Οι 5 συνήθειες για απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα που συστήνουν οι διαιτολόγοι

Οι 5 συνήθειες για απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα που συστήνουν οι διαιτολόγοι

Με μικρές αλλαγές στη διατροφή σου μπορείς να ενισχύσεις την ικανότητα του οργανισμού σου να χάνει κιλά.

Θέλεις το καλοκαίρι να σε βρει πιο αδύνατη αλλά δεν μπορείς να πείσεις τον εαυτό σου να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής; Κανένα πρόβλημα. Φρόντισε απλώς να κάνεις μερικές μικρές αλλαγές στις διατροφικές σου συνήθειες και θα πετύχεις το στόχο σου χωρίς να κάνεις δίαιτα!

Φάε ένα μικρό σνακ ανάμεσα στα γεύματα
Αντί να περιορίσεις αυτά που τρως, εμείς σου προτείνουμε να φας κάτι ακόμα! Καλά διάβασες! Όταν τρως κάθε 3-4 ώρες, αποφεύγεις τις λιγούρες και μειώνεις τις πιθανότητες να το παρακάνεις με την ποσότητα ή να πέσεις με τα μούτρα σε γλυκές ή λιπαρές τροφές. Το ιδανικό σνακ δεν έχει περισσότερες από 150-200 θερμίδες και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Δες κι εδώ 10 λαχταριστά σνακ που μπορείς να απολαύσεις χωρίς ενοχές.

Αντικατάστησε το ένα φλιτζάνι καφέ της ημέρας με τσάι
Παρόλο που αποτελείται κυρίως από νερό, ο καφές δεν ενυδατώνει το σώμα γιατί έχει διουρητική δράση με αποτέλεσμα να σε αφυδατώνει. Αντίθετα, το τσάι ή ένα άλλο αφέψημα βοτάνων θα σε βοηθήσει περισσότερο στην προσπάθειά σου να αδυνατίσεις γιατί θα εξασφαλίσει υγρασία στο σώμα σου. Έτσι, θα αποφύγεις τα σημάδια της δίψας που συχνά μπερδεύουμε με αυτά της πείνας, με αποτέλεσμα να τρώμε περισσότερο.

Φάε κάθε μέρα πρωινό
Το πρώτο γεύμα της ημέρας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο διατροφικό μας πλάνο. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι τρώνε συστηματικά πρωινό καταναλώνουν περίπου 100 θερμίδες λιγότερες στα υπόλοιπα γεύματα και ζυγίζουν λιγότερο από εκείνους που ξεχνάνε να φάνε το πρωί. Ένα θρεπτικό πρωινό, πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, θα σου δώσει ενέργεια και θα κρατήσει σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα για να μην πεινάς στη διάρκεια της ημέρας. Δες κι εδώ 4 λαχταριστά πρωινά με λιγότερες από 300 θερμίδες.

Βάλε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σου
Ένα απλό κόλπο για να χάσεις άμεσα βάρος είναι να αρχίσεις να τρως τη διπλάσια ή και τριπλάσια ποσότητα λαχανικών κάθε μέρα. Ο λόγος είναι ότι τα λαχανικά αποτελούνται σε μεγάλο ποσοστό από νερό και κατά συνέπεια έχουν ελάχιστες θερμίδες, ενώ περιέχουν φυτικές ίνες που σε κρατούν χορτάτη.

Πρόσθεσε πολλά μπαχαρικά
Θέλεις περισσότερη γεύση στο φαγητό σου; Αντί να προσθέσεις στο μαγείρεμα πολύ λάδι, βούτυρο ή κρέμα γάλακτος, βάλε μπαχαρικά και βότανα που εξασφαλίζουν νοστιμιά με μηδέν θερμίδες! Και όχι μόνο. Κάποιες από τις ουσίες που περιέχουν, όπως η καψαϊκίνη που υπάρχει στο πιπέρι καγιέν, δρα πολύ αποτελεσματικά στη μείωση της πείνας και την επιτάχυνση του μεταβολισμού.

www.madamefigaro.gr/

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr