Έχετε χαλαρό δέρμα και ρυτίδες στα 40; Αυτές είναι οι καλύτερες θεραπείες αντιγήρανσης.

Έχετε χαλαρό δέρμα και ρυτίδες στα 40; Αυτές είναι οι καλύτερες θεραπείες αντιγήρανσης.

Καθώς μεγαλώνουμε, υπάρχουν πολλά προβλήματα που αρχίζουν να βλέπουμε οι γυναίκες, ειδικά στο πρόσωπό . Η γήρανση είναι αναπόφευκτη, αλλά η σωστή φροντίδα και οι προηγμένες θεραπείες αντιγήρανσης μπορεί να κάνουν την εμφάνισή σας νεανική και λαμπερή. Τα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στα 40 τους είναι η χαλάρωση και η απώλεια όγκου. Επιπλέον, υπάρχουν ρυτίδες στο μέτωπο και στα πλάγια των ματιών που δίνουν μια κουρασμένη όψη στο πρόσωπο.

Οι επιστημονικές εξελίξεις έχουν κάνει τις θεραπείες κατά της γήρανσης προσιτές και αποτελεσματικές.  Ο Dr Parag Telang, πιστοποιημένος πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός, που ασκεί το επάγγελμα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδία λέει σχετικά.

«Αυτή η απώλεια όγκου κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πεσμένο. Οι επιλογές για την αποκατάσταση του όγκου είναι είτε τα πληρωτικά HA (υαλουρονικό οξύ), τα οποία είναι μια ουσία που μοιάζει με gel ή το δικό μας λίπος. Αυτά τα πληρωτικά HA διαρκούν 10-12 μήνες και διαλύονται σιγά-σιγά στο σώμα και πρέπει να τα ξανακάνουμε. Το λίπος παραμένει για 3-4 χρόνια τουλάχιστον και δίνει πολύ καλή βελτίωση και στην υφή του δέρματος!». λέει ο Δρ Τελάνγκ.

Η χαλάρωση και η αντιγηραντική της θεραπεία:
Η χαλάρωση συμβαίνει καθώς γερνάμε, καθώς οι ιστοί χάνουν τον τόνο τους. Υπάρχει μια συνεχής διαδικασία χαλάρωσης του δέρματος που ξεκινά από τα 30 και ανεβαίνει όσο μεγαλώνουμε. Η πιο πρόσφατη επιλογή θεραπείας για τη διόρθωση της χαλάρωσης είναι η χρήση νημάτων COG. Αυτά τα νήματα είναι κατασκευασμένα από ένα διαλυτικό υλικό που ονομάζεται PLA και παραμένει για 1,5-2 χρόνια. Αυτή η ανύψωση νήματος γίνεται με τοπική αναισθησία και χρειάζεται μόνο 2-3 ημέρες αποθεραπείας.

«Για προχωρημένη χαλάρωση του προσώπου σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, πρέπει να κάνουμε μια χειρουργική επέμβαση που ονομάζεται λίφτινγκ. Αυτό δίνει πολύ καλή βελτίωση στην εμφάνιση του προσώπου και κάνει τον άνθρωπο να φαίνεται 15-20 χρόνια νεότερος. Αν και οι χειρουργικές επεμβάσεις έχουν χρόνο διακοπής 3-4 εβδομάδων για την ανάρρωση, το αποτέλεσμα διαρκεί για πολλά χρόνια», λέει ο Δρ Telang, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής του Designer Bodyz Center για προηγμένη αισθητική χειρουργική στη Βομβάη.

Οι ρυτίδες και οι αντιγηραντικές θεραπείες:
Οι ρυτίδες προκαλούνται από τη δράση συγκεκριμένων μυών. Αυτά μπορούν να εξαλειφθούν με μια ένεση αλλαντοτοξίνης (Botox) σε συγκεκριμένες περιοχές. Σας κρατά φρέσκο ​​και νεανικό για πολύ καιρό. Μπορεί επίσης να αποτρέψει ή να απωθήσει ένα λίφτινγκ για δεκαετίες —ειδικά όταν συνδυάζεται με ένα καλό αντηλιακό και θεραπευτικό σχήμα περιποίησης δέρματος. Αυτό παραμένει αποτελεσματικό για 6-8 μήνες και στη συνέχεια πρέπει να επαναληφθεί. Αυτές οι ενέσεις είναι πολύ ασφαλείς και δίνουν καλή αντιγηραντική δράση λόγω της απώλειας των ρυτίδων .

Νανολίπη και PRP για Αντιγήρανση:
Οι τελευταίες εξελίξεις στην αντιγήρανση είναι οι ενέσεις νανο-λίπους και το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP). PRP Microneedling μαζί με PRP αναζωογόνησης. Η θεραπεία αυξάνει το φυσικό σας κολλαγόνο που βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος, τις λεπτές γραμμές και τις βλάβες από τον ήλιο. Έχει αλλάξει το παιχνίδι για τους ασθενείς στα 40 τους που επιθυμούν μια μακροπρόθεσμη επένδυση στην υγεία του δέρματός τους. Το δικό μας λίπος και αίμα έχουν πολλά αναγεννητικά κύτταρα.

«Στη θεραπεία με νανο-λίπος, μια μικρή ποσότητα του λίπους μας αφαιρείται χρησιμοποιώντας μια μικροσκοπική βελόνα, υποβάλλεται σε επεξεργασία και το συμπύκνωμα εγχέεται σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου για τη βελτίωση των ρυτίδων, της χαλάρωσης και των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Ομοίως, το δικό μας αίμα μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία για να ληφθεί πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP) και να γίνει έγχυση σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου για αντιγηραντική δράση», λέει ο Δρ Telang, ειδικός πλαστικός χειρουργός με άδεια DHA και HAAD.

Νήματα Aptos για παραγωγή κολλαγόνου:
Τα νήματα Aptos είναι μια εξαιρετική θεραπεία για την αναζωογόνηση του δέρματος. Όταν τοποθετούνται επιφανειακά, τα νήματα λειτουργούν ως σύστημα υποστήριξης για το λεπτό ή χαλαρό δέρμα ενώ προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου. Οι κλωστές μπορούν επίσης να βελτιώσουν την ερυθρότητα και τις καφέ κηλίδες. Επιπλέον, τα νήματα μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στο πρόσωπο, το λαιμό ή το στήθος. Σε συνδυασμό με βαθιές κλωστές, που ανασηκώνουν χωρίς να προσθέτουν όγκο, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά για τις επιδερμίδες άνω των 40.

Αναζωογόνηση δέρματος:
Η αποκατάσταση του δέρματος με λέιζερ κλασματοποιημένου CO2 είναι μια άλλη από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες αντιγήρανσης. Αυτή η θεραπεία κυριολεκτικά σβήνει τις ρυτίδες. Βοηθά στην αντιμετώπιση των βλαβών από τον ήλιο και του σχηματισμού κολλαγόνου και σας χαρίζει καλύτερη όψη στο δέρμα. Βοηθά το δέρμα να φαίνεται νεότερο μετά τα 40.

Υπάρχουν πολλές προηγμένες θεραπείες με λέιζερ, μηχανήματα σύσφιξης προσώπου όπως το HIFU (Εστιασμένος Υπέρηχος Υψηλής Έντασης) και το Ultherapy που επίσης έχουν καλή επίδραση στη χαλάρωση του δέρματος. Το Ultherapy λειτουργεί καλύτερα για το χαλαρό δέρμα στο λαιμό και τη γραμμή της γνάθου που μόλις αρχίζει να πέφτει. Είναι μια θεραπεία με υπερήχους που συσφίγγει το υπάρχον κολλαγόνο και προάγει την ανάπτυξη νέου κολλαγόνου. Έχει μηδενικό χρόνο διακοπής λειτουργίας. Μερικοί ασθενείς επαναλαμβάνουν τη θεραπεία κάθε ένα έως δύο χρόνια για να διατηρήσουν το δέρμα τους σφριγηλό και σφιχτό. Ποια θεραπεία είναι κατάλληλη για ένα άτομο μπορεί να ελεγχθεί από τον αισθητικό πλαστικό χειρουργό του και μπορεί να γίνει ένα προσαρμοσμένο σχέδιο θεραπείας για καλύτερα αποτελέσματα που θα καταφέρουν να σας κρατήσουν για πολλά χρόνια στην ακμή σας.

www.healthshots.com/

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr