9 τρόποι να φτιάξεις καλλυντικά απο γιαούρτι.

9 τρόποι να φτιάξεις καλλυντικά απο γιαούρτι.

Πρωινό και προϊόν ομορφιάς γίνεται; Όταν πρόκειται για το ελληνικό γιαούρτι στο οποίο υποκλίνεται ολόκληρη η υφήλιος, ΝΑΙ!

Το απλό φυσικό γιαούρτι είναι γεμάτο με προβιοτικά και ασβέστιο, βιταμίνη D, βιταμίνη Α και πολύτιμες πρωτεΐνες,  που ωφελoύν τον οργανισμό και την επιδερμίδα αφάνταστα. Το γιαούρτι καταπολεμά τα τσιμπήματα, ενώ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τα ηλιακά εγκαύματα , στην  ανάπλαση, στην λεύκανση, στην τόνωση και στην υγεία των μαλλιών.

Αυτοί είναι οι εννέα αγαπημένοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι ως προϊόν ομορφιάς, για το πρόσωπο, τα μαλλιά, τα πόδια και τα νύχια!

Γιαούρτι για την περιποίηση του δέρματος:

Το γιαούρτι σε θεραπείες προσώπου και μάσκες DIY μπορεί να αντιμετωπίσει μια ποικιλία θεμάτων. Περιέχει γαλακτικό οξύ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ανανέωση των κυττάρων και την απολέπιση. Αυτό με τη σειρά του βοηθά σημαντικά στη μείωση των λεπτών γραμμών, της ακμής και ακόμη και των δυσχρωμιών.

Καταπραΰνετε το ηλιακό έγκαυμα : Εάν οι διακοπές σας έχουν αφήσει κόκκινο σαν αστακό, πάρτε μια χούφτα γιαούρτι και ανακατέψτε με μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού. Απλώστε σε όλη την ηλιοκαμένη περιοχή και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά. Η αίσθηση δροσιάς είναι άμεση και το δέρμα ενυδατώνεται και προστατεύεται με τις αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του γιαουρτιού.

Μάσκα DIY για δέρμα με τάση ακμής: Αναμείξτε ένα φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι με τρεις σταγόνες ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας μέλι . Εφαρμόστε στο πρόσωπο και αφήστε να δράσει για 20 με 30 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε τα. Αυτή είναι επίσης μια υπέροχη θεραπεία αντιγήρανσης.

Homemade Spot Treatment: Είναι εύκολο με απλό, βιολογικό γιαούρτι στο ψυγείο! Απλώς ταμπονάρετε τη μπατονέτα σας στο γιαούρτι και απλώστε απευθείας στο ψεγάδι. Μπορείτε να το αφήσετε για 30 λεπτά ή όλη τη νύχτα.

Ενυδατική μάσκα: Καθαρίστε τελείως το πρόσωπό σας πριν αλείψετε μια γενναιόδωρη στρώση απλού γιαουρτιού στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε να δράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Κάνετε αυτό δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για λαμπερή, λεία επιδερμίδα.

Τονωτική κρεμομάσκα: Εφαρμόζοντας τακτικά γιαούρτι στο πρόσωπό σας είτε σε περιοχές με δυσχρωμίες είτε με ηλιακές κηλίδες, μπορείτε να μειώσετε αποτελεσματικά τη μελάγχρωση στην περιοχή. Πάρτε τρεις κουταλιές της σούπας γιαούρτι και ανακατέψτε μισό στυμμένο λεμόνι . Εφαρμόστε στο δέρμα και αφήστε να καθίσει για 30 λεπτά.

Σφίξτε τους πόρους: Απλώστε ένα κουταλάκι του γλυκού απλό γιαούρτι ομοιόμορφα στο πρόσωπο. Αφήστε να καθίσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Το δέρμα σας θα είναι σφιχτό, γι’ αυτό ενυδατώστε αμέσως μετά.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Γιαούρτι για τα μαλλιά:

Καταπραΰνετε μια φαγούρα που σας ταλαιπωρεί επίμονα, στο τριχωτό της κεφαλής: Για επιδεινωμένη κατάσταση, πάρτε ένα γεμάτο δοχείο γιαουρτιού και εφαρμόστε στα βρεγμένα μαλλιά σας, απλώνοντας στο κρανίο και κατά μήκος.. Αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε πλήρως. Οι ενεργές καλλιέργειες είναι γνωστό ότι βοηθούν στην ανακούφιση του κνησμού, του ξηρού τριχωτού ενώ μπορούν ακόμη και να σταματήσουν την πιτυρίδα .

Γιαούρτι για χέρια και πόδια:

Ενυδατικό Hand Soak: Το σπιτικό σας μανικιούρ μπορεί να είναι έντονα ενυδατικό εάν μουλιάζετε τα πετσάκια σας (και τα χέρια σας αν θέλετε) στο παρακάτω μείγμα:

πάρτε 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 φλιτζάνι γιαούρτι και ανακατέψτε εντελώς. Στη συνέχεια, αφήστε τα χέρια να καθίσουν στο μπολ για 10 λεπτά πριν τα ξεπλύνετε καλά και εφαρμόσετε βερνίκι.

Scrub ποδιών γιαουρτιού-καρυδιάς: Τα πόδια του χειμώνα χρειάζονται σοβαρό TLC. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας scrub ποδιών καρυδιάς ανακατεύοντας ½ φλιτζάνι αλεσμένα καρύδια (αν δεν έχετε καρύδια, αντικαταστήστε τα με καστανή ζάχαρη) με 1 δοχείο απλό ελληνικό γιαούρτι. Εφαρμόστε στα πόδια, εστιάζοντας στις φτέρνες και στο εξωτερικό βήμα. Ξεπλύνετε καλά.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr