Χαλάρωση Πυελικού Εδάφους – Ασκήσεις Που Μπορείτε Να Δοκιμάσετε Στο Σπίτι

Χαλάρωση Πυελικού Εδάφους – Ασκήσεις Που Μπορείτε Να Δοκιμάσετε Στο Σπίτι

ΥΓΕΙΑ ΠΥΕΛΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ 
Οι άνθρωποι συχνά μιλούν για τους καλύτερους τρόπους ενίσχυσης του πυελικού εδάφους, αλλά όπως γνωρίζουμε είναι συχνά σημαντικό να εργάζεστε για τη χαλάρωση του πυελικού εδάφους. Τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκοιλιότητα, πόνο με το σεξ, πυελικό πόνο και άλλες υπερτονικές παθήσεις του πυελικού εδάφους συνήθως πρέπει να επικεντρωθούν στη χαλάρωση αντί στην ενίσχυση του πυελικού εδάφους.

Ποιοι είναι λοιπόν οι καλύτεροι τρόποι για να χαλαρώσετε αυτούς τους μύες; Εδώ είναι μερικές στάσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη χαλάρωση του εδάφους της λεκάνης.

Παιδική Πόζα
Ξεκινήστε στα τέσσερα και σιγά-σιγά καθίστε τους γοφούς σας πίσω στα πόδια σας. Μπορείτε να βάλετε ένα μαξιλάρι ή μπλοκ γιόγκα ανάμεσα στις φτέρνες και τη λεκάνη σας. Μπορείτε να απλώσετε τα χέρια σας προς τα έξω ή να τα κρατήσετε διπλωμένα κάτω από το κεφάλι σας. Κρατήστε αυτή τη στάση για τριάντα έως εξήντα δευτερόλεπτα και αναπνεύστε.

Happy Baby
Ξαπλώστε ανάσκελα και τραβήξτε απαλά τα γόνατα προς τα πάνω προς το στήθος σας, αλλά κρατήστε τα γόνατά σας να δείχνουν προς τα πλάγια. Έχετε τα χέρια σας πίσω από τους μηρούς ή τα γόνατά σας. Κρατήστε και αναπνεύστε βαθιά για περίπου τριάντα έως εξήντα δευτερόλεπτα. Εάν αυτό ασκεί υπερβολική πίεση στα γόνατα ή τους γοφούς, μπορείτε να στηρίζετε τους αστραγάλους και τα πόδια σας σε μια καρέκλα και να αφήσετε τα γόνατά σας να πέσουν απαλά στο πλάι καθώς ξαπλώνετε ανάσκελα.

Deep Squat
Στηριχτείτε σε έναν τοίχο και σύρετε αργά προς τα κάτω μέχρι να είστε σε θέση οκλαδόν. Η μέση σας πρέπει να παραμένει στον τοίχο όσο μπορείτε να ανεχτείτε. Εάν αισθάνεστε πόνο στο ισχίο ή στο γόνατο ή δυσκολία να κάνετε οκλαδόν αρκετά χαμηλά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλοκ γιόγκα, ένα χαμηλό σκαμνί ή ένα υποστήριγμα κάτω από τους γοφούς σας για υποστήριξη. Κρατήστε το βαθύ squat για τριάντα έως εξήντα δευτερόλεπτα και αναπνεύστε βαθιά.

Λάβετε υπόψη ότι αυτές είναι μόνο μερικές επιλογές και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για εσάς. Συμβουλευτείτε λοιπόν έναν ειδικό πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε από αυτές τις ασκήσεις. Ο κλινικός σας γιατρός μπορεί να συστήσει άλλες ασκήσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν εργαλεία όπως διαστολείς για να βοηθήσουν στην προώθηση της χαλάρωσης του πυελικού εδάφους . Μπορούν επίσης να προτείνουν την πραγματοποίηση αυτο-μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης των κάτω άκρων χρησιμοποιώντας ένα μασάζ ή έναν κύλινδρο αφρού.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, υπάρχουν πολλές επιλογές που θα βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων που αντιμετωπίζετε, επομένως επικοινωνήστε με έναν ειδικό στο πυελικό έδαφος για να δείτε ποιες ασκήσεις είναι πιο κατάλληλες για εσάς.

www.intimina.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr