2 σπιτικές κρέμες ματιών ενάντια στις ρυτίδες και για νεανικό βλέμμα

2 σπιτικές κρέμες ματιών ενάντια στις ρυτίδες και για νεανικό βλέμμα

Απλοποιούμε την περιποίηση του δέρματος, φτιάχνοντας την δική μας φυσική κρέμα ματιών για λείανση της περιοχής και άψογο μακιγιάζ!

Έχουμε δύο επιλογές ανάλογα με το τι απαιτεί η περιοχή των ματιών σας. Η πρώτη αφορά στην ξηρότητα και στα κουρασμένα μάτια. 

1η επιλογή

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο καριτέ
10 σταγόνες έλαιο χαμομηλιού

Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μικρό βάζο . Χρησιμοποιήστε το δάχτυλο σας για να ταμπονάρετε απαλά την κρέμα γύρω από την περιοχή των ματιών πρωί και βράδυ. Σύντομα θα αποκαλυφθεί ένα πιο απαλό και λαμπερό δέρμα κάτω από τα μάτια, χωρίς μαύρους κύκλους και πρηξίματα.

2η επιλογή

Στη συνέχεια, εάν η αντιγήρανση ή η πρόληψη είναι περισσότερο αυτό που σας ενδιαφέρει, ανακατέψτε:

1 μέρος βούτυρο κακάο
2 μέρη λάδι καρύδας
1 μέρος λάδι από σπόρους τριανταφυλλιάς
1 μέρος κερί μέλισσας

Λιώνουμε τα υλικά σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσουν και αναμειχθούν, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αδειάζουμε σε ένα βαζάκι με καπάκι  και τα αφήνουμε μέσα στο βαζάκι με ανοιχτό καπάκι έως ότου πήξει. Μόλις πήξει κλείνουμε το βαζάκι και το μεταφέρουμε σε σκιερό μέρος ή στο ψυγείο για να το ξαναχρησιμοποιήσουμε μόλις το ξαναχρειαστούμε. Χρησιμοποιούμε  2 φορές την ημέρα ή και παραπάνω εαν το χρειάζεται η  περιοχή των ματιών. Τα αντιοξειδωτικά και τα θρεπτικά οφέλη αυτών των συστατικών είναι μαλακτικά και διεισδύουν στο δέρμα για να καταπραΰνουν και να προστατεύουν αυτήν την ευαίσθητη περιοχή. Μερικοί άνθρωποι είπαν ότι αυτή η κρέμα ματιών προσφέρει καλύτερα και μονιμότερα αποτελέσματα απο εκείνα που προσφέρουν οι ακριβές επιλογές στα ράφια των καταστημάτων.

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

h

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr