Χάσε εύκολα τέσσερα κιλά το μήνα με τη μέθοδο Pilates

Χάσε εύκολα τέσσερα κιλά το μήνα με τη μέθοδο Pilates

 

H pilates istructor Μαρία Μαραγιάννη εξηγεί πώς με τη μέθοδο pilates μπορούμε να χάσουμε κιλά.

Η μέθοδος Pilates είναι υψηλής δυναμικής άσκηση και παρόλο που θεωρείται ότι δεν μπορούμε να επιτύχουμε απώλεια κιλών, θέλω να σας επισημάνω εδώ ότι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης ενεργοποιούν τον μεταβολισμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και εκτός αυτού η σωστή αναπνοή, μια από τις 8 αρχές της μεθόδου, βοηθάει στην απομάκρυνση του λίπους από τον οργανισμό, γιατί ως γνωστό το μεγαλύτερο μέρος του λίπους αποβάλλεται από τα πνευμόνια. Επίσης η χρήση της βαθιάς εισπνοής αιματώνει τους αδένες που έχουν άμεση σχέση με τον έλεγχο του βάρους. Σε συνδυασμό με σωστή διατροφή λοιπόν, οδηγούμαστε σε απώλεια πόντων αρχικά και στην συνέχεια σε απώλεια κιλών και αύξηση μυϊκής μάζας. Πέραν λοιπόν από τα αμέτρητα οφέλη της μεθόδου, στην οποία υπάρχει απόλυτος έλεγχος, αυτοσυγκέντρωση και μυϊκή επιστράτευση, προσθέτουμε άλλο ένα λόγο για να μυηθούμε σε αυτή τη μέθοδο. Σας παρουσιάζω παρακάτω ασκήσεις υψηλής δυναμικής, μέσα από τις οποίες το σώμα σας θα μεταμορφωθεί με τρόπο μαγικό.

1.SHOULDER BRIDGE (9553 fwto)

Είμαστε σε ύπτια κατάκλιση. Τα χέρια μας δίπλα στα ισχία. Τα πόδια μας ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης .Γλιστράμε τις ωμοπλάτες προς τα κάτω και πίσω. Βυθίζουμε τον ομφαλό μας προς τη σπονδυλική στήλη ώστε να ενεργοποιήσουμε τον εγκάρσιο κοιλιακό, κάνουμε προετοιμασία με βαθιά εισπνοή και ανεβαίνουμε σαν ένα κομμάτι FLAT BACK εκπνέοντας. Ενεργοποιούμε καλά τους οπίσθιους μηριαίους, καμπτήρες του ισχίου, κοιλιακούς και εκτίνοντες του κορμού. Κρατάμε την λεκάνη ψηλά και τεντώνουμε το ένα πόδι στις 90 μοίρες. Παίρνουμε βαθιά εισπνοή και ανεβάζουμε την λεκάνη με την εκπνοή. Επαναλαμβάνουμε 12 φορές.

2.TEASER (9059 fwto)
Είμαστε σε ύπτια θέση. Τα χέρια μας τεντωμένα πίσω στα αυτιά, τα πόδια μας τεντωμένα στις 45 μοίρες. Παίρνουμε βαθιά εισπνοή, ενεργοποιούμε τον εγκάρσιο κοιλιακο και με την εκπνοή τα χέρια κάνουν ένα κύκλο και παρασύρουν τον κορμό σπόνδυλο σπόνδυλο να ανεβεί και τα χέρια μακραίνουν προς τα πόδια. Φροντίζουμε η πλάτη μας να είναι ίσια και οι ώμοι μας κάτω και πίσω. Αποτελεί άσκηση ενδυνάμωσης κοιλιακών από τις δυσκολότερες, για αυτό και απαιτει πολύ δυνατούς κοιλιακούς για να εκτελεστεί.


3.BACKSUPPORT (9057 fwto)

Είμαστε στα καθιστικά μας κόκκαλα. Τα πόδια μας είναι τεντωμένα. Τοποθετούμε τα χέρια μας λίγο πιο πίσω από τα ισχία με τα δάχτυλα να δείχνουν μπροστά. Παίρνουμε μια βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή ανεβαίνουμε σαν ένα κομμάτι σε σανίδα, προσέχοντας να μην πέσει η λεκάνη προς τα κάτω. Διατηρούμε το κεφάλι στην ευθεία της σπονδυλικής στήλης. Στη συνέχεια μπορούμε να ανεβάσουμε εναλλάξ τα πόδια, τηρώντας όλα τα παραπάνω. Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση των κοιλιακών, της ωμοπλάτης και η αύξηση της κινητικότητας του ισχίου.

www.womenonly.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr