Ομορφιά σώματος με ελαιόλαδο. Καλλυντικό για ραγάδες υγεία και ευεξία.

Ομορφιά σώματος με ελαιόλαδο. Καλλυντικό για ραγάδες υγεία και ευεξία.

Θεραπεία αυτιού: Εάν έχετε συσσώρευση κεριού στο αυτί, μπορείτε να ρίξετε ελαιόλαδο στο αυτί σας για να το ξεπλύνετε. Για τρεις νύχτες, ρίξτε μερικές σταγόνες στα αυτιά σας για να τα καθαρίσετε. Προσοχή όμως δεν κάνει για όλες τις περιπτώσεις. Ζητήστε την άδεια απο τον γιατρό σας.

Κρέμα ξυρίσματος: Ένα ενυδατικό τελετουργικό πριν το ξύρισμα: απλώστε ελαιόλαδο απευθείας στα πόδια, αφήστε το να απορροφηθεί λίγο και μετά ξυρίστε. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε το κόψιμο του ξυραφιού, τα χτυπήματα και τους ερεθισμούς.

Αντιβακτηριδιακή αλοιφή : Μπορείτε με το ελαιόλαδο να φτιάξετε μια πολύ καλή σπιτική αλοιφή για εγκαύματα. Πάρτε ελαιόλαδο και ανακατέψτε με λεβάντα, καταπραϋντική καλέντουλα και αντισηπτικό έλαιο τεϊόδεντρου για ενυδάτωση, προστασία και πρόληψη ουλών.

Ηλιακά εγκαύματα: Πάρτε ίσα μέρη ελαιόλαδο και λευκό ξύδι και ρίξτε τα σε ένα ζεστό μπάνιο για να καταπραΰνετε και να επουλώσετε το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο. Μετά το μπάνιο, απλώστε ελαιόλαδο απευθείας στο δέρμα για να ενυδατωθεί και να αποφευχθεί το ξεφλούδισμα. Το δέρμα δεν θα πάθει τίποτα απο το κάψιμο θα είναι λειο λαμπερό και πανέμορφο. Υπέροχα ενυδατωμένο!

Αντιμετώπιση εκζέματος και φαγούρας στο δέρμα: Εφαρμόστε ελαιόλαδο απευθείας στις πληγείσες περιοχές. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη φόρμουλα προσθέτοντας αιθέριο έλαιο χαμομηλιού: γνωστό παράγοντα κατά του κνησμού και του ερεθισμού. Μπόνους: το λάδι αυτό βοηθά στην ηρεμία της ερυθρότητας.

Λάδι μπάνιου: Ρίξτε ελαιόλαδο απευθείας στο μπάνιο για μια απίστευτα ενυδατική θεραπεία. Αν γλιστράει πολύ, κάντε μασάζ με το λάδι απευθείας στο δέρμα και μετά μπείτε σε ένα ζεστό μπάνιο με όλα τα συνηθισμένα στοιχεία του μπάνιου σας. Για να μην γλυστράτε θυσιάστε μια παλιά πετσέτα μπάνιο που θα την απλώσετε στην μπανιέρα για την ασφάλεια σας.

Περιποίηση χεριών και ποδιών: Απλώστε ελαιόλαδο σε οτιδήποτε, από τα κουρελιασμένα πετσάκια (μουλιάστε τα δάχτυλά σας σε ένα μπολ με ελαιόλαδο και νερό) έως τη σκασμένη φτέρνα (απλώστε απευθείας ελαιόλαδο και μετά βάλτε μερικές κάλτσες για να το σφραγίσετε!), . Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού για να αφαιρέσετε λεκέδες από βερνίκι νυχιών.

Λάδι μασάζ: Πάρτε ελαιόλαδο, λάδι καρύδας και ανακατέψτε σε μικρότερη ποσότητα jojoba, αμυγδαλέλαιο ή λάδι βιταμίνης Ε για να διατηρήσετε το δέρμα σας (ή του πελάτη) λείο και απαλό.

Ραγάδες: Μαγικό και κατά των ραγάδων! Βοηθά στην αναγέννηση του δέρματος καθώς και στην ενυδάτωση, ώστε αυτά τα μικροσκοπικά δάκρυα να μην μαζεύονται. Εφαρμόστε γενναιόδωρα κάθε πρωί στις πληγείσες περιοχές.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr