσκει παντού. Και το κακό είναι ότι υπάρχει μία «χρονοκαθυστέρηση» ανάμεσα στη στιγμή της ηλιακής έκθεσης και τη στιγμή εμφάνισης των ηλιακών βλαβών.

Επομένως, ποντάρετε στην πρόληψη♥ ♥ ♥

Περιορίστε την ηλιοθεραπεία και το σολάριουμ, φοράτε καπέλο και γυαλιά ηλίου, και μην ξεχνάτε ποτέ μα ποτέ το αντηλιακό σας. Είναι βασικοί κανόνες για να χαρείτε ένα υγιές, λαμπερό δέρμα μέχρι τα βαθιά σας γεράματα!

πηγή: www.naturanrg.gr, 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr